Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per plauką nuo tragedijos: „Atlanto“ kapitonui rungtynėse pradurtas plautis, medikų stadione nebuvo

„SMScredit.lt A lygos“ rungtynėse sekmadienį Klaipėdos „Atlantas“ išvykoje žaidė prieš Jonavos „Lietavos“ klubą ir iškovojo pergalę 1:0. Vis dėlto rungtynes aptemdė klaipėdiečių kapitono trauma, kuri galėjo baigtis skaudžia tragedija.
Andrius Bartkus
Andrius Bartkus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kadangi „Lietava“ kol kas neturi sąlygų priimti komandas Jonavoje, susitikimas vyko Kaune.

„Atlanto“ kapitonas Andrius Bartkus viename momente skaudžiai susidūrė su varžovu vartininku Giedriumi Kvedaru ir patyrė sunkią traumą.

Futbolininkui lūžo trys šonkauliai, vienas jų pradūrė plautį, o rungtynėse nebudėjo medikų ekipažas. „Atlanto“ klubas savo paskyroje „Facebook“ skundžiasi aplaidžiu Jonavo klubo požiūriu į greitąją pagalbą.

„Po kurio laiko jam (A.Bartkui – red. past.) pradėjo pro burną veržtis kraujas, medikų teko laukti net apie 15 minučių.

Rungtynių inspektorė Aušra Kancė arba nepatikrino, ar yra medikai, arba žinojo, kad nėra GP automobilio, tačiau leido rengti rungtynes“, skundžiamasi „Atlanto“ paskyroje „Facebook“.​

„Andriui lūžo šonkauliai, jie pradūrė plaučius. Tai labai sunki trauma. Skaudu netekti gero žaidėjo ir kapitono“, – po mačo apgailestavo „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija.

Aš esu kaltas! Futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Sergejus Sliva prisiima kaltę – taip ir parašykite.

Faktą bandyta nuslėpti?

„Įvyko labai blogas dalykas, kuris pasikartoti negali, nes baigtis galėjo kur kas blogiau. Yra užfiksuota, kad rungtynių pradžioje medikų ekipažas buvo, tačiau kažkodėl vėliau jis iš vietos pasišalino. Nežinau, kodėl, tačiau rungtynių komisaras fakto, kad medikų stadione nebuvo, protokole net neužfiksavo. Tai visų pirma namų klubo ir rungtynių komisaro atsakomybė. 

A lygos nuomonė yra vienareikšmiška – tokie dalykai negali pasikartoti, už tai atsakingi asmenys bus nubausti pagal taisykles“, – situaciją komentavo A lygos prezidentas Deividas Šemberas.

Pagal A lygos nuostatas, kiekvienų rungtynių teisėjus ir komisarą skiria LFF pavaldi Futbolo teisėjų asociacija.

„Aš esu kaltas! Futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Sergejus Sliva prisiima kaltę – taip ir parašykite. Nebuvos tos greitosios stadione, labai blogai, mes tai žinome.

Greitosios pagalbos medikai paprašė leisti jiems išvažiuoti, aš ir leidau. Nežinau, gal iškvietimas buvo, bet ten nuo klinikų dvi minutės kelio. Kai A.Bartkus parkrito ant žemės, aš iškart pamačiau, kad čia blogai, pats paskambinau 112, greitoji labai greitai atvažiavo, aišku, truputį užtruko, kol jį neštuvais išnešė iš aikštės. Kiek truko? Minutė, dvi, gal trys – tikrai ne penkiolika. Bet mes prisiimame kaltę, aš kaltas“, – 15min kalbėjo S.Sliva.

Su „Lietavos“ atstovais 15min susisiekti nepavyko – ragelio jie nekėlė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius