-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmadienį Anglijoje – brangiausios rungtynės pasaulyje: pergalės vertė – 190 milijonų

Anglijoje pirmadienį vyks rungtynės, kurių vertė yra didžiausia visame sporto pasaulyje. Birmingamo „Aston Villa“ stos į kovą prieš „Derby County“ ir kausis dėl bilieto į „Premier“ lygą, o tai, skaičiuojama, nugalėtojams atneš bent 190 milijonų eurų.
Frankas Lampardas
Frankas Lampardas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kitą sezoną iš antrojo diviziono į „Premier“ lygą jau kelsis „Norwich“ ir „Sheffield United“ klubai, užėmę dvi pirmas vietas „Championship“ lygoje.

Dėl trečiojo kelialapio keturios komandos kovoja atkrintamųjų būdu, o šiemet į lemiamą mačą iškopė „Aston Villa“ ir „Derby County“ ekipos.

Vien bilietas į aukščiausią lygą nugalėtojams garantuoja apie 95 milijonus svarų (107 mln. eurų), daugiausiai dėl transliacijų teisių.

Net jei komanda jau kitą sezoną iškristų iš „Premier“ lygos, jai vis tiek būtų atseikėta dar apie 75 milijonai svarų (85 mln. eurų).

Jei laimėjusi komanda kitą sezoną išsilaikytų „Premier“ lygoje, iš viso per dvejus metus uždirbtų papildomus 300 milijonų svarų (apie 339 mln. eurų).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Championship“ atkrintamųjų taurė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Championship“ atkrintamųjų taurė

Birmingamo komandos treneris Deanas Smithas sako, kad jo žaidėjai gali paversti save „ikonomis“, jei iškovos vietą kito sezono „Premier“ lygoje.

Pastarąjį kartą aukščiausiame Anglijos futbolo divizione „Aston Villa“ žaidė prieš trejus metus.

„Tai nėra normalios rungtynės, mes tai žinome, negalime to slėpti, – BBC kalbėjo D.Smithas. – Žaidėjai turi galimybę išnaudoti šį šansą ir tapti „Aston Villa“ ikonomis.“

Birmingamo komanda šio sezono „Championship“ pirmenybėse užėmė 5-ąją vietą po 10 pergalių serijos, kuris tęsėsi kovo ir balandžio mėnesiais.

„Derby County“ treneris Frankas Lampardas teigė norįs, kad jo auklėtiniai žaistų laisvai.

„Championship“ turnyro lentelėje „Derby County“ ekipa finišavo 6-oje pozicijoje, o šią vietą užsitikrino tik paskutiniajame ture.

„Nesvarbu, kiek šios rungtynėse yra vertos, mes to negalime kontroliuoti. Noriu, kad žaidėjai pasimėgautų. Esu žaidęs daug svarbių mačų, kuriais nesimėgavau, tie momentai praėjo ir nenoriu, kad taip nutiktų mano žaidėjams“, – BBC sakė F.Lampardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius