Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po mačo Ploještyje – išvaryto A.Novikovo priekaištai arbitrui

Lietuvos rinktinė šeštadienį 0:3 Ploještyje pralaimėjo penktąsias UEFA Tautų lygos rungtynes Rumunijos ekipai bei prarado vieną svarbiausių savo žaidėjų. 88-ąją minutę iš aikštės buvo išvarytas Arvydas Novikovas. Tai reiškia, kad antradienį Belgrade vyksiančiame paskutiniame turnyro mače su serbais komandos lyderio aikštėje nebus.
Arvydas Novikovas
Arvydas Novikovas / „Scanpix“ nuotr.

Pats A.Novikovas po mačo tik gūžčiojo pečiais ir negailėjo karčių žodžių mačui vadovavusiam arbitrui iš Italijos Marco Guidai.

„Pirmos kortelės išvis nebuvo. Gavau ją, nors pats turėjau kamuolį. Tiesiog atsitvėriau varžovą ranka ir viskas. Antrame epizode teisėjas puikiai žinojo, kad turiu kortelę. Bet pirmame kėlinyje mes irgi turėjome panašų epizodą, greitai bėgome į ataką, ji buvo sustabdyta, bet nubausti įspėjimu teisėjas rumunų nesiryžo. Nežinau, ką jis čia sugalvojo. Labai apmaudu, kad negalėsiu rungtyniauti Belgrade“, – po mačo kalbėjo A.Novikovas.

Pirmą kartą nacionalinės rinktinės marškinėlius apsivilkęs Domantas Šimkus debiutu pernelyg nesidžiaugė. Anot Vilniaus „Žalgirio“ saugo, kur kas svarbesnis yra rezultatas, o jis – neigiamas.

„Rungtynės buvo tikrai sunkios ir rezultatas tą parodo. Pirmas kėlinys nebuvo blogas, bet praleidome ankstyvą įvartį. Antra rungtynių pusė vėl nesusiklostė. Tik išėję, praleidome vėl. Stengėmės, kiek galėjome, bet rumunai yra aukšto meistriškumo priešininkai. Jie labai išmintingai keitė atakos kraštus. Smagu, jog gavau šį šansą, bet labai gaila, kad rezultatas toks“, – neslėpė D.Šimkus.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Šimkus ir Gratas Sirgėdas
„Scanpix“ nuotr./Domantas Šimkus ir Gratas Sirgėdas

Komandos naujokui antrino ir po ketverių metų pertraukos į rinktinės sudėtį grąžintas Gratas Sirgėdas.

„Gaila, kad rezultatas toks. Pirmas kėlinys nebuvo prastas, bet po pertraukos šiek tiek pasėdome ir varžovų individualus meistriškumas pradėjo jaustis vis labiau. Sėkmė šį kartą irgi buvo jų pusėje. Turėjome keletą progų, aš irgi galėjau pasižymėti jau pirmą minutę, bet puolėjo įgūdžių pritrūko. Smagu vėl sugrįžti į rinktinę – tai man labai geras iššūkis“, – mintimis dalijosi „Kauno Žalgirio“ lyderis.

VIDEO: „Vieni vartai“: (Ne)prarasta karta, E.Jankauskas ir Lietuva – Rumunija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius