Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pirmos futbolo rungtynės Kauno stadione – galbūt tik kitais metais

„Liko mėnuo ir maksimum dvi savaitės“ – birželio 1-ąją drąsiai pareiškė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kalbėdamas apie atnaujinto S.Dariaus ir S.Girėno stadiono atidarymą. Vis dėlto mero prognozė neišsipildė, o pirmųjų futbolo rungtynių moderniausiame šalies stadione gali tekti laukti iki kitų metų.
Dariaus ir Girėno stadionas
Dariaus ir Girėno stadionas / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Stadionas Kaune imtas rekonstruoti dar prieš penkerius metus, o prasidėjus darbams kalbėta, kad futbolininkai vejos prieš 15 tūkst. vietų talpinančias tribūnas galės išbėgti dar 2020 m. gegužę.

Vėliau ši data dėl įvairių priežasčių buvo nukelta ne kartą, o dabar ima aiškėti, kad rungtynių S.Dariaus ir S.Girėno stadione šiemet galime ir neišvysti.

„Su kiekviena diena jis vis ryškiau matomas net iš tolo“, – džiaugsmingai feisbuke prieš kelias dienas skelbė Kauno miesto savivaldybė, bet kol kas kauniečiai stadionu gali džiaugtis tik iš išorės.

Statinyje apsilankęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius po susitikimo su delegatu iš UEFA prabilo apie dar nebaigtus darbus.

„Smagu, kad matome vis tobulėjantį ir pilnėjantį stadioną. Bet, ką pastebėjome ir šio vizito metu bei ką kalbėjome su (UEFA – red. past.) delegatu, tai tikrai nebus paskutinis vizitas, – atskleidė E.Stankevičius. – Susitarėme, kad rugsėjo pabaigoje laukia dar vienas vizitas, nes yra daug nepabaigtų darbų, daug smulkmenų ir niuansų, kurių galbūt statytojas nemato. Bus gera galimybė prasieiti, priminti, kas turi būti padaryta, kokie niuansai taisytini, ir manau rugsėjo pabaigoje turėsime paskutinį vizitą šiais metais, po kurio bus galima spręsti apie atitinkamą stadiono paleidimo datą.“

Praėjusiais metais kalbėta apie tai, kad pirmosios futbolo rungtynės atnaujintame Kauno stadione įvyks šių metų birželį.

Šį pavasarį jau tikėtasi, kad rekonstruotame statinyje bus galima žaisti rugsėjo mėnesio lango Lietuvos rinktinės rungtynes bei šių metų LFF taurės finalą, kuris numatytas spalį.

Vis dėlto dabar atrodo, kad vienintelis šansas šiemet išvysti futbolininkus ant S.Dariaus ir S.Girėno stadiono vejos – lapkritį vyksianti Baltijos taurė.

„Gaila, kad jas (datas – red. past.) tenka vis nukėlinėti, tikrai tikimės ir norime, kad kuo greičiau čia tos pirmosios futbolo rungtynės įvyktų, bet šiai dienai, jeigu viską dėliojame pagal vadinamą laiko tarpsnį, tai jeigu rugsėjo pabaigoje turėsime tą vizitą, tai iki tol tikrai jokių rungtynių neorganizuotume. Tada sertifikato gavimas, kad UEFA leistų vykdyti rungtynes, tikrai užtruks, – vardijo LFF vienas iš vadovų. – Kalbėjome, kad spalio mėnesį galėtume turėti LFF taurės finalo rungtynes čia, manau, po šios dienos vizito darosi aišku, kad tai nelabai realu pagal dabartinę situaciją. Klausimas dėl Baltijos taurės, kuri vyks lapkričio mėnesį. Realiame variante norėtume, kad bent jau lapkritį galėtume žaisti, bet pagal tai, kaip viskas vyksta ir kokia yra UEFA inspektoriaus išraiška bei pastebėjimai iš šios dienos vizito, manau, kad tas laikas gali nusikelti į kitų metų pradžią.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius