-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Premier“ lygos septintasis turas – 10 išvadų

Anglijos „Premier“ lygoje sužaidus septintąjį šio sezono turą dar labiau išryškėjo abiejų Mančesterio komandų pranašumas prieš likusias. Į priekį pabėgusių „Manchester United“ ir „Manchester City“ pranašumas prieš artimiausius persekiotojus jau siekia 5 taškus.
„Premier“ lygos apžvalga
„Premier“ lygos apžvalga

Harry Kane'as yra nesustabdomas

Rugpjūtį nė vieno įvarčio taip ir nepelnęs „Tottenham“ lyderis Harry Kane'as šį mėnesį per per šešerias rungtynes EPL ir Čempionų lygoje įkalė net 11 įvarčių. Fantastišką formą demonstruojantis puolėjas muša įvarčius, „Spurs“ renka taškus, kurių kiekis ekipai leidžia laikytis trečioje vietoje

Sunku tikėtis, kad šį sezoną „Tottenham Hotspur“ pasivaržys dėl titulo, mat ekipai tiesiog trūksta aukšto lygio žaidėjų ant suolo. Dele Alli šį sezoną kol kas yra savo paties šešėlis, o viena kita trauma smarkiai išbalansuotų ekipą. Gerai, kad kol kas viską atperka fantastiškas H.Kane'as.

Įdomu, kad „Spurs“ šį sezoną išvykoje laimėjo visus žaistus susitikimus, kai „Wembley“ stadione komanda dažnai stringa ir atrodo nepasitikinti savimi. Vis dėlto svarbiausia rinktis lengvus taškus prieš tokias ekipas kaip „Huddersfield“, mat spalį laukia mačai su „Man Utd“ ir „Liverpool“, o Čempionų lygoje – Madrido „Real“ išbandymas.

Šeštadienio rezultatai
„Huddersfield“ – „Tottenham“ 0:4
„West Ham“ – „Swansea“ 1:0
„West Brom“ – „Watford“ 2:2
„Stoke“ – „Southampton“ 2:1
„Manchester United“ – „Crystal Palace“ 4:0
„Bournemouth“ – „Leicester“ 0:0
„Chelsea“ – „Manchester City“ 0:1

Pepas Guardiola įveikė Antonio Conte

Praėjusį sezoną „Chelsea“ sugebėjo laimėti abu susitikimus prieš „Manchester City“ ekipą, tačiau šį šeštadienį Mančesterio ekipa šventė pergalę išvykoje po vienintelio Kevino de Bruyne įvarčio. Po sunkios dvikovos savaitės viduryje Čempionų lygoje su Madrido „Atletico“ išvykoje šįkart A.Conte net ir namuose nusprendė žaisti atsargų futbolą su „Man City“.

Svečiai dominavo pagal kamuolio kontrolę ir turėjo kur kas daugiau progų bei sukūrė daugiau pavojingų atakų. Esminis lūžis įvyko sužaidus pusvalandį, kai dėl traumos mačo tęsti negalėjo „Chelsea“ atakų lyderis Alvaro Morata, o ekipos treneris jį pakeitė ne kitu puolėju Michy Batshuayi, o Willianu. Kur kas šviežesni „Man City“ futbolininkai mėgavosi žaidimu ir nors pelnė tik vieną įvartį, bet iškovojo pelnytą pergalę.

„Chelsea“ puolimas buvo visai supančiotas, ekipa kamuolį valdė vos 38 proc. laiko ir atliko tik du smūgius į vartų plotą. P.Guardiolos taktikos pasirinkimo variantai ir sudėties „gylis“ yra tai, kas leidžia „Man City“ taip dominuoti lygoje.

Raudonasis Mančesteris neatsilieka

Iškritus iš rikiuotės Pauliui Pogba, „Manchester United“ ekipa nuo suolo pakėlė belgą Marouane'ą Fellaini, kuris įmušė du įvarčius į „Crystal Palace“ vartus. „Man Utd“ pasiekė dar vieną triuškinančią pergalę ir nuo savo kaimynų mieste atsilieka minimaliai – vienu įvarčiu.

Belgas M.Fellaini treneriui už pasitikėjimą atsidėkoja fantastiškai – keturi įvarčiai per 4 pastarąsias namų rungtynes. Vasarą atrodė, kad saugas ateities klube nebeturi, tačiau Nemanjos Matičiaus įsigijimas leido belgui labiau koncentruotis į atakas ir atidengti užnugarį, kurį patikimai saugo serbas.

Tiesa, „Manchester United“ ekipa kol kas nežaidė nė su viena praėjusio sezono Top-5 komanda. Spalį „Raudonųjų velnių“ laukia susitikimai su „Tottenham Hotspur“ ir „Liverpool“, kurie dar geriau atskleis ekipos pajėgumą.

Kova dėl titulo vyks Mančesteryje?

Šį sezoną matome tiesiog klasikinę dar nuo darbo Ispanijoje pažįstamą P.Guardiolos ir Jose Mourinho komandų kovą. Abiejų trenerių vadovaujamos komandos kol kas nuo kelio šluoja visus varžovus, visai kaip „Barcelona“ ir „Real“ ekipos yra įpratusios Ispanijoje.

Nepaisant to, „Manchester United“ galybė atrodo ne mažesnė nei „Manchester City“, ekipas turnyro lentelėje skiria tik vienas įvartis. J.Mourinho komanda atrodo ne ką prasčiau subalansuota nei „Manchester City“.

Dabartinė „Manchester United“ sudėtis leidžia komandai dominuoti tiek žaidime ant žemės, tiek oro dvikovose, o J.Mourinho, kaip jam įprasta, turi daugiau gerų žaidėjų gynyboje.

Daugelis mėgsta išskirti neįtikėtiną „Manchester City“ atakuojančių žaidėjų klasę ir aukšto lygio žaidėjų kiekį, tačiau užmirštama, kad „Manchester United“ pusėje tokių ne mažiau. Marcusas Rashfordas jau atliko daugiau rezultatyvių perdavimų nei per praėjusius du sezonus kartu sudėjus, Romelu Lukaku pelnė 7 įvarčius per 7 lygos rungtynes, Henrikhas Mkhitaryanas atrodo pagaliau prisitaikęs prie lygos, o nuo suolo kyla superatsarginis Anthony Martialis. Nepamirškime, kad žiemą prie šio būrio prisidės ir Zlatanas Ibrahimovičius.

Pirmasis Mančesterio derbis mūsų laukia tik gruodžio pradžioje, o taip norėtųsi jo jau dabar.

Antrasis atleistas ir vėl bus olandas?

Liverpulio „Everton“ futbolininkai sekmadienį patyrė jau ketvirtąjį pralaimėjimą, kai namuose sugebėjo pralaimėti kukliajam „Burnley“ klubui. Pastarieji dabar yra šešti, o „Everton“ – šešiolikti. Prieš sezoną dauguma specialistų prognozavo, kad bus atvirkščiai.

Daugiau nei 150 mln. eurų šią vasarą naujiems žaidėjams išleidęs Ronaldas Koemanas nesugeba iš savo žaidėjų sulipdyti komandos. Tiek Davy Klaasenas, tiek Sandro Ramirezas atrodo nevykę ir nepasiteisinę pirkiniai, Wayne'o Rooney magija irgi blėsta, o ekipa rimtai buksuoja. Ar gali būti, kad R.Koemanas bus antrasis šį sezoną atleistas „Premier“ lygos treneris po savo tautiečio Franko de Boero? Ko gero, apie tai kalbėti dar anksti, tačiau spaudimas tikrai išaugo.

„Burnley“ išvykoje kol kas nepralaimi – 2 pergalės ir 2 lygiosios. Ekipa išvykose šį sezoną per tas ketverias rungtynes surinko daugiau taškų nei per visą praėjusį sezoną. Vos kartą pralaimėjusi ekipa kol kas yra didžiausias sezono atradimas.

Atradimas „numeris 2“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marco Silva
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marco Silva

Žinoma, tai yra „Watford“ klubas su Marco Silva. Tokios rungtynės kaip šeštadienį rodo komandos stuburą ir pasitikėjimą savimi. Išvykoje su „West Brom“ žaidę „Watford“ žaidėjai jau 21-ąją minutę atsiliko 0:2, tačiau kovojo iki galo ir išplėšė lygiąsias kone paskutinėmis sekundėmis.

Portugalas M.Silva ir toliau įrodinėja, kad praėjusio sezono pabaigos trumpa sėkmė dirbant „Hull City“ klube nebuvo atsitiktinė. Iš dėl išlikimo pernai kovojusios „Watford“ ekipos jis nulipdė gražų futbolą demonstruojančią kovingą komandą, kuri kol kas nė karto nepralaimėjo išvykoje (3 perg., 1 lyg.).

Iš trejų rungtynių namuose dvejos buvo su elitiniais klubais („Manchester City“ ir „Liverpool), tad prastos namų formos labai sureikšminti nereikėtų. „Watford“ kol kas laimi prieš vidutines bei žemesnio lygio komandas, o to dažniausiai pakanka, norint įsitvirtinti turnyro lentelės viduryje.

Sekmadienio rezultatai
„Newcastle“ – „Liverpool“ 1:1
„Arsenal“ – „Brighton“ 2:0
„Everton“ – „Burnley“ 0:1

Naujokų magija blėsta

Pirmąsias dvejas rungtynes laimėję „Huddersfield“ futbolininkai neberanda kelių į pergales ir dabar pergalės nepasiekia penkis mačus iš eilės. „Brighton“ ekipa, nors taip pat turi dvi pergales, tačiau stringa vis labiau. Abi ekipos po truputį eina link pozicijų, kurios ir buvo prognozuotos joms prieš sezoną – antroje turnyro lentelės pusėje.

Kiek kitaip sekasi „Newcastle“, pasiekusiam pirmąsias lygiąsias namuose su „Liverpool“. Rafaelio Benitezo auklėtiniai išlieka viena geriausiai besiginančių lygos komandų, mažiau kol kas praleido tik abu Mančesterio klubai, „Tottenham“ ir „Burnley“.

„Arsenal“ bėdos baigėsi?

Londono „Arsenal“ klubo nepralaimėtų rungtynių serija visuose turnyruose prasitęsė iki septynerių po lengvos sekmadienio pergalės prieš „Brighton“ ekipą. Svečių vartininkas turėjo apsčiai darbo, buvo ir pataikymų į vartų konstrukciją, tad rezultatas galėjo būti kur kas didesnis.

Po ilgų ir sirgalių kantrybę tikrinusių Arsene'o Wengero sudėties eksperimentų „Arsenal“ pagaliau susilipdė į darinį, kuris panašus į komandą. Ir visa tai sekasi, nors traumas gydosi Danny Welbeckas, Mesutas Ozilas, nežaidė ir Laurantas Koscielny.

Puikias rungtynes sužaidė formą vis labiau įgaunantis Alexis Sanchezas, tad rinktinių pertrauka „Arsenal“ greičiausiai ateina ne pačiu geriausiu metu. Gera komandos forma ir renkamos pergalės nuteikia pozityviai. Spalio mėnesį „Arsenal“ laukia tikrai nesunkus tvarkaraštis, tad nenustebkite po kurio laiko išvydę A.Wengero vyrus iškart už Mančesterio ekipų.

„Liverpool“ toliau stringa

Visą lygą savo gynyba jau antrą sezoną juokinantis „Liverpool“ klubas ir toliau neišnaudoja savo žaidėjų jėgos puolime. Spalį laukia labai sunkios rungtynės su „Tottenham“ ir „Man Utd“, tačiau „Liverpool“ gerbėjai jau juokauja, kad gal bent šiose rungtynėse bus galima pakovoti dėl pergalių.

Antrą sezoną iš eilės Jurgeno Kloppo komanda stringa rungtynėse, kuriose neturėtų strigti. Po lygiųjų su „Burnley“ ir per plauką pasiektos pergalės prieš „Leicester“ šįkart „Raudonieji“ užstrigo mače su „Newcastle“. Progų ir vėl buvo daugybė, tačiau realizacija vis paveda.

Šiuo metu „Liverpool“ jau yra praleidusi net 12 įvarčių ir pagal šį rodyklį lygoje yra vos 15–18 vietoje. Įmušta tik 13, o tai yra ketvirtas geriausias rezultatas, tačiau skylėta gynyba lemia, kad pakovoti dėl titulo šiemet ir vėl greičiausiai nepavyks.

Aiškėja kovotojai dėl išlikimo

„Crystal Palace“ agonija tęsiasi – nulis taškų, nulis įvarčių ir visiškai blogiausios komandos titulas. Tokiu tempu Londono klubas nebeturės šansų išlikti lygoje dar iki Kalėdų. Kitą savaitę laukia derbis su „Chelsea“, tad taškų horizonte ir toliau nematyti.

Vos po vieną pergalę ir toliau turi „Leicester“, „Swansea“ ir „Bournemouth“ ekipos. Nei Lesterio, nei Bornmuto ekipos prieš sezoną tarp blogiausiųjų nematė greičiausiai niekas. Gal kiek mažiau stebina Gylfi Sigurdssoną praradusių Velso atstovų vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius