Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulį sužavėjęs 5-metis L.Messi gerbėjas buvo priverstas palikti gimtinę

Vos kelerių metų amžiaus, tačiau milžiniškas Argentinos futbolo žvaigždės Lionelio Messi gerbėjas – tokį Murtazą Ahmadi pamilo visame pasaulyje. Tačiau dabar berniukas su visa šeima priverstas ieškoti naujų namų.
Berniukas su Lionelio Messi marškinėliais iš plastikinio maišelio
Berniukas su Lionelio Messi marškinėliais iš plastikinio maišelio

Penkiametis taip dievino L.Messi, kad jo vyresnis brolis iš polietileninio maišelio jam pagamino „marškinėlius“. Kai nuotraukos ėmė žaibiškai sklisti po socialinius tinklus ir žiniasklaidos priemones, jis sulaukė paties L.Messi dėmesio.

VIDEO: Afganų berniuką pasaulyje išgarsino marškinėliai iš polietileninio maišelio

Futbolininkas kreipėsi į UNICEF, kad šie mažajam gerbėjui perduotų dvejus tikrus marškinėlius ir futbolo kamuolį – visus su L.Messi autografais.

Tačiau šioj gražioje istorijoje – netikėtas posūkis. BBC praneša, kad berniuko šeima priversta palikti gimtąjį Afganistaną.

Berniuko tėvas BBC žurnalistei Shaimaa Khalil teigė, kad šeimai grasinama. Kaime ūkininkaujantis vyras pasakojo, kad sulaukia skambučių, kurių metu grasinama Murtazą pagrobti. Taip pat gautas bauginantis laiškas nuo Talibano.

„Prieš kelias dienas man paskambino vietos mafijozas. Jis mano, kad jei jau mano sūnus gavo marškinėlius iš L.Messi, tai galbūt jis gavo ir pinigų, tad norėjo savo dalies, – pasakojo berniuko tėvas. – Murtazai buvo labai pavojinga ten, todėl išvykome.“

Septynių išsigandusių narių šeima dabar yra Pakistane. Tačiau jos likimas ten – taip pat labai neaiškus.

„Murtaza vis dar yra maža žvaigždė čia. Vietos televizijos jį nuolat supa, prašo paspardyti kamuolį, fotografuoja. Tačiau visas šis elgesys mažai ką davė, kad pasikeistų sunkios jo šeimos gyvenimo aplinkybės, – teigia žurnalistė. – Jie visi glaudžiasi viename kambaryje, nežino, iš kur gauti pinigų, kaip čia reikės gyventi. Tėvas teigia nežinantis, ar jo sūnus turi ateitį šioje valstybėje.“

Pats penkiametis vis dar krykštauja iš džiaugsmo dėl gautų dovanų iš savo dievinamo futbolininko. „Miela, tačiau, deja, jis nesupranta, kas vyksta, ir nesupranta fakto, kad jie turėjo bėgti iš gimtinės, nes kilo grėsmė jam būtų pagrobtam“, – teigia žurnalistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius