Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 03 /18:46

Pasaulio čempionato aštuntfinalyje Nyderlandai susitvarkė su amerikiečiais

Nugalėję JAV rinktinę rezultatu 3:1 Nyderlandai žengia į pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalį.
Nyderlandai – JAV
Nyderlandai – JAV / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prie visų trijų nugalėtojų įvarčių prisidėjo Milano „Inter“ gynėjas Denzelis Dumfriesas. Atlikęs du rezultatyvius perdavimus D.Dumfriesas galiausiai pelnė ir savąjį įvartį.

Nyderlandai į priekį išsiveržė 10-ą minutę, kai Memphis Depay vienu lietimu „uždarė“ perdavimą iš krašto. Per teisėjo pirmajame kėlinyje pridėtą laiką kone identišką įvartį pelnė Daley Blindas.

M.Depay'us įvartį pelnė po 20 perdavimų iš eilės, ir tokio įvarčio Nyderlandai pasaulio čempionatuose dar nebuvo pelnę. Bent jau nuo 1966 metų, kai pradėta skaičiuoti tokia statistika.

81-ą minutę Haji Wrightas kiek kurioziniu įvarčiu rezultatą sušvelnino, tačiau galutinį žodį tarė D.Dumfriesas, pasižymėdamas 87-ą minutę.

JAV rinktinė pirmieji galėjo įmušti ir pakreipti rungtynes kita eiga, tačiau 3-ią minutę Christianas Pulisičius apmaudžiai neišnaudojo progos atsidūręs vienas prieš vartininką.

Įmušę Nyderlandai ėmė kontroliuoti žaidimą ir galiausiai šventė pelnytą pergalę. Lousio van Gaalo treniruojami olandai nepralaimi jai 19-ikos rungtynių iš eilės, ir šioje serijoje – net 14 pergalių.

PRIEŠ RUNGTYNES

Vos tik buvo ištraukti čempionato grupių burtai, daugelis prognozavo, kad šios dvi rinktinės susitiks pirmajame atkrintamųjų etape.

Nyderlandai buvo laikomi A grupės favoritais, ir su 7 taškais šios grupės varžybas laimėjo. JAV rinktinei prognozuota antroji vieta B grupėje, nusileidžiant tik anglams, ir šią prognozę jie taip pat išpildė.

„Pastaruosius 11 mėnesių stebėjome visas Nyderlandų rungtynes. Jų žaidimą tikrai nuodugniai išnagrinėjome“, – JAV rinktinės treneris Greggas Berhalteris pripažino, kad šiai akistatai ėmė ruoštis dar gerokai iki čempionato.

Olandų strategas Louisas van Gaalas priešingai – sakė, kad amerikiečių žaidimą ėmė stebėti tik Katare ir, pripažino, liko nustebintas.

„Jie pademonstravo turį puikią komandą. Netgi sakyčiau – vieną geresnių komandų, kurioje viskas funkcionuoja. Bus sunkios rungtynės, bet nėra nieko, ko negalėtume įveikti“, – prieš mačą kalbėjo treneris.

Nyderlandai užėmė trečią vietą 2014 metų pirmenybėse, tačiau į 2018 metų čempionatą net nesugebėjo patekti.

Prieš ketverius metus plentos pirmenybėse nebuvo ir JAV rinktinės, o 2014 metais amerikiečiai pasirodymą baigė būtent aštuntfinalyje, nusileisdami Belgijos komandai.

Per pastaruosius 25 metus JAV ir Nyderlandų rinktinės buvo susitikusios tik draugiškuose mačuose. 1998, 2002, 2004 ir 2010 metais laimėjo olandai, 2015-aisiais – amerikiečiai.

JAV prezidento Joe Bideno palinkėjimas:

RUNGTYNIŲ EIGA:

90+6 min. Sukurti stebuklo JAV komandai nepavyko. Rungtynės baigėsi Nyderlandų pergale 3:1.

81 min. ĮVARTIS!!! Nyderlandai muša trečią įvartį! JAV gynyba visiškai pamiršo D.Dumfriesą, kuris kraštu įsėlino į baudos aikštelę niekieno neprižiūrimas. D.Blindas perdavė kamuolį iš kito krašto, o D.Dumfriesas vienu lietimu smūgiavo tiksliai [3:1].

77 min. Olandai sutrikę, amerikiečiai bando tuo naudotis... Jų kontrataką užgesina laiku vartus palikęs ir prie kamuolio už baudos aikštelės ribų suspėjęs vartininkas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nyderlandai – JAV
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nyderlandai – JAV

76 min. ĮVARTIS!! JAV švelnina skirtumą! Haji Wrightas atsiliepia į Ch.Pulisičiaus perdavimą iš krašto, ir nors smūgis nepavyko, keista trajektorija, it balionas kamuolys įkrenta į vartus [2:1].

75 min. Nyderlandai vos nepadovanoja amerikiečiams įvarčio... Suklysta perduodami kamuolį prie savo baudos aikštelės. Haji Wrightas perima kamuolį, bet per daug jį atsileidžia ir smūgiuodamas iš pernelyg aštraus kampo nieko nepeša.

71 min. S.Desto klaida suteikia olandams progą smūgiuoti iš toli. M.Turneris atremia smūgį, M.Depay pirmas prisistato prie atšokusio kamuolio, bet galva smūgiuoja per silpnai – M.Turneris spėja atsistoti ir atremti dar vieną smūgį.

62 min. D.Dumfriesas po kontakto su varžovu krenta baudos aikštelėje, tačiau nei arbitras, nei VAR į epizodą nereaguoja.

61 min. M.Depay smūgis į vartų vidurį, bet M.Turneris sureaguoja.

60 min. Po keitimo pasirodęs Teunas Koopmeinersas už grubią pražangą baudžiamas geltona kortele. Tai pirmoji kortelė šiame mače.

53 min. Westonas McKennie turi šansą smūgiuoti nuo baudos aikštelės linijos, bet virš vartų.

50 min. Nyderlandai turi progą mušti trečią įvartį, tačiau sužiba Mattas Turneris, atremdamas smūgį.

48 min. Timas Reamas pasiekė kamuolį baudos aikštelėje, pramušė Nyderlandų vartininką, tačiau olandai išsigelbėjo išmušdami kamuolį nuo vartų linijos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nyderlandai – JAV
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nyderlandai – JAV

45+1 min. ĮVARTIS! Nyderlandai didina skirtumą kone identišku įvarčiu! D.Dumfriesas atlieka įstrižą perdavimą iš dešinio krašto, o D.Blindas vienu kamuolio lietimu sudrebina tinklą [2:0].

42 min. Olandai nesėkmingai bandi „išnešti“ kamuolį. Šis nukrenta prie Timo Weah – amerikietis užsitaiso ir galingu, akcentuotu smūgiu šauna į vartų plotą. Vartininkas vietoje.

36 min. JAV kontroliuoja kamuolį, bet olandai prie savo vartų neprisileidžia, tad progų lyginti rezultatą amerikiečiai nesukuria.

28 min. M.Depay kairiuoju atakos kraštu įsiveržia į baudos aikštelę – daug apgaulingų judesių, bet amerikiečiams pavyksta išmušti kamuolį į užribį.

17 min. Amerikiečiai aktyvesni, tačiau jų išpuoliams vis pritrūksta paskutinio tikslaus perdavimo. Progą smūgiuoti gavo ir olandas D.Blindas, bet virš vartų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nyderlandai – JAV
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nyderlandai – JAV

10 min. ĮVARTIS!!! Memphis Depay išveda olandus į priekį! Pirmąsias 10 min. kamuolio kontrolė priklausė amerikiečiams, tačiau Nyderlandai išnaudojo pirmąją savo progą. Denzelis Dumfriesas atliko perdavimą iš dešinio krašto, o M.Depay vienu lietimu pasiuntė kamuolį į tinklą [1:0].

3 min. Christianas Pulisičius po netikėto perdavimo atsiduria vienas prieš Nyderlandų vartininką, bet progos neišnaudoja. Andriesas Noppertas smūgį atrėmė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nyderlandai – JAV
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nyderlandai – JAV

Startinės sudėtys:

Nyderlandai: Andriesas Noppertas, Jurrienas Timberas, Virgilas Van Dijkas, Nayhanas Ake, Denzelis Dumfriesas, Martenas De Roonas, Frenkie De Jengas, Daley Blindas, Davy Klaassenas, Cody Gakpo, Memphis Depay.

JAV: Mattas Turneris, Antonee Robinsonas, Timas Reamas, Walkeris Zmmermanas, Sergino Destas, Yunus Musah, Tyleris Adamsas, Westonas McKennie, Timas Weah, Jesus Ferreira, Christianas Pulisičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius