-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Panikos pirkinys: „Manchester United“ už 19-metį prancūzą paklos 50 mln. eurų

Į „Premier“ lygos viršūnę grįžti norintis „Manchester United“ klubas netrukus įvykdys sunkiai suvokiamą sandėrį. Žiniasklaida praneša, kad „Raudonieji velniai“ iš „Monaco“ ekipos perka vos 19 metų puolėją Anthony Martialį. Akis išpūsti verčia perėjimo suma, kuri gali siekti apie 50 mln. eurų.
Anthony Martial
Anthony Martialis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1995 metais gimęs A.Martialis jau ilgą laiką vadinamas vienu didžiausių Europos talentų, tačiau net 50 mln. eurų suma už, iš esmės, nieko neįrodžiusį žaidėją yra sunkiai suvokiama.

Nuo 2013 metų „Monaco“ ekipoje žaidžiantis puolėjas praėjusį sezoną Prancūzijos čempionate per 31 rungtynes įmušė vos 8 įvarčius.

Apie sandėrį jau pranešė ir Prancūzijos futbolo federacija, kuri paskelbė, jog rinktinės treneris Didier Deschamps'as leido A.Martialiui skristi į Mančesterį sutvarkyti perėjimo į „Man Utd“.

Įdomiausia, kad jaunuolis vos prieš mėnesį pratęsė sutartį su „Monaco“ ekipa, tad tuo metu būtų kainavęs mažiausiai du kartus pigiau.

Žiniasklaida jau neabejoja, kad sandėris įvyks, beliko tik sulaukti oficialaus patvirtinimo ir sumos.

Koks tai žaidėjas?

2009 metais, kai A.Martialiui buvo tik 14-a, jį pastebėjo Liono „Olympique“ klubo skautai ir žaidėjas persikėlė į šio klubo akademiją. 2012-2013 m. sezone jis sužaidė vienintelį savo profesionalų sezoną pagrindinėje „Lyon“ ekipoje.

Po sezono „Monaco“ jį perpirko už 5 mln. eurų.

Tai tikras vidurio puolėjas, pasižymintis fizine jėga, tačiau jis nėra lėtas. A.Martialis pasižymi uosle įvarčiams ir geru užbaigimu, tačiau jo pirmasis lietimas įvardijamas kaip vienas trūkumų.

Prancūzas nėra visiškai priklausomas nuo jam asistuojančių komandos draugų, pats pasižymi gana geru driblingu. Tai žaidėjas, pasitikintis savimi ir savo sugebėjimais. 

Kartais tai „išlenda“ negera prasme, kai jis per daug imasi iniciatyvos ir pamiršta komandos draugus. Vis dėlto, tuo pasižymi daug jaunuolių. Pagrindiniais A.Martialio trūkumais įvardijamas pirmasis lietimas ir perdavimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius