Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pergalės prieš lietuvius Rumunija kritikavo savus ir liūdėjo dėl berniuko

Rumunijos žiniasklaida dviprasmiškai sutiko savo futbolininkų pergalę 2:1 per Tautų lygos rungtynes ketvirtadienį Vilniuje.
UEFA Tautų lyga: Lietuva – Rumunija
Rumunijos sirgaliai LFF stadione sveikino savo šalies komandą su pergale 2:1. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • C lygos 4-oje grupėje Serbija (7 taškai) žengia pirma, Rumunija (5 taškai) – antra, Juodkalnija (4 taškai) – trečia, o Lietuva be taškų rikiuojasi paskutinė ketvirta.
  • Kitas rungtynes Lietuva sekmadienį vakare Vilniuje žais su Juodkalnija, kuri ketvirtadienį namie 0:2 pralaimėjo serbams.
  • Lietuvių pirmoji akistata su Juodkalnija praėjusį mėnesį Podgoricoje baigėsi 0:2.

„Dramatiška pergalė per pridėtą laiką“, – skelbė savo skaitytojams stirileprotv.ro.

Nors Rumunijos interneto portalai džiaugėsi paskutinę pridėto laiko minutę laimėtu maču Vilniuje ir trimis iškovotais taškais, žaidimas prieš Lietuvos rinktinę buvo vertinamas ne taip pozityviai. Tai ypač pabrėžė futbolo specialistai.

Buvęs Rumunijos rinktinės treneris Ilie Dumitrescu taip apibūdino rungtynes „TV Digi Sport“: „Energija buvo nyki, ypač antrojoje rungtynių dalyje. Mačiau daug klaidų. Mes atsibudome tik tada, kai praleidome įvartį.“

I.Dumitrescu aukštino vienintelį žaidėją – įvartį per pridėtą laiką pelniusi Alexandru Maximą. „Jis yra asmenybė, jis susitvarkė labai gerai. Jis pergudravo oponentą, buvo šaltakraujis. Dauguma būtų smūgiavę iškart, bet jis sužaidė ramiai“, – sakė I.Dumitrescu.

Buvęs Rumunijos rinktinės treneris Viorelas Moldovanas kritikavo nacionalinės komandos žaidėjus, iš kurių laukė daugiau. Geriausiu rumunu LFF stadione šis specialistas pavadino dabartinį Rumunijos rinktinės trenerį Cosminą Contrą.

„Tai buvo lygios rungtynės, – fanatik.ro portalui sakė V.Moldovanas. – Statistika parodė, kad skirtumas tarp komandų nebuvo didelis. Svarbu, kad mes laimėjome, bet aš tikėjausi daugiau. Prisipažinsiu nuoširdžiai. Būkime realistai, su šiuo rezultatu Lietuvoje mes vaikščiojome peilio ašmenimis. Mes nuolat buvome bėdoje.“

Lietuvos rinktinė kontroliavo kamuolį 47 proc. rungtynių laiko, Rumunija – 53 proc.

Svečiai bandė šauti į varžovų vartus 16 kartų, lietuviai – 9. Į vartų plotą Lietuva pataikė du sykius, Rumunija – septynis.

Rumunijos spauda daug dėmesio skyrė ir liūdnai istorijai.

Buvusio Rumunijos futbolininko Cosmino Paşcovici sūnus Denisas mirė ketvirtadienį, būdamas 14-os metų. Berniukas ilgai kovojo su vėžiu, atlaikė 17 smegenų operacijų, kurių pirma buvo Denisui sulaukus dvejų metų.

Daug Rumunijos klubų reiškė užuojautą vaiko netekusiai šeimai, o Rumunijos rinktinės treneris Cosminas Contra iškart po mačo Vilniuje paskyrė pergalę C.Pascovici šeimai.

Prieš rungtynes C.Pascovisci videožinute prašė nacionalinės komandos futbolininkų pergalės savo berniukui.

„Pergalė skiriama Pascovici šeimai, kuriai tenka labai sunkūs išbandymai. Šis vaikis buvo kovotojas!“ – sakė C.Contra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius