Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pranašiškas sutapimas: O.Verbickas susapnavo kraupią V.Slavicko traumą

„Čia tiek sutapimų...“, – atsiduso Ovidijus Verbickas, su Marijampolės „Sūduva“ sugrįžęs iš Belgrado po Čempionų lygos rungtynių. Su komanda lėktuve nebuvo vieno kario – Vaido Slavicko, kuris patyrė šiurpų kojos lūžį. O.Verbickas 15min papasakojo apie neįtikėtiną sutapimą – jis pats prieš keletą savaičių perspėjo V.Slavicką, kad sapnavo, jog šiam lūžo koja.
Vaidas Slavickas ir Ovidijus Verbickas
Vaidas Slavickas ir Ovidijus Verbickas / nuotr. Sauliaus Čirbos

Po nesmagaus sapno O.Verbickas atsikėlė prieš rungtynes su Klaipėdos „Atlantu“ ir jį nupasakojo komandos draugui.

„Gerai, kad šiandien nežaisiu“, – tada atsakė V.Slavickas, aikštėje vis dėlto pasirodęs 82-ąją rungtynių minutę.

Komandos draugai šio sapno gal daugiau ir nebūtų prisiminę, jei ne nelemtas epizodas Belgrade antradienį.

„Sūduva“ 59-ąją minutę atsiliko nuo „Crvena Zvezda“ ekipos 0:2. O.Verbickas perdavė kamuolį V.Slavickui, o šį be gailesčio ištiestomis kojomis taranavo serbas Marko Gobeljičius.

VIDEO: Šiurpi Vaido Slavicko trauma

O.Verbickas, pamatęs kraupiai nulinkusią komandos draugo koją, net pasišokinėdamas kvietė komandos medikus į aikštę.

„Atrodė baisiai. Aš pats jam perdavimą daviau, tikrai kraupiai atrodė viskas. Kaip visi kalbam, galima laimėt ar pralaimėt, bet čia yra daug baisiau“, – liūdesio neslėpė su 15min bendravęs O.Verbickas.

Kol V.Slavickui buvo suteikiama pagalba ir atvyko greitosios automobilis, O.Verbickas sunkiai rado vietą aikštėje. Iš pradžių jis patraukė link aikštės vidurio, vėliau vėl nužingsniavo prie sužeisto draugo.

Tik po rungtynių jis sužinojo, kad įvyko tas nelemtas sutapimas – V.Slavickui, kaip anksčiau sapnavo O.Verbickas, lūžo koja.

Sauliaus Čirbos nuotr./Vaidas Slavickas
Sauliaus Čirbos nuotr./Vaidas Slavickas

„Kiek kalbėjau su Vaidu, tai jis jaučia didelius skausmus. Noriu palinkėti jam sveikatos. Visa komanda, kuo galės, tikrai jam padės“, – žadėjo „Sūduvos“ saugas.

Kiek kalbėjau su Vaidu, tai jis jaučia didelius skausmus

Nors du blauzdos kaulus V.Slavickui sulaužęs M.Gobeljičius iškart po epizodo didelio gailesčio nerodė ir šaltu veidu paliko aikštę dėl raudonos kortelės, po susitikimo serbas su treneriu užsuko į „Sūduvos“ rūbinę.

Ten, kaip pasakojo O.Verbickas, varžovų žaidėjas verkė ir atsiprašinėjo.

„Tikrai matėsi, kad nenorėjo, kad taip įvyktų. Bent už tai jam galima kažkiek atleisti, – kalbėjo 26-erių „Sūduvos“ saugas. – Tiesiog jis gal norėjo kiek kiečiau sužaisti. Nemanau, kad jis norėjo specialiai koją sulaužyti. Netikiu, kad kuris nors žaidėjas, einantis į dvikovą, nori, kad tokie dalykai įvyktų. Bet išėjo, kaip išėjo.“

Dabar Marijampolės stovykloje – ne tik liūdesys dėl ilgam iš rikiuotės iškritusio komandos draugo, bet ir keliami klausimai, kas jį pakeis gynybos krašte. Neseniai „Sūduvą“ paliko du šios pozicijos žaidėjai – Dominykas Barauskas ir Vytautas Andriuškevičius.

„Klubas ieškos kito gynėjo, bet manau, kad turim ir dabar žaidėjų, galinčių žaisti šioje pozicijoje. Aišku, Vaido niekas nepakeis ir neduos komandai tiek, kiek jis, bet turim, ką turim“, – sakė O.Verbickas.

Finalinis rungtynių teisėjo švilpukas Belgrade užfiksavo „Crvena Zvezda“ pergalę 2:1. Pačioje susitikimo pabaigoje Mihretas Topčagičius pelnė vienintelį Marijampolės klubo įvartį, bet laiko buvo beveik nelikę, o marijampoliečiams, norint triumfuoti, reikėjo mušti dar kartą. Tai reiškė, kad „Sūduvos“ žygis Čempionų lygos atrankoje – baigtas.

„Ne tokių rungtynių tikėjomės. Gal pritrūko koncentracijos pačioje pradžioje, praleidome greitą įvartį, bandėme atstatyti situaciją, bet varžovai pasirinko gerą taktinę schemą. Jie kiek atsitraukė į gynybą, o mes bandėme kontroliuoti kamuolį. Kontratakos metu praleidome antrąjį įvartį, o toliau...

Raudona kortelė, po kurios paėmėm rungtynes į savo rankas, varžovai bandė išeiti į greitas atakas. Gal ir laiko kiek pritrūko.

Jei po mūsų įvarčio dar būtų buvusios kelios minutės, gal viskas kitaip būtų pasibaigę“, – svarstė O.Verbickas.

Jei po mūsų įvarčio dar būtų buvusios kelios minutės, gal viskas kitaip būtų pasibaigę

VIDEO: Visi trys rungtynių Belgrade įvarčiai

„Sūduvos“ žygis tarptautinėje arenoje dar nėra baigtas. Europos lygos antrajame atrankos etape Marijampolės ekipa susitiks su San Marino klubu „SP Tre Penne“.

O.Verbickas mano, kad jo komanda turi visus šansus peržengti nykštukinės valstybės ekipos barjerą: „Manau, esame šios poros favoritai ir turime žengti į kitą etapą. Treneriai padarys analizę, paruoš planą, mes, tikiuosi, jį įvykdysime ir, manau, keliausime į trečią etapą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius