-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Premjeras: bus pateikta informacija, kaip LFF naudojo FIFA lėšas

Tyrimą pabaigę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai pateiks informaciją, kaip Lietuvos futbolo federacija (LFF) naudojo lėšas tiek iš Lietuvos biudžeto, tiek paramą iš Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA), sako premjeras Algirdas Butkevičius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kai bus baigtas tyrimas, tikrai jie pateiks informaciją, netgi kaip buvo lėšos naudojamos, gautos iš Tarptautinės futbolo federacijos, nes mes kaip valdžia neturime teisės tų lėšų tikrinti“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė ministras pirmininkas.

Jis nurodė, kad FNTT ikiteisminį tyrimą atlieka „beveik du mėnesius“.

FNTT pareigūnai ketvirtadienį atliko kratas LFF patalpose, federacijos prezidento Juliaus Kvedaro namuose ir „privačiose susijusiose įmonėse“, BNS pranešė FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius. Jis vėliau patikslino, kad kratos atliktos su viena įmone susijusiose patalpose. K.Jucevičius teigė, kad ikiteisminis tyrimas vyksta „dėl lėšų švaistymo“, o „kalba eina apie milijonines sumas“. Įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

LFF prezidentas Julius Kvedaras sakė, kad kratas atlikę pareigūnai domėjosi sporto įranga ir apranga prekiaujančios bendrovės „Hummel“ parama federacijai. BNS paskambinus internete nurodomu „Hummel“ centrinės būstinės telefonu, atsiliepusi darbuotoja sakė „negalinti suteikti tokios informacijos“ apie galbūt būstinėje atliktas kratas. FNTT direktorius K.Jucevičius BNS sakė, kad negali „nei patvirtinti, nei paneigti“ to, jog kratos buvo atliktos su „Hummel“ susijusiose patalpose.

Jis teigė, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas, nes „Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba Lietuvos futbolo federacijos veikla domisi jau kelinti metai, taip pat buvo gauta pareiškimų Seimo narių“.

Premjeras šią savaitę kreipėsi į Kūno kultūros ir sporto departamentą dėl situacijos LFF, opozicijai paraginus nutraukti finansavimą dėl galimos nusikalstamo pasaulio įtakos. A.Butkevičius prašė išsiaiškinti, kaip LFF panaudoja valstybės skiriamą paramą.

J.Kvedarui 2012 metais buvo pareikšti įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo, bet šiemet jo atžvilgiu tyrimas nutrauktas.

Tarptautiniame FIFA reitinge Lietuvos vyrų futbolo rinktinė šiuo metu užima 126-ąją vietą. Tai žemiausia vieta per visą istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius