Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skandalingo smūgio galva komandos draugui – pokalbis „Sūduvos“ treniruotėje

Tai atrodė tobula akimirka švęsti. Marijampolės „Sūduva“ pelnė ketvirtą įvartį ir tapo aišku, kad jai pavyko laimėti atkaklias rungtynes antradienį namie prieš Vilniaus „Žalgirį“ 4:2. Tačiau iškart po ketvirto įvarčio įpykęs Josipas Tadičius pasuko link kito „Sūduvos“ žaidėjo Pauliaus Golubicko.
Josipas Tadičius puolė Paulių Golubicką
Josipas Tadičius puolė Paulių Golubicką / nuotr. stopkadras

Jaunasis Lietuvos rinktinės futbolininkas P.Golubickas jau tiksint paskutinei pratęsimo minutei perėmė kamuolį ir įsiveržė į baudos aikštelę.

20-metis puolėjas galėjo perduoti kamuolį greta bėgusiam J.Tadičiui, bet šovė į vartus pats – nors „Žalgirio“ vartininkas smūgį atrėmė, atšokusį kamuolį tuoj pat taikliu smūgiu į vartus pasiuntė Michaelis Blauensteineris.

Marijampolės stadionas suošė, geresnio vakaro pabaigos nesugalvosi – „Sūduva“ įtvirtino pergalę 4:2 Lietuvos futbolo federacijos taurės pusfinalyje ir po pergalės prieš rimčiausią varžovą savo žiūrovų akivaizdoje žengė į finalą.

Tačiau J.Tadičius nebuvo patenkintas.

32 metų kroatas nebėgo sveikinti įvarčio autoriaus M.Blauensteinerio, bet pasisuko prie P.Golubicko.

Dvylika metų jaunesnis lietuvis nustebęs skėstelėjo rankomis, o prie jo prisiartinęs 187 cm ūgio J.Tadičius galva smogė komandos draugui į kaktą (epizodo video galite stebėti pačioje įrašo pabaigoje – nuo 2 val. 42 minutės.

VIDEO: Tiesioginė transliacija

Smogęs kakta J.Tadičius dar stipriai pastūmė nustebusį P.Golubicką.

Kiti Marijampolės futbolininkai vietoj to, kad švęstų įvartį ir patekimą į finalą, turėjo tramdyti legionierių.

Tai buvo vienas didžiausių akibrokštų per pastaruosius metus Lietuvos futbole, bet klubo vadovai konflikte problemų neįžvelgia.

Treneris Vladimiras Čeburinas po rungtynių pareiškė, kad tai galbūt buvo „pasveikinimas“ po įvarčio.

Klubo direktorius Karolis Skinkys atidžiau pažvelgė į paskutinių minučių įvykius. Jis su abiem futbolininkais aptarė situaciją trečiadienį per rytinę treniruotę, bet galiausiai konflikto nesureikšmino.

„Žaidėjai supranta, kad viskas vyko emocijų fone, – sakė K.Skinkys. – Ryte jie sveikinosi ir bendravo.“

Klubo direktorius tvirtino, kad anksčiau su J.Tadičiumi nebūta panašių bėdų.

Per vingiuotą karjerą buvęs Kroatijos jaunimo rinktinės futbolininkas yra atstovavęs net šešiolikai klubų. Jis prisidėjo prie sūduvių 2017 metų pabaigoje, bet pernai po automobilio vagystės Marijampolėje buvo palikęs klubą ir trumpai žaidęs Honkonge – šių metų pradžioje puolėjas sugrįžo iš Azijos į Lietuvą.

Sauliaus Čirbos nuotr./Josipas Tadičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Josipas Tadičius

„Tadičius yra tikras profesionalas. Kiek jis buvo pas mus, niekada nebuvo bėdų. Ir šiuo atveju tai ne problema – jis pasikarščiavo, – sakė K.Skinkys. – Taip pat ir Pauliaus (Golubicko) atveju – savo požiūriu į darbą jis turi šviesią ateitį. Tik šiuo atveju jaunas žaidėjas priėmė prastą sprendimą, o vyresnis žaidėjas buvo pavargęs ir pasikarščiavo. Nieko baisaus neįvyko.“

Ar klubas svarsto apie nuobaudas J.Tadičiui dėl chuliganiško elgesio?

„Tai mūsų vidaus reikalas. Per daug privati situacija, kad apie ją kalbėtume viešai, – sakė klubo direktorius. – Mūsų žinutė sirgaliams – klube viskas yra gerai, mes ir toliau kovosime dėl aukščiausių rezultatų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius