Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasaulio čempionato atrankos starte – netikėtas antausis olandams

Rungtynėmis Atatiurko stadione Stambule startavo atrankos į 2022 m. pasaulio futbolo čempionatą varžybos. Jau pirmosiose rungtynėse užfiksuota staigmena.
Burakas Yilmazas
Burakas Yilmazas / „Scanpix“ nuotr.

Namuose rungtyniavę turkai nebuvo laikomi dvikovos favoritais, tačiau sugebėjo patiesti pajėgią Nyderlandų komandą – 4:2.

Pirmas įvartis krito 15-ąją minutę, kai nestandartiškai kaire koja mušęs Burakas Yilmazas pataikė į varžovą, o kamuolys nusileido olandų vartų tinkle.

Tas pats Turkijos rinktinės kapitonas 34-ąją minutę padvigubino skirtumą, kuomet olandas Donyellas Malenas prasižengė savo baudos aikštelėje, o B.Yilmazas užtikrintai realizavo baudinį.

Sužaidus vos 30 sekundžių antrajame kėlinyje rezultatas tapo 3:0 – Hakanas Calhanoglu puikiu smūgiu iš toli pelnė dar vieną turkų įvartį.

Olandai bandė sugrąžinti intrigą antrojo kėlinio viduryje. 75-ąją minutę nuostabiai kamuolį baudos aikštelėje susistabdęs Davy Klaassenas pelnė pirmąjį svečių įvartį, o jau po minutės Luukas de Jongas po sumaišties prie turkų vartų įmušė ir antrąjį.

Visgi atgimusias olandų viltis 81-ąją minutę užgesino „hat-tricką“ pasiekęs B.Yilmazas – Turkijos rinktinės kapitonas meistriškai realizavo baudos smūgį ir įtvirtino savo komandos pergalę.

Įdomu, kad olandai dar galėjo bent jau sušvelninti rezultatą, bet paskutinę pridėto laiko minutę Memphis Depay'us nesugebėjo įmušti vienuolikos metrų baudinio – smūgį atrėmė turkų vartininkas Ugurcanas Cakiras.

Be turkų ir olandų, G grupėje dar žais Norvegija, Juodkalnija, Latvija ir Gibraltaras.

Iš viso pasaulio čempionato atrankos Europos zonoje dalyvaus 55 komandos, suskirstytos į 10 grupių.

Į planetos pirmenybes, vyksiančias 2022 m. pabaigoje Katare, tiesiogiai pateks grupių nugalėtojai, o antrąsias vietas užėmusios rinktinės išsidalins likusius penkis kelialapius.

Lietuvos rinktinė žais C grupėje prieš Italiją, Šveicariją, Bulgariją ir Šiaurės Airiją. Pirmosios rungtynės lietuvių lauks sekmadienį Šveicarijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius