Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paslaptingas naujokas: „Trakų“ klube bando įsitvirtinti Anglijoje žaidęs belgas

Sausio 6 dieną Lietuvos A lygos bronzos medalius iškovoję „Trakai“ pradėjo pasiruošimą artėjančiam sezonui. Su komanda treniravosi ne tik jos senbuviai, bet ir nemažai pakviestų lietuvių: Rokas Gedminas, Lukas Artimavičius, Edvinas Baniulis, Ernestas Stočkūnas ir Simonas Stankevičius. Tiesa, su šiais lietuvaičiais kartu į „Trakų“ peržiūrą atvyko ir vienas puolėjas iš Belgijos.
Etienne
Etienne

Klubo direktorius Virmantas Lemežis šio legionieriaus neįvardino, tik užsiminė, kad paslaptingasis belgas jiems yra pažįstamas ir į klubo peržiūrą jis jau buvo atvykęs vasarą.

Kiek vėliau neatskleistas belgas jau paties klubo buvo įvardintas kaip Ethienas, kuomet jis žaidė pirmosiose draugiškose rungtynėse su „Jonava“.

Visgi 15min dar prieš šias rungtynes žinojo tikslų atvykėlio iš Belgijos vardą ir pavardę ir dabar šį paslapties šydą gali praskleisti: į „Trakus“ atvykęs belgas yra Etienne Mukanya Kabobola.

23-ejų metų ir 186 centimetrų ūgio puolėjas dažniausiai žaidžia dešiniajame atakos krašte. Visgi fizine jėga ir greičiu pasižymintis Etienne gali rungtyniauti ir atakos centre ar net kairiajame krašte, todėl universalumas yra dar viena gera šio futbolininko savybė.

Etienne
Etienne

„Iš kokio klubo jis atvyko?“ – tikriausiai paklaustų kiekvienas. Jei pasakytumėm, kad į Lietuvą šis belgas atvyko iš futbolo tėvynės Anglijos – futbolo fanų vaizduotėje iškart susidarytų garsiausių klubų emblemos, bet šįkart teks šiek tiek nusivilti.

Etienne Mukanya Kabobola į senąją Lietuvos sostinę atvyko ne iš futbolo flagmanų ar garsių, bet šiai dienai nusilpusių, Britanijos mohikanų, o iš mažai kam žinomo „Grays Athletic“.

Nors „Grays Athletic“ skaičiuoja jau 128-us savo gyvavimo metus (klubas įkurtas net 1890 metais), tačiau ši komanda žaidžia Anglijos futbolo piramidės apačioje – vos 7-8 lygoje pagal pajėgumą.

Būtent šioje ekipoje, kuriai užkopti stačiais Anglijos piramidės luitais taip ir nebuvo pavykę, Etienne tobulino savo žaidimo įgūdžius ir tai darė nuo 2016 metų vasaros.

Fanų pagyros ir nepalanki politika

Savo karjerą, „Trakų“ klube įsitvirtinti bandantis puolėjas, pradėjo antrosios Belgijos lygos klube „Royale Union Saint-Gilloise“. Čia futbolo paslapčių mokęsis futbolininkas visgi neužsitarnavo vietos pagrindinėje komandoje ir žaidė rezervinėje ekipoje.

Ir nors Etienne antrojoje Belgijos lygoje nesulaukė progos sužaisti, vietiniams futbolo fanams jis paliko puikų įspūdį.

15min.lt susisiekė su keliais iš jų ir apie Etienne išgirdo tokius epitetus: „stiprus, galingas, sugeba gerai mušti įvarčius, treniruotėse dirba sunkiai ir stengiasi“.

Atrodo keista, kai „Royale Union Saint-Gilloise“ sirgaliai apie Etienne atsiliepia labai pozityviai, o pagrindinėje Belgijos komandoje jam debiutuoti taip ir nepavyko (nors su ja puolėjas ne kartą treniravosi ir būtent atvirose treniruotėse sirgaliai įžvelgė Etienne talentą, - aut. pastaba). To priežastis yra paprasta – klubas nėra linkęs suteikti šanso jauniems žaidėjams.

Apie tai atvirai kalba šio Belgijos futbolo fanai. Nors „Royale Union Saint-Gilloise“ turi neblogą akademiją, ji savo jaunimui sunkiai atranda vietos pagrindinėje komandoje ir remiasi labiau patyrusiais žaidėjais, kuriais ir bando pasiekti sau kiekvieną sezoną keliamus tikslus.

„Etienne yra tikrai puikus puolėjas. Jis yra talentingas ir turi daug jėgos, bet čia, kaip daugelis jaunų žaidėjų, negalėjo sulaukti savojo šanso, todėl turėjo išvykti“, – teigė kitas pakalbintas, Belgijos futbolą gerai išmanantis, vietinis fanas.

Būtent tokia klubo politika, kurioje jaunimui yra labai mažai vietos, privertė Etienne palikti savo gimtinę ir išvykti laimės ieškoti į Angliją.

Statistiškai išsiskirti nepavyko

Be didelių rekomendacijų atvykęs Etienne Mukanya Kabobola Anglijoje vietą gavo tik „Grays Athletic“ klube, kuriame krašto puolėjas papildė savo patirties bei žinių bagažą.

Etienne
Etienne

Susisiekus su „Grays Athletic“ klubu ir paprašius Etienne statistikos, klubas ja maloniai pasidalino.

Praėjusiame (2016/17 m.) sezone Etienne už „Grays Athletic“ klubą startinėje sudėtyje sužaidė 16 rungtynių, dar 13 kartų kilo nuo atsarginių suolo, o per tiek rungtynių įmušė tik 4 įvarčius bei užsidirbo dvi geltonas korteles.

Tiesa, paskutinį kartą Etienne įvarčio skonį buvo pajutęs tik 2016 metų spalio 11 dieną, o „Grays Athletic“ marškinėlius vilkėjo 2017 metų kovo 25 dieną.

Nors sužibėti belgui Anglijoje nepavyko, apie jo darbštumą, jėgą ir talentą „Grays Athletic“ klubas atsiliepė teigiamai.

Taigi, Britų salose jaunas belgas neužsibuvo ir jau kurį laiką ieško komandos, kurioje sulauktų reguliaraus žaidimo laiko ir pagaliau galėtų smarkiai atsispirti bei atskleisti savo potencialą.

Etienne statistika praėjusį sezoną
Etienne statistika praėjusį sezoną

Pirmos minutės Lietuvoje nuteikė pozityviai

„Trakų“ peržiūroje Etienne jau buvo vasarą, bet tada komandoje neliko. Visgi klubas šį puolėją dar kartą pasikvietė ir dabar jis stengiasi sužavėti „Trakų“ trenerius.

Kiek kalbama futbolo kuluaruose, kol kas Etienne palieka tikrai neblogą įspūdį ir nors sutarties „Trakai“ jam dar nepasiūlė, tikėtina, kad iki sezono pradžios tai padarys ir šį puolėją gyvai žaidžiantį galės išvysti ne vienas Lietuvos futbolo aistruolis.

Tiesa, pirmąsias jo žaidimo minutes jau buvo galima pamatyti. Draugiškose rungtynėse prieš „Jonavą“ Etienne aikštėje išbuvo pirmąjį kėlinį ir buvo pastebimas bei prisidėjo prie iškovotos pergalės rezultatu 3:1.

Belgas 14 rungtynių minutę uždirbo 11 metrų baudinį, kurio dėka pirmąjį mačo įvartį pelnė komandos lyderis Diniaras Bilialetdinovas.

Po pirmųjų rungtynių jam buvo galima parašyti tikrai gerą pažymį, bet puolėjas dar turės įrodyti, kad „Trakams“ jis gali būti naudingas. Artimiausios rungtynės, kuriose bus galima dar kartą pamatyti Etienne, įvyks ateinantį šeštadienį (15:30) „Sportimos“ manieže, kuomet „Trakai“ surems ginklus su Latvijos „Jelgava“ ekipa

Stiprus, galingas, sugeba gan gerai mušti įvarčius – įdomu ar pavyks Etienne šias savo jau Belgijoje pademonstruotas savybes visu gražumu atskleisti ir Lietuvoje. Tam išsiaiškinti reikia tik laiko. Tad laukime ir visi kartu pamatykime iš kokio molio Etienne yra drėbtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius