Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po sutriuškinimo – žvilgsnis į realybę: „Niekuo negalėjome pasipriešinti ar prilygti“

Lietuvos moterų rankinio rinktinės treneris Karolis Kaladinskas pripažino akivaizdų Ispanijos komandos pranašumą, atsispindėjusį pralaimėjime 14:47 (5:27) Europos čempionato atrankoje.
Ispanija – Lietuva
Ispanija – Lietuva / nuotr. rankinis.lt

„Tenka pripažinti, kad aikštelėje susitiko dviejų labai skirtingų lygių komandos. Ispanijos rinktinei atstovauja garsiuose Čempionių lygos klubuose rungtyniaujančios rankininkės.

Tuo tarpu mūsų žaidėjos nėra profesionalės. Todėl ir gavosi tarsi katės ir pelės žaidimas, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas. – Ispanijos rinktinė surinko stipriausias rankininkes, nes jos ruošiasi pasaulio čempionatui.

rankinis.lt nuotr./Karolis Kaladinskas
rankinis.lt nuotr./Karolis Kaladinskas

Kiekviena jų žaidėja norėjo įrodyti aikštelėje, kad ji yra verta vietos rinktinėje ir varžovės žaidė visu pajėgumu iki pat finalinės sirenos. Mes niekuo joms negalėjome pasipriešinti ar prilygti. Mes ne tik kad nevykdėm pasiruošto plano, bet dar ir leidomės apstumdomos bei nedavėme atgal.“

Lietuvos rinktinei po 3 įvarčius pelnė Simona Kolosovė ir Mantė Voskresenskaja, po 2 įvarčius įmetė Dominyka Andronik, Gerda Kairytė ir Beatričė Ruseckaitė, po kartą pasižymėjo Singrida Kulikovaitė ir Rita Rakauskienė. Ispanijos rinktinės gretose rezultatyviausiai žaidė 7 įvarčius pelniusi Elisabet Casareo Romero, 6 įmetė Jennifer Maria Guttierezz Bermejo.

Kitas Europos čempionato atrankos turnyro rungtynes Lietuvos rinktinė žais Vilniaus „Avia Salutions Group“ arenoje spalio 15 d. su Šiaurės Makedonijos ekipa.

„Jau rūbinėje su merginomis kalbėjome, kad turime kuo greičiau persikrauti, padaryti išvadas ir visą energiją nukreipti pasiruošimui rungtynėms su Šiaurės Makedonijos rinktine. Manau, kad Ispanijos rinktinė yra aiški grupės favoritė. Ispanės žais maksimaliu režimu ir taškų niekam nedalins. Todėl susitikimas su makedonėmis mums bus labai svarbus. Visos žaidėjos tai supranta ir visos pasiryžusios kautis“, – teigė Lietuvos rinktinės treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius