-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po „Juventus“ pergalės – ir savų, ir varžovų pagyros Gianluigi Buffonui

Turino „Juventus“ futbolininkai užtikrintai pradėjo Čempionų lygos pusfinalį, kai trečiadienį išvykoje 2:0 nugalėjo „Monaco“ ekipą. Abu įvarčius nugalėtojams pelnė Gonzalo Higuainas, tačiau abiejų komandų treneriai po mačo daugiausia pagyrų skyrė „Juvės“ vartininkui Gianluigi Buffonui.
Gianluigi Buffonas
Gianluigi Buffonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmojo kėlinio pradžioje Gigi atrėmė Kyliano Mbappe smūgius po fantastinių „Monaco“ atakų, o vėliau patikimai dirigavo savo gynybai. Šį sezoną „Monaco“ muša įvarčius, kada panorėjusi, tačiau galingos italų gynybos sienos taip ir neįveikė.

„Juventus“ gerai pradėjo ir pirmąsias 15 minučių buvo geresni už mus, tačiau vėliau mačas buvo lygus. Mes daugiau žaidėme su kamuoliu, dažniau žaidėme paskutiniuose jų aikštės metruose, tačiau viską nulėmė sugebėjimas užbaigti smūgius.

„Juventus“ turėjo tris šansus ir pelnė du įvarčius, o mes savo šansais nepasinaudojome. G.Buffonas atrėmė kelis fantastinius smūgius, jis yra pergalės autorius“, – po mačo kalbėjo „Monaco“ treneris Leonardo Jardimas.

Šį sezoną Čempionų lygoje G.Buffonas jau šeštosiose rungtynėse išsaugojo tuščius vartus (sužaista 11).

„Buffono aukščiausios klasės pasirodymai tokiuose mačuose jau lieka nepastebėti. Jis yra geriausias pasaulio vartininkas ir dar kartą tą įrodė. Geriausi sužaidžia geriausias rungtynėse tokiais vakarais kaip šis“, – savo vartininkui pagyrų negailėjo Massimiliano Allegri.

„Mes pradėjome rungtynes labai gerai, jau atrodė, kas bus lengva, tačiau tada padarėme keletą klaidų, bet Gigi jas už mus ištaisė. Po mūsų įvarčio jie turėjo kelias geras progas, tačiau Gigi atliko savo darbą. Aš patenkintas savo žaidėjais“, – kalbėjo „Juventus“ treneris.

Darbas nebaigtas

Abiejų ekipų treneriai teigė, kad poros nugalėtojas dar nėra aiškus, nors „Juventus“ namo ir išsivežė dviejų įvarčių persvarą. Kovoti atsakomosiose rungtynėse žadėjo ir „Monaco“ talentas.

„Mums pritrūko patirties, tačiau labiausiai koją pakišo atakų užbaigimas. Sukūrėme daug progų, tačiau jų tiesiog neišpildėme. „Juventus“ turėjo dvi progas ir abiem pasinaudojo – turime pasimokyti. Tikiuosi, kad sugebėsime įmušti atsakomosios rungtynėse“, – kalbėjo Kylianas Mbappe.

Du įvarčius pelnęs Gonzalo Higuainas nutraukė nesėkmingų Čempionų lygos susitikimų seriją. Prieš šias rungtynes jis nebuvo pelnęs įvarčio septyniose pastarosiose atkrintamųjų varžybų rungtynėse.

„Sunkiai dirbu dėl tokių akimirkų. Džiaugiuosi įvarčiais, tačiau svarbiausia yra pergalė. Visų pirma aš dirbu dėl komandos. Esu labai laimingas, nes pasiekėme svarbią pergalę, apgynėme savo vartus ir esame labai patenkinti“, – kalbėjo G.Higuainas.

„Jie buvo geresnė komanda ir nusipelnė laimėti, tačiau mes padarysime viską, ką galėsime atsakomosiose rungtynėse“, – sakė „Monaco“ saugas Fabinho.

VIDEO: Išsami „Monaco“ – „Juventus“ mačo apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius