Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Premier“ lygos 1 turas – 10 intrigų savaitgaliui

„Premier“ lygos 26-asis sezonas startuoja penktadienį. Pirmąją varžybų dieną žaidžiamos vienerios rungtynes Londone, o šeštadienį čempionatas važiuos visu tempu, kai į kovą stos 14 komandų. Dar du mačai mūsų laukia sekmadienį. 15min pristato svarbiausius pirmojo turo klausimus.
Kuris atsidarys pirmas: A.Lacazette, A.Morata ar R.Lukaku
Kuris atsidarys pirmas: A.Lacazette, A.Morata ar R.Lukaku / 15min koliažas

Penktadienis (08-11)

21:45 val.: „Arsenal“ – „Leicester City“

Praėjusį sezoną Arsene'o Wengero vyrai irgi pradėjo namuose ir dramatiškose bei gražiose rungtynėse 3:4 nusileido „Liverpool“. Tai buvo trečioji nesėkmė pirmosiose sezono rungtynėse per ketverius pastaruosius metus.

Abi ekipos vasarą nusipirko po naują aukšto lygio puolėją. Alexandre'as Lacazette'as šeimininkų ir Kelechi Iheanacho svečių gretose kelia daug susidomėjimo tiek paprastiems futbolo gerbėjams, tiek „Fantasy“ lygų žaidėjams. Įvarčių iš A.Lacazette'o klubui reikia čia ir dabar, juolab kad komandos lyderis Alexis Sanchezas po Konfederacijų taurės ilgai ilsėjosi, vėlai prisijungė prie komandos ir sezono pradžioje tikrai nebus optimalios formos. Ar pavyks „Arsenal“ startuoti pergalingai?

Šeštadienis (08-12)

14:30 val.: „Watford“ – „Liverpool“

Raudonieji norėtų pakartoti praėjusio sezono startą, kai išvykoje įveikė „Arsenal“, ir varžovas tam atrodo tikrai parankus. „Watford“, prieš startuodamas EPL, trejose pastarosiose kontrolinėse rungtynėse įmušė tik vieną įvartį, o ketvirtadienį iš „Burnley“ įsigytas Andre Gray'us dar nebūtinai sustiprins komandos puolimą.

Nemaža intriga yra „Liverpool“ starto sudėtis. Jurgenas Kloppas savo dispozicijoje turi visą krūvą aukšto lygio atakuojančių futbolininkų, tad komandos puolimą gali rikiuoti įvairiai. Bus labai įdomu pamatyti į EPL po trejų metų grįžtantį vieną brangiausių vasaros futbolininkų Mohamedą Salah.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mohamedas Salah
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mohamedas Salah

17:00 val.: „Chelsea“ – „Burnley“

Čempionai startuoja šeštadienį rungtynėmis su vienais iš autsaiderių. Abi komandos turi nemažai klausimų dėl sudėties, kurie kelia galvos skausmą treneriams. „Burnley“ tik ketvirtadienį prarado vieną iš atakų lyderių A.Gray'ų, o vasarą išlaidavo nedaug. Kuklus klubas šiemet prarado tiek gynybos, tiek atakos lyderius, didelių pirkinių sau leisti negali, bet akivaizdu, kad komanda dar nėra iki galo sukomplektuota.

Panaši situacija ir Londone – „Chelsea“ sudėtyje turi mažiausiai kelis nereikalingus žaidėjus, kurie iki perėjimų lango pabaigos išvyks. Sezoną čempionai pradeda be traumuoto lyderio Edeno Hazardo ir naujoko Tiemoue Bakayoko, o Victoras Moses turi diskvalifikaciją. Pirmosios rungtynės bus puikus lakmuso popierėlis, parodantis Alvaro Morata pajėgumą ir komandos galimybes be E.Hazardo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alvaro Morata įvarčių reikia čia ir dabar
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alvaro Morata įvarčių reikia čia ir dabar

17:00 val.: „Crystal Palace“ – „Huddersfield“

Christianą Benteke savo gretose turintis Londono klubas praėjusį sezoną liko tik 14-oje pozicijoje ir tikrai galėtų geriau. Puiki pradžia tam – lygos naujokų egzaminas. „Huddersfield“ ne tik verčia naują puslapį klubo istorijoje, bet ir daro tai smarkiai pasikeitusi. Komanda turi nemažai naujokų, kurie turėtų žaisti starto sudėtyje, tad prireiks laiko.

Tai mačas tikriems „Premier“ lygos mėgėjams, mat didelių žvaigždžių komandose nėra. „Crystal Palace“ praėjusį sezoną kažkuo įdomiu neišsiskyrė ir buvo tarp prasčiausių komandų tiek pagal muštus, tiek pagal praleistus įvarčius. Gali būti, kad šį sezoną Franko de Boero auklėtiniai bus dar arčiau iškritimo zonos, tad mačai su naujokais yra labai svarbūs.

17:00 val.: „Everton“ – „Stoke City“

Mėlynoji Liverpulio pusė šią vasarą perėjimų rinkoje darbavosi itin daug ir turi visą būrį naujokų. „Irisų“ sirgaliai nekantraudami laukia Wayne'o Rooney sugrįžimo į EPL su gimtojo klubo marškinėliais ir tikisi, kad puolėjas bus rimta paspirtis. Akivaizdu, kad be Romelu Lukaku ekipos stilius smarkiai keisis, o ką žaidimui duos „Premier“ lygos naujokai, pamatysime ne iškart.

„Stoke“ pasitinka dar vieną sezoną be didelių ambicijų. Ekipa prarado vieną iš lyderių Marko Arnautovičių, o visi naujokai – laisvieji agentai. Ar to pakaks, kad klubas pakartotų metai iš metų įvykdomą tikslą likti turnyro lentelės viršuje? O galbūt Markas Hughesas jau pirmose rungtynėse ištrauks netikėtą kozirį?

„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney
„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney

17:00 val.: „Southampton“ – „Swansea“

„Šventuosius“ visą vasarą persekioja gynėjo Virgilo van Dijko istorija. Išvykti norintis olandas neseniai ekipai įteikė oficialų prašymą būti parduotas, tad sezoną „Southampton“ pasitinka susilpnėjusia gynyba, o tai buvo svarbus praėjusių metų koziris. Tiesa, ekipa turi daug įdomių ir talentingų žaidėjų, kuriuos šį sezoną vėl turėtų pavykti sulipdyti į patikimą lentelės vidurio komandą.

Panaši situacija ir Velse, kur ekipos lyderis Gylfi Sigurdssonas visą vasarą keliasi, tačiau niekaip nepersikelia į pajėgesnę komandą. „Swansea“ pernai buvo netoli iškritimo, gali būti, kad islandas šiose rungtynės nežais, tad turime progą pamatyti, kaip Velso ekipa atrodys be lyderio. Galbūt tai bus gulbės giesmės „Premier“ lygoje pabaigos pradžia?

17:00 val.: „West Bromwich“ – „Bournemouth“

Kodėl kažkam turėtų būti įdomu žiūrėti tokias rungtynes? Visų pirma dėl svečių komandos iš Bornmuto, kurią treniruoja jauniausias „Premier“ lygos treneris Eddie Howe'as. Talentingas futbolo specialistas šią ekipą pernai atvedė į EPL pirmąjį dešimtuką, o vasarą komanda pasipildė keliais aukštos klasės futbolininkas.

Šį sezoną „Bournemouth“ atakų smaigalyje žais pernai metų atradimas Joshua Kingas bei antrąją jaunystę išgyvenantis veteranas Jermainas Defoe. Jau ir be jo pernai „Vyšnios“ įmušė daugiau įvarčių nei „Man Utd“, tad šiemet bus dar smagiau. Šeimininkai savo žaidimą grindžia gynyba, o treneris Tony Pulisas visada pasižymėjo klampiomis komandomis. Kas ką?

„Scanpix“/AP nuotr./Sezono viduryje atvykęs Gabrielis Jesusas startavo galingai. Kaip bus dabar?
„Scanpix“/AP nuotr./Sezono viduryje atvykęs Gabrielis Jesusas startavo galingai. Kaip bus dabar?

19:30 val.: „Brighton“ – „Manchester City“

Šią vasarą „Man City“ ekipa dviem savo krašto gynėjams įsigyti išleido daugiau nei „Brighton“ ekipa savo 2008 metais pastatytam stadionui. Apie komandų „popierinį“ pajėgumą tai greičiausiai pasako viską.

Vis dėlto abi ekipos gali džiaugtis tokiu varžovu. Kone pusę komandos vasaros išvaikęs Josepas Guardiola naują sudėtį gali išbandyti ne su pačiu stipriausiu varžovu. Kita vertus, iš žemesnės lygos atvykusiems „Brighton“ futbolininkams sezono startas su vienais iš favoritų savo aikštėje irgi nėra blogiausias variantas. Užkūrus „miestiečiams“ rimtą pirtį, pasitikėjimas savimi bus padangėse.

Sekmadienis (08-13)

15:30 val.: „Newcastle United“ – „Tottenham Hotspur“

Sekmadienis negali prasidėti geriau. Vos po metų pertraukos tarp stipriausiųjų sugrįžę Rafaelio Benitezo auklėtiniai turi, ką pasiūlyti praėjusių metų vicečempionams. Pernai „Championship“ šarkos buvo rezultatyviausia komanda, įmušusi 85 įvarčius per 46 rungtynes. Ar pavyks bent panašią formą demonstruoti EPL?

Šiaurės Londone nuotaikos – dviprasmiškos. Šią vasarą ekipa neįsigijo nė vieno futbolininko, bet prarado Kyle'ą Walkerį. „Spurs“ pastaruosius du sezonus vis likdavo netoli čempionų titulo ir tai yra geras rezultatas, tačiau akivaizdu, kad kažko komandai trūksta. Negana pasyvios vasaros, prieš pat čempionato startą į ugnį žibalo savo interviu įpylė Danny Rose'as, duodamas suprasti, kad ekipai akivaizdžiai trūksta ambicijų. „Spurs“ branduolys yra puikiai susižaidęs ir aukšto lygio, tačiau kelios traumos ir neaiški komandos nuotaika gali sukliudyti sėkmingą startą.

„Scanpix“ nuotr./Joe Hartas sugrįžo į Angliją
„Scanpix“ nuotr./Joe Hartas sugrįžo į Angliją

18:00 val.: „Manchester United“ – „West Ham United“

Pirmasis turas užsidarys intriguojančiu susitikimu ant „Old Trafford“ žolės. Į Mančesterį atvyksta viena labiausiai pasikeitusių sezono komandų su buvusiu Raudonuoju velniu iš Meksikos Chicharito. Slavenas Biličius pagaliau gavo savo trokštamą aukšto lygio puolėją, beliko sustyguoti komandą, tačiau laiko nėra – „plaktukų“ laukia labai sunkus sezono startas.

„Man Utd“ ką tik pralaimėjo UEFA Supertaurę, nors galingajam Madrido „Real“ klubui tikrai nenusileido ypač stipriai. Per dvejus metus daugybę pinigų ištaškęs Jose Mourinho jau turi pradėti rodyti rezultatus ir praėjusių metų lygiųjų čempionus pakelti laipteliu aukštyn. Komanda yra solidi, patyrusi ir alkana – ar pavyks gerai startuoti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius