TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prabilo Ukrainos futbolininkai, viešbutyje Turkijoje prikūlę Rusijos žaidėjus

Turkijos viešbutyje stovyklaujant Ukrainos ir Rusijos futbolo komandoms, įvyko plačiai nuskambėjusios muštynės. Apie jas prabilo patys dalyviai.

„Royal Seginus“ viešbutis Antalijoje tapo kovos zona.

Ukrainos klubo „Minaj“ futbolininkai, panašu, kaip reikiant aptalžė Jaroslavlio „Šinik“ atstovus.

Ukrainietis Danylo Kolesnykas – vienas kovos dalyvių – papasakojo incidento detales.

Pasak futbolininko, muštynės kilo tuomet, kai jis užstojo viešbučio valytoją, kurią užgauliojo įkaušęs Rusijos klubo žaidėjas.

„Profutbol Digital“ jis pasakojo: „Ten buvo du, sakykime, ***, nes kito žodžio nesugalvoju. Jie įėjo į moterų tualetą. Vienas buvo žaidėjas, kitas – nežinau, gal treneris ar trenerio asistentas. Mes tai pamatėme ir juos pasekėme. Įeiname, o ten yra viešbučio darbuotoja.

Ji galvojo, kad tai mūsų komandos žaidėjas, ir paprašė išprašyti. Patikslinau, kad jis nėra iš mano komandos. „Aš paperdžiau, eik sutvarkysi“, – taip jis pasakė darbuotojai, o ši ėmė kažką jam aiškinti.

„Nesuprantu, ką sakai, kalbėk normalia kalba – rusiškai“, – taip jis pasakė ir išvedė mane iš kantrybės. Pasakiau: „Keliauk, aš tau viską paaiškinsiu tavo paties kalba.“

Taip nutiko, kad jis prasileido keletą smūgių, tuomet apsisuko ir pabėgo. Po to 5-6 jų komandos atstovai pasirodė, prasidėjo didelės muštynės. Prisistatė viešbučio apsauga, jos ten buvo daug.

Tuomet jie sulipo į liftą, pasakė mums: „Viskas, vyrai, keliaukite, ilsimės mes, ilsėkitės ir jūs.“ Bet tuomet vienas girtas žaidėjas pradėjo kalbėti nesąmones. Lifto durys užsidarė, mes nubėgome laiptais aukštyn į trečią aukštą, ten išsirikiavusi bene pusė komandos, kuri mus puolė.

Vėl prasidėjo.

„Minaj“ vyručiai greitai taip pat subėgo į koridorių. Visi norėjome pamokyti tuos šunsnukius. Užvirė kraujas. Mes matome, kas vyksta šalyje, kaip kenčia mūsų gynėjai... Manau, kiekvienas Rusijos pasą turintis žmogus turi kentėti. Iš mūsų niekas nenorėjo to konflikto, jis kilo praktiškai iš niekur.

Tie žmonės neturėtų būti šiame pasaulyje, nesvarbu, futbolininkai jie ar ne. Jie neturėtų palikti savo šalies. Tegul ten ir sėdi.“

„Minaj“ futbolo klubo nuotr./"Minaj" futbolo komanda.
„Minaj“ futbolo klubo nuotr./"Minaj" futbolo komanda.

Kitas konflikto dalyvis iš „Minaj“ klubo Dmytro Nemčaninovas taip pat pasidalino įspūdžiais.

Jis pabrėžė, kad Ukrainos klubas, prieš atvykdamas, reikalavo, jog viešbutyje nebūtų Rusijos komandų.

„Organizatoriams tai nerūpėjo. Manau, tai didžiulė problema. Įvyko muštynės, jose dalyvavo po lygiai žmonių iš abiejų stovyklų. Nebuvo 1 prieš 10 ar panašiai.

Ką rašo rusai, yra absoliuti nesąmonė. Niekas nieko nevertė Ukrainos himno giedoti. Kaip gali liepti idiotui tai daryti, kai jis net žodžių nežino? Neįmanoma. Lifte niekas nieko taip pat nemušė. Iš mūsų komandos niekas nenukentėjo“, – sakė futbolininkas „Football 2.0“.

Rusų propagandinė žiniasklaida teigė, kad „Šinik“ ekipoje sužeisti buvo keturi asmenys, dviem jų įtariami piršto ir šonkaulio lūžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius