Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paskutinis šiaudas išslydo pusiaukelėje: Vengrijos čempionai sumušė „Žalgirį“

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai gavo dar vieną meistriškumo pamoką – UEFA Konferencijų lygos atrankos paskutiniojo etapo rungtynėse Lietuvos čempionai net 0:4 buvo sutriuškinti Budapešto „Ferencvaroš“ komandos.

Po savaitės išvykoje žalgiriečiams teks panaikinti keturių įvarčių deficitą, norint pakartoti praėjusio sezono žygį Europoje, tačiau viltys dabar – tik simbolinės.

Mačas Vilniuje prasidėjo gana ramiai, Edvinas Gertmonas kartą gelbėjo „Žalgirio“ vartus nuo įvarčio, bet tuomet atėjo 17-oji minutė... Nassimas Hnidas atliko netikslų perdavimą Stipe Vučurui, kamuolys nuriedėjo Adama Traore, o šis smūgiavo tiesiog idealiai – vartininkui nepaliko jokių šansų.

Pačioje antrojo kėlinio pradžioje į „Žalgirio“ vartus įkrito antras įvartis. Teisėjo Igorio Stojčevskio asistentas pakėlė vėliavėlę, užfiksavo nuošalę, bet tuomet įsikišo VAR. Įtampa kilo, sprendimo laukė tiek žaidėjai, tiek ir tribūnos, bet galiausiai taisyklių pažeidimas buvo patvirtintas – rezultatas nepakito.

O štai 63-ąją minutę Mario Paveličius prarado kamuolį aikštės viduryje, varžovų ataka baigėsi Nicolaso Gorobsovo pražanga baudos aikštelėje, raudona kortele argentiniečiui ir 11 metrų baudiniu. Prie kamuolio stojęs Barnabasas Varga smūgiavo tiksliai – 2:0.

Tai buvo dvigubas dūris „Žalgiriui“ – ne tik praleistas įvartis, bet ir prarastas svarbiausias žaidėjas aikštės viduryje. Jo nebus ir atsakomajame mače.

Likęs mažumoje „Žalgiris“ praleido dar dukart. 75-ąją minutę Aleksandras Pešičius pasinaudojo S.Vučuro klaida, po 9 minučių dar vieną vinį į vilniečių vartus įkalė A.Traore.

Šiame sezone „Žalgiris“ tarptautinėse kovose įveikė „Struga“ ekipą, o vėliau atsimušė į Stambulo „Galatasaray“ ir „Hacken“ barjerus. A lygoje žalgiriečiai šešiais taškais atsilieka nuo „Panevėžio“ ir yra sužaidęs vieneriomis rungtynėmis daugiau.

Rungtynių eiga. „Žalgiris“ – „Ferencvaroš“ 0:4

Antras kėlinys.

90 min. Pagaliau tai baigėsi.

84 min. Dar vienas. Jau 0:4. A.Traore įkrėtė antrą savo įvartį.

75 min. Uždarom visus klausimus. S.Vučuro klaida, Aleksandro Pešičiaus įvartis. Esame triuškinami – 0:3.

65 min. Barnabasas Varga tiksliai smūgiuoja nuo žymos. Europinės svajonės – toli, toli...

63 min. Baudinys į „Žalgirio“ vartus ir raudona kortelė N.Gorobsovui.

59 min. M.Paveličiaus šiurkšti klaida aikštės viduryje virto pavojinga varžovų ataka ir dar vienu rimtu darbu E.Gertmonui. Laimei, vartininkas vėl žaidžia puikiai.

57 min. Kaip sėkmingai viskas susiklostė „Žalgiriui“! Iš krašto pažeme perduotą kamuolį lietė S.Vučuras, tai virto smūgiu į savo vartus, bet laiku ir vietoje buvo E.Gertmonas.

47 min. Įkrito antras kamuolys į „Žalgirio“ vartus – laimei, teisėjas užfiksavo nuošalę.

Pirmas kėlinys.

45 min. Priverstinis keitimas. L.Vaca keičia traumą patyrusį L.Antalį. Toks paskutinis pirmojo kėlinio akcentas.

42 min. Geras P.Mamičiaus perdavimas į baudos aikštelę, ten pavyko surasti L.Antalį, bet į vartus kamuolio pasiųsti – ne.

32 min. Dar viena puiki varžovų proga, šįkart E.Gertmonas atrėmė smūgį iš metro.

25 min. Kokybiškas A.Novikovo perdavimas N.Gorobsovui, bet šiam kamuolys prie kojos neprilipo.

20 min. Simpatiškos atakos smaigalyje atsidūrė P.Golubickas, bet jo smūgis – labai netikslus.

17 min. S.Vučuras ir N.Hnidas nesėkmingai pasidalino kamuoliu šalia vartų, taip sukurdami progą Adama Traore. Šis smūgiavo tiesiog idealiai – į patį vartų kampą. Atsiliekame 0:1.

15 min. A.Novikovo firminis smūgis kaire koja, jį atmušė vartininkas, pirmas prie kamuolio suskubo M.Miličkovičius, bet dūrė Dievui į langus.

11 min. Pirmas smūgis į svečių vartus. Iš toli pykštelėjo J.Kendyšas, bet vartininkui daug problemų baltarusis nepridarė.

7 min. S.Vučuras vos nenukreipė kamuolio į savo vartus.

4 min. Pirmas pavojus prie „Žalgirio“ vartų, jį gesina E.Gertmonas, atmušęs pavojingą varžovų smūgį galva.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

„Žalgirio“ starto sudėtis: Edvinas Gertmonas; Mario Paveličius, Nassimas Hnidas, Stipe Vučuras, Petaras Mamičius; Nicolasas Gorobsovas, Paulius Golubickas, Marko Miličkovičius, Jurijus Kendyšas, Arvydas Novikovas; Liviu Antalis.

„Ferencvaroš“: Denesas Dibuszas, Samy Mmaee, Mohammadas Abu Fani, Kristofferis Zachariassenas, Eldaras Čivičius, Davidas Sigeris, Barnabasas Varga, Adama Traore, Čabrailsas Makreckis, Ibrahimas Cisse, Marquinhosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius