-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

C.Ronaldo tėvynėn išsiruošę lietuviai į serbų pažadėtas premijas žvelgia įtariai

Pirmieji Valdo Urbono metai prie Lietuvos rinktinės vairo artėja prie pabaigos. Kitą savaitę lietuvių laukia išvyka į Farą, kur ketvirtadienį paskutinėse „Euro 2020“ atrankos rungtynėse mūsiškiai susitiks su Portugalijos rinktine. Po trijų dienų lietuvių laukia draugiška akistata Vilniuje su Naujosios Zelandijos futbolininkais.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Buria kovinę sudėtį

Lietuviams mačas Fare tebus formalumas. Dėl garbės kovojantys V.Urbono auklėtiniai netgi sensacingos pergalės atveju iš B turnyro lentelės dugno nepakiltų.

Visgi stovyklą Lietuvos rinktinės štabas pasitinka pakiliomis nuotaikomis. Po traumų į rinktinę vėl sugrįžo vartininkai Ernestas Šetkus ir Emilijus Zubas, gynėjas Mindaugas Palionis, pasveiko Vykintas Slivka, Mantas Kuklys, Vytautas Andriuškevičius, komandos kapitonas Fiodoras Černychas.

„Laukia tikrai svarbios ir neeilinės rungtynės. Tą pajutome ir pirmajame mače čia, Vilniuje. Portugalija yra aukščiausio lygio komanda, turinti titulų. Nežiūrime į lentelę, žiūrime į aikštę. Bandysime priešintis“, – kalbėjo V.Urbonas.

Jis ypač pasidžiaugė, kad rikiuotėje šį kartą bus visi trys rinktinės ramsčiai – E.Šetkus, A.Novikovas ir F.Černychas.

„Mantas Kuklys ir Vykintas Slivka taip pat labai svarbūs žaidėjai. Dėl jų noro padėti rinktinei niekam niekada nekyla jokių abejonių. Mantas jau sužaidė keletą rungtynių, tad bus pasirengęs. Vykintas turėjo rimtą traumą, bet tikiu, jog atsistatyti jau pavyko. Norėsiu pažiūrėti, kaip jis atrodo. Tikiuosi, kad per savaitgalį per daug nieko nenutiks ir visi kviesti žaidėjai susirinks stovykloje“, – vylėsi treneris.

Stovyklą lietuviai pradės pirmadienį ir Vilniuje turės vieną treniruotę. Į Portugaliją delegacija išskris antradienį ryte.

Lyginant su praėjusiu atrankos langu šį kartą iš svarbesnių žaidėjų trūks tik pastaruoju metu dėl traumos A lygoje nežaidusio Ovidijaus Verbicko bei puolėjo Karolio Laukžemio.

„Pakeitimų visada turi būti. Sportinės formos svyravimai, traumos... Ovidijus Verbickas ir Deimantas Petravičius šiuo metu yra traumuoti, tad stovyklą praleis. Dėl Karolio Laukžemio? Šį kartą rinkausi tarp jo ir Deivydo Matulevičiaus ir nusprendžiau pasirinkti pastarąjį“, – kalbėjo strategas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Urbonas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Urbonas

Serbų spekuliatyvios vilionės

Spalio viduryje iš Serbijos atskriejo intriguojanti žinia. Šios šalies futbolo federacijos atstovai užsiminė, jog yra pasiryžę sumokėti 500 tūkst. eurų Lietuvai, jei ši sukurs stebuklą ir lapkričio 14-ąją iš Cristiano Ronaldo kompanijos atims bent tašką.

Visgi V.Urbonas į tokias spekuliacijas leistis nenorėjo.

„Nenoriu veltis ir komentuoti gandų. Rungtynėms ruošiamės rimtai ir suprantame, kad daug kas priklausys nuo to, kaip sužaisime mes patys“, – kalbėjo treneris.

Paklaustas, kaip išvis vertina tokias serbų viliones, kai varžovams už sėkmingą žaidimą siūlomas piniginis atlygis ar automobiliai, V.Urbonas tik šypsojosi.

„Akivaizdu, kad iki automobilių mes dar nepriaugome. Svarbiausia žiūrėti į savo žaidimą ir rūpintis savais reikalais“, – nedaugžodžiavo treneris.

B grupė
Vieta Komanda R + = - Įvarčiai Taškai
1 Ukraina 7 6 1 0 15:2 19
2 Portugalija 6 3 2 1 14:6 11
3 Serbija 6 3 1 2 12:13 10
4 Liuksemburgas 6 1 1 4 5:11 4
5 Lietuva 7 0 1 9 5:19 1

Tai serbams suteiktų galimybę pakilti į antrąją poziciją. Į kitąmet vyksiančias žemyno pirmenybes pateks dvi stipriausios grupės komandos.

Pirmieji V.Urbono metai prie rinktinės vairo nebuvo lengvi. Kol kas per 8 mačus su nacionaline komanda treneris sukrapštė dvi lygiąsias ir patyrė šešis pralaimėjimus.

Jei nepavyks laimėti ir kitą savaitę, tai bus vos antrasis kartas Lietuvos futbolo istorijoje, kai rinktinė metus baigs neiškovojusi nė vienos pergalės. Iki šiol to padaryti nepavyko tik V.Urbono pirmtakui Edgarui Jankauskui 2017-aisiais.

V.Urbono sutartis su LFF galioja dar ir kitiems metams.

Mariaus Bagdono nuotr./Lietuvos rinktinės sudėtis
Mariaus Bagdono nuotr./Lietuvos rinktinės sudėtis

Po aštuonerių metų

Su portugalais lietuviai buvo susitikę tris sykius. Visus kartus mūsiškiai sugebėjo įmušti po įvartį, tačiau tai nuo triuškinančių nesėkmių negelbėjo.

2000-aisiais Vizėjuje vykusioje draugiškoje akistatoje portugalai laimėjo 5:1, po keturių metų Setubalyje 4:1, o šį rugsėjį Europos čempionai nepaliko vilčių mūsiškiams ir Vilniuje – 5:1. C.Ronaldo Lietuvoje pelnė net keturis įvarčius.

Su egzotiškąja Naująja Zelandija lietuviai iki šiol nėra žaidę. Okeanijos atstovai taps 70-uoju skirtingu mūsų rinktinės varžovu istorijoje.

Beje, draugiškas rungtynes namuose lietuviai žais po daugiau nei aštuonių metų, kai 2011-aisiais Kaune 3:0 nugalėjo Armėniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius