Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po M.Žaliūko mirties – šokas ir gedulas ne tik Lietuvoje, bet ir Škotijoje

Šeštadienį atskriejusi liūdna žinia apie tai, jog būdamas vos 36-erių nuo sunkios ligos mirė buvęs Lietuvos futbolo rinktinės ilgametis gynėjas Marius Žaliūkas, šokiravo ne tik Lietuvos sporto pasaulį, bet ir stipriai nuliūdino Škotijos bei Anglijos futbolo benduomenę.
Marius Žaliūkas
Marius Žaliūkas / „Leeds United“ nuotr.

Užuojautas kauniečio artimiesiems reiškė visas būrys Lietuvos futbolo atstovų, o Anglijos ir Škotijos žiniasklaida ne vienerius metus šiose šalyse praleidusiam gynėjui skyrė atskiras publikacijas.

Bene ryškiausią pėdsaką M.Žaliūkas per savo karjerą paliko Edinburgo „Hearts“ klube, kuriame 2007-2013 metais sužaidė per 150 rungtynių.

2012-aisiais „Hearts“ laimėjo Škotijos taurę, o vidurio gynėjas tuomet buvo komandos kapitonas ir iškėlė virš galvos istorinį trofėjų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Su Škotijos taure – Marius Žaliūkas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Su Škotijos taure – Marius Žaliūkas

Simboliška, kad šeštadienio vakarą „Hearts“ kaip tik žaidė Škotijos taurės pusfinalio rungtynes su aršiausiu savo oponentu „Hibernian“.

Komandą šiuo metu treniruojantis Robbie Neilsonas kadaise pats rungtyniavo su M.Žaliūku, o apie buvusio komandos draugo mirtį sužinojo likus minutei iki jau minėto pusfinalio („Hearts“ laimėjo 2:1 po pratęsimo – red. past.).

Būtent prieš „Hibernian“ „širdys“ prieš aštuonerius metus žaidė finale Glazge ir jį užtikrintai laimėjo.

„Man atrodo, kad ši pergalė yra simboliška. Kai pagalvoju apie Marių, pirmiausia prisimenu tas rungtynes, kai mes įveikėme „Hibsus“ 5:1 ir jis iškėlė nugalėtojų taurę. Jis buvo mūsų kapitonas ir tikiu, kad šis mūsų laimėjimas jo šeimai bus bent šiokia tokia paguoda“, – liūdnai po mačo konstatavo „Hearts“ strategas.

Anot R.Neilsono, M.Žaliūko pėdsakas klubo istorijoje – ypač ryškus.

„Jis buvo labai svarbi klubo dalis, o ta pergalė visiems laikams įėjo į mūsų istoriją“, – neabejojo treneris.

Neilas McCannas, kuris su M.Žaliūku „Hearts“ marškinėlius vilkėjo 2006-2008 metais, taip pat gražiausiais žodžiais atsiliepė apie lietuvį.

„Buvau šokiruotas, reiškiu užuojautą Mariaus šeimai. Jis buvo labai malonus didelis vyrukas – tiek kaip futbolininkas, tiek kaip žmogus“, – BBC radijui teigė N.McCannas.

„Marius futbolo aikštėje visiems buvo pavyzdys, o sunkiu darbu atvedė klubą į vieną svarbiausių laimėjimų klubo istorijoje. Ilsėkis ramybėje“, – tviteryje rašė kartu su Mariumi „Hearts“ žaidęs australas Ryanas McGowanas.

„Jis buvo tas, kuris vis dėlto rado vietą „Hearts“ fanų širdyse, nors lietuvių atvykimui Edinburge visi priešinosi. Visgi visi jie buvo puikūs, o Žalias netgi tapo kapitonu, paneigdamas bet kokias išankstines nuostatas. Jis atvedė mus į triumfą taurės finale, mušė įvarčius prieš „Hibsus“ kai to labiausiai reikėdavo. M.Žaliūkas visada buvo tas vyrukas, kurį džiaugiesi matydamas kiekvieną dieną“, – jautriai buvusį komandos draugą prisiminė Andrew Driveris.

Šeštadienį su M.Žaliūku jautriomis žinutėmis socialiniuose tinkluose atsisveikino ne tik „Hearts“ klubas, bet ir daugybė buvusių jo kolegų.

Tuo pasekė ir šiemet į Anglijos „Premier“ lygą sugrįžęs „Leeds United“ klubas bei Glazgo „Rangers“ – ekipos, kurių marškinėlius M.Žaliūkas vilkėjo baigęs karjeros etapą Edinburge.

Profesionalo karjerą gynėjas baigė 2016-aisiais Vilniaus „Žalgiryje“ būdamas 32-ejų.

Su giliu liudesiu atsisveikiname su Mariumi Žaliūku. Ilsėkis ramybėje ???? Mariui lapkritį būtų suėję 37-eri. Jis Žalgirio...

Posted by FK Vilniaus Žalgiris on 2020 m. spalio 31 d., šeštadienis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius