-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perversmas Europos futbole: stipriausi klubai oficialiai paskelbė kursiantys naują lygą

12 elitinių Europos futbolo klubų paskelbė apie naujo darinio – vadinamosios Europos Superlygos – kūrimą. Tuo tarpu skambius klubų planus išgirdusi Europos futbolo federacijų sąjunga (UEFA) žvangina ginklais ir grasina sankcijomis.

Londono „Arsenal“, Londono „Chelsea“, „Liverpool“, „Manchester City“, „Manchester United“, Londono „Tottenham Hotspur“, „AC Milan“, Milano „Inter“, Turino „Juventus“, Madrido „Atletico“, „Barcelona“ ir Madrido „Real“ – šie klubai oficialiai pranešė apie Europos Superlygos kūrimą.

Tai turėtų būti uždara lyga, kurioje iš viso žais 20 komandų. 15 iš jų turėtų būti nuolatinės turnyro dalyvės, prie 12 jau esančių komandų prijungiant dar tris, o likusios penkios į ESL trumpiniu vadinamą lygą pateks pagal sportinius rezultatus.

Skelbiama, kad 20 komandų būtų suskirstytos į dvi grupes po 10 ir sužaistų po 18 rungtynių, kol paaiškėtų, kurios komandos žengtų tolyn.

Į ketvirtfinalį iš karto patektų po tris stipriausias grupių ekipas, o 4-5 vietas užėmusios komandos namų ir išvykos rungtynių principu kautųsi dėl paskutinių dviejų bilietų į aštuonetą.

Ketvirtfinalyje ir pusfinalyje klubai žais namuose ir išvykoje, o finalas gegužės pabaigoje bus surengtas kažkuriame Europos stadione.

Akivaizdu, kad 20 Superlygoje dalyvausiančių komandų atsisakys žaidimo UEFA Čempionų ir Europos lygose, tačiau ir toliau ketina rungtyniauti savo vietiniuose turnyruose savaitgaliais.

Komandos Superlygos rungtynes žais savaitės viduryje, o turnyro pradžia numatyta jau rugpjūčio mėnesį.

UEFA bandė užbėgti kelią tokiai naujienai dar sekmadienio vakarą paskelbdama apie galimas sankcijas, tačiau Europos futbolo valdymo organui nepavyko užkardyti kelio netrukus oficialiai išplatintai naujienai.

„Mes – UEFA, anglų futbolo asociacija (FA), Ispanijos futbolo federacija (RFEF), Italijos futbolo federacija (FIGC), „Premier“ lyga, „La Liga“, „Serie A“, Tarptautinės futbolo federacija (FIFA) ir visi jos nariai – išliksime vieningi ir bandysime sustabdyti šį cinišką projektą, kurį keli klubai kuria dėl naudos sau, kai visuomenei solidarumo reikia labiau nei kažkada anksčiau“, – teigiama UEFA oficialiai išplatintame pranešime.

„Apsvarstysime visas įmanomas priemones, teisines ir sportines, kad išvengtume šios idėjos įgyvendinimo. Futbolas yra paremtas varžymosi ir sportiniais principais ir tai negali pasikeisti.

Kaip anksčiau pabrėžė FIFA ir šešios pasaulio futbolo konfederacijos, klubai, įsitraukę į šį projektą, bus pašalinti iš visų Europos, pasaulio ir vietinių turnyrų, kurie atstovauja UEFA, o jų žaidėjams bus uždrausta rungtyniauti nacionalinėse rinktinėse“, – apie griežtas sankcijas priminė UEFA.

Ji taip pat padėkojo Vokietijos ir Prancūzijos klubams, kurie nepanoro jungtis prie Superlygos projekto.

Pranešama, jog kvietimo tapti naujojo turnyro dalimi atsisakė tokie klubai, kaip Miuncheno „Bayern“, Dortmundo „Borussia“ ir „Paris Saint-Germain“.

Jų nesuviliojo net galimos milžiniškos finansinės injekcijos. Teigiama, kad visi Superlygos klubai kasmet gaus net keturis kartus didesnes sumas, nei kasmet gauna Čempionų lygą laimėjusi komanda.

Apie 10 milijardų eurų Superlygą sudarančioms komandoms bus išdalinti jau vien už tai, kad šios prisijungė prie naujojo darinio.

„Padėsime futbolui užimti jam priklausančią vietą pasaulyje. Futbolas yra vienintelis globalus sportas, turintis daugiau nei keturis milijardus sirgalių ir mūsų, didžiųjų klubų, atsakomybė yra išpildyti tų sirgalių troškimus“, – oficialiame pranešime teigia „Real“ prezidentas Florentino Perezas.

„Užtikrindama, kad stipriausi pasaulio klubai ir geriausi žaidėjai tarpusavyje žais kiekvieną sezoną, Superlyga atvers naują puslapį Europos futbole bei užtikrins pasaulinio lygio turnyrą, kuris suteiks ir didesnę paramą platesnei futbolo piramidės plėtrai“, – pridūrė „Manchester United“ bendrasavininkis ir vienas būsimosios Superlygos vadovų Joelis Glazeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius