Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Premier“ lygoje – 0:3 pralaimėjęs „Manchester United“ ir naujas lyderis

„Liverpool“ futbolininkai užkopė į pirmąją vietą Anglijos futbolo čempionate, kai patys iškovojo pergalę šeštadienį ir sulaukė Londono „Arsenal“ nesėkmės.

Dvi pirmojo trejeto komandos susitiko Birmingame, kur Johno McGinno ankstyvas įvartis nulėmė jau 15-ą iš eilės „Aston Villa“ komandos pergalę žaidžiant „Premier“ lygos rungtynes namuose.

„Aston Villa“ 1:0 įveikė Londono „Arsenal“ (36 taškai), kuris užleido pirmąją poziciją lentelėje šeštadienį laimėjusiam „Liverpool“ (37).

Tuo tarpu Unai Emery treniruojama „Aston Villa“, trečiadienį dominavusi 1:0 laimėtose rungtynėse prieš čempionų titulą ginančią „Manchester City“, dabar turi 35 taškus po 16 mačų.

„Įsimintina savaite“ įvykius pavadinęs Birmingamo komandos didvyris šeštadienio mače J.McGinnas „Sky Sports“ teigė, jog dar anksti kalbėti apie ambicijas laimėti titulą.

„Aš uždraudžiau žodį iš T raidės, – nusijuokė 7 minutę vienintelį mačo įvartį pelnęs žaidėjas. – Tai 16-asis turas, tad laukia ilgas ilgas kelias. Gerbiame kiekvieną, kuris laukia priešakyje ir buvo tokiose pozicijose metų metus. Mes esame naujokai. Ar galime tai tęsti? Tikiuosi.“

Šeštoje vietoje esantis „Manchester United“ šeštadienį namie 0:3 pralaimėjo „Bournemouth“ klubui.

Dominico Solanke, Philipo Billingo ir Marcosi Senesi įvarčiai lėmė svečių pelnytą pergalę. Mančesterio komanda pralaimėjo ketvirtą kartą „Premier“ lygos rungtynėse namuose šį sezoną, o trenerio ateitį klube gaubia debesys.

Nuo tada, kai treneriu 2022 metais buvo paskirtas Erikas Ten Hagas, „Manchester United“ naujiems žaidėjams išleido apie 400 mln. svarų (467 mln. eurų), bet po pralaimėjimo šeštadienį olandas pareiškė, kad sudėtis nėra pakankamai stipri.

„Manau, kad su šia sudėtimi, mes nesame pakankamai geri, kad būtume stabilūs, tad turime dirbti kaip komanda, kad tobulėtume“, – sakė E.Ten Hagas.

Pirmoje vietoje šeštadienį įsitaisęs „Liverpool“ išvykoje 2:1 palaužė „Crystal Palace“.

Mohamedas Salah pelnė 200-ąjį savo įvartį Liverpulio klube, tapęs tik penktuoju tai pasiekusiu „Liverpool“ žaidėju.

Po egiptiečio įvarčio 76 minutę svečiai išlygino rezultatą, kai 98 sekundėmis anksčiau „Crystal Palace“ liko dešimtyje po Jordano Ayew antros geltonos kortelės.

O lemiamą smūgį atliko Harvey Elliottas, puikiu smūgiu iš baudos aikštelės prieigų nulėmęs pergalę ir pakilimą į pirmąją vietą.

„Aš pasakiau vaikinams, kad tai pirmosios tokios mano matytos rungtynės, kai mačiau taip prastai žaidžiant 76 minutes ir vis tiek paskui laimint, – sakė „Liverpool“ treneris Jurgenas Kloppas. – Šiuo metu laiku mums reikia rezultatų.

Niekas neduos Oskaro už gražiausią žaidžiamą futbolą, svarbiausia yra trys taškai. Mes juos gavome ir esame labiau nei laimingi.“

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas