-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po įspūdingo debiuto Caritas Falchas gyrė savo auklėtinius

Lietuvos U-21 rinktinės treneris Caritas Falchas apie geresnį būdą pradėti savo vadovavimo erą oficialiose varžybose turbūt negalėjo pagalvoti – jo auklėtiniai 3:0 sutriuškino Farerų salų komandą Europos čempionato atrankos rungtynėse Telšiuose.
Caritas Falchas
Caritas Falchas / LFF nuotr.
Temos: 1 Caritas Falchas

Šiais metais jaunimo rinktinės vairą perėmęs danas kovo mėnesį susipažino su komanda draugiškose rungtynėse, o ketvirtadienį vadovavo sėkmingam lietuvių pasirodymui. Įvarčius mūsų ekipai pelnė Danielis Romanovskis, Edvinas Baniulis, kuris taip pat uždirbo pirmu įvarčiu virtusį 11 m baudinį bei galingą baudos smūgį atlikęs Klaidas Janonis.

„Pasakiau savo žaidėjams, kad jiems reikia pergalės. Labai svarbu pradėti atrankos ciklą pergale. Tai atneš pasitikėjimo savimi prieš rungtynes su Danija rugsėjį. Taip pat turiu pripažinti, kad nesitikėjau tokio palaikymo iš žiūrovų, kurie iš pradžių buvo šiek tiek vangūs, bet vėliau rungtynių metu visi tapo dvyliktuoju žaidėju.

Todėl turiu pagirti juos visus, vaikus, namų šeimininkes, kad ir kas būtų tribūnose, mes tai jautėme aikštėje, – sakė C.Falchas. - Mūsų žaidimo planas buvo būti kompaktiškiems, palaikyti kamuolį ir neleisti varžovams turėti kontrolės, suduoti smūgius kontratakose bei priversti juos daugiau bėgioti be kamuolio.

Manau, kad tai visai gerai suveikė, įmušėme tris įvarčius ir tai nėra blogai. Mačą pradėjome kiek nervingai, bet taktiškai jūs galėjote matyti mūsų žaidimo struktūrą, tai, ką mes norėjome padaryti. Buvo džiugu matyti, kad išlaikėme žaidimo koncepciją per visas rungtynes ir tai, kad žaidėjai išpildė mano prašymus ir rungtynių metu. Jie nusipelnė daug pagyrų.“

VIDEO: Lietuva U21 – Farerų salos U21 (komentarai)

Rinktinėje šiose rungtynėse debiutavo Italijoje žaidžiantis Paulius Ditkevičius. C.Falchas pripažino, kad futbolininkui dar stinga laiko įsisavinti taktinius elementus, bet pagyrė jo individualų žaidimą ir agresyvumą kaunantis dėl kamuolio. Specialistas taip pat išskyrė gerai pasirodžius futbolininkus.

„Žinoma, kad tai buvo visos komandos darbas. Bet, manau, kad Eligijus Jankauskas buvo tas, kuris buvo geriausiai matomas aikštėje. Kiekvieną kartą, kai jis buvo su kamuoliu, minia tikėjosi kažko, o varžovai buvo nervingi. Aldas (Korsakas) po pertraukos įnešė šviežių vėjų į mūsų žaidimą dešiniajame krašte, Dominykas (Barauskas) taip pat sukėlė problemų varžovams savo krašte. Edvinas (Baniulis), kaip puolėjas, dažnai darbuojasi vienas, tad tai yra sunkus darbas ir tai padarė gerai. Jis ne tik kūrė progas sau, bet ir komandos draugams“, – dėstė treneris.

VIDEO: Lietuva U-21 - Farerų salos U-21 (įvarčiai)

Tuo tarpu E.Jankauskas dėkojo po rungtynių neslėpė džiaugsmo iškovojus pirmą pergalę ir pabrėžė, kad kitoks rezultatas komandos visiškai netenkintų: „Tikrai šioms rungtynėms ruošėmės atidžiai ir norėjome pradėti atrankos ciklą pergale. Tiesiog norėjome laimėti, nes jeigu pralaimėtume, tai būtų tragedija. Iškovojome pergalę rezultatu 3:0, tuo esame patenkinti ir žiūrime toliau“.

„Treneris prašė rungtynių pradžioje nespausti varžovų, nes galime palikti erdvių, kuriomis varžovai galėjo pasinaudoti, taip pat norėjome kontroliuoti žaidimą, nes esame stipresni už juos. Iš tiesų, su nauju treneriu mūsų žaidimo stilius visai kitoks. Šiais laikais tu turi žaisti futbolą, nes spardydamas kamuolį į priekį tu nelaimėsi. Treneriai mums bando tą įskiepyti“, – sakė saugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius