-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo giltinė kvėpavo į nugarą: fiasko išvengusi Argentina – aštuntfinalyje

Nevilties ašaras keitė triumfo šėlsmas – taip galima apibūdinti Argentinos ir Nigerijos mūšį antradienio vakarą. Argentiniečiai ilgą laiką balansavo ties bedugnės kraštu, bet po Marcoso Rojo įvarčio 87-ąją minutę išplėšė pergalę ir iškovojo bilietą į planetos pirmenybių aštuntfinalį. Pralaimėjimo atveju Lionelis Messi ir kompanija būtų keliavę namo.
Argentina – Nigerija
Argentina – Nigerija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynių pradžia buvo rami, tačiau ramybę jau pirmu rimtu išpuoliu sudrumstė L.Messi. Jis puikiai susitvarkė su iš gilumos atskriejusiu kamuoliu ir nuginklavo varžovų vartininką. Į nepamatuojamą euforiją po šio epizodo nugrimzdo ir pats Diego Maradona.

Iki pertraukos komandos daugiau nepasižymėjo ir atrodė, kad Argentinos ekipa situaciją kontroliuoja.

Tačiau pačioje antrosios mačo dalies pradžioje „Super Ereliais“ pravardžiuojami nigeriečiai rezultatą išlyginti sugebėjo.

Javieras Mascherano stumtelėjo varžovą baudos aikštelėje ir to pakako, kad teisėjas Cunyetas Čakiras parodytų argentiniečiui geltoną kortelę ir paskirtų 11 metrų baudinį, kurį 50-ąją minutę realizavo Victoras Mosesas.

„Scanpix“ nuotr./Argentina – Nigerija
„Scanpix“ nuotr./Argentina – Nigerija

Kai iki susitikimo pabaigos buvo likusios 15 minučių, kamuolys baudos aikštelėje atsimušė į Marcoso Rojo ranką, bet teisėjas, peržiūrėjęs epizodą, antrojo 11 metrų baudinio į Argentinos vartus skirti nesiryžo.

Futbolo dievai Argentinai nusišypsojo 87-ąją minutę, kai Marcosas Rojo tiksliu ir stipriu smūgiu nukreipė kamuolį į tinklą. Džiaugsmas buvo toks didelis, kad nebesivaldė ir D.Maradona, kuris varžovus iš tribūnų vaišino ir vidurinių pirštų kombinacijomis.

Aštuntfinalyje Argentinos rinktinės lauks Prancūzijos barjeras.

Rungtynių eiga. Argentina – Nigerija

Antras kėlinys

87 min. Marcosas Rojo sukelia žemės drebėjimą Argentinoje! Diego Maradona iš tribūnų rodo vidurinius pirštus varžovams, o argentiniečiai švenčia galbūt pergalingą įvartį! Puikiai perdavimą iš dešiniojo krašto uždaręs M.Rojo galbūt taps šalies didvyriu – 2:1.

80 min. Progą pasižymėti turėjo G.Higuainas, tačiau jo smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų.

75 min. Puiki proga prie Argentinos rinktinės vartų, kurios neišnaudojo O.Ighalo, tačiau prieš tai kamuolys lietė vieno iš argentiniečių ranką. Teisėjas peržiūrėjo epizodą, bet antro 11 metrų baudinio skirti nesiryžo.

64 min. Argentina po praleisto įvarčio nesukūrė nieko pavojingo. Atrodo, komandą įvartis išmušė iš vėžių.

50 min. V.Mosesas realizavo 11 metrų baudinį, jį efektingai atšventė ir Argentinai vėl reikia mušti – 1:1.

49 min. Teisėjas skyrė 11 metrų baudinį į Argentinos komandos vartus! J.Mascherano nuvertė baudos aikštelėje L.Baloguną ir priešais save išvydo geltoną kortelę.

Pirmas kėlinys

45 min. K.Iheanacho sugėrė varžovo smūgį baudos aikštelėje, tačiau teisėjas 11 metrų baudinio neskyrė.

34 min. L.Messi baudos smūgiu sudrebino Nigerijos vartų virpstą!

32 min. A.Di Maria įsibėgėjo ir buvo nugriautas baudos aikštelės prieigose. L.Balogunas atsipirko geltona kortele.

27 min. Puikaus L.Messi perdavimo sulaukęs G.Higuainas bandė permesti vartininką, bet šįkart Nigerijos vartai liko nepramušti. Tiesa, vartų sargas F.Uzoho sugėrė smarkų G.Higuaino smūgį koja į galvą ir ilgai nekilo nuo žolės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Argentina – Nigerija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Argentina – Nigerija

14 min. Įvartis! Lionelis Messi išvedė Argentiną į priekį! Puikų perdavimą iš gilumos puolėjas suvaldė meistriškai ir pasiuntė kamuolį į vartus. Iš proto ėjo ne tik sirgaliai, bet ir tribūnoje įsitaisęs Diego Maradona – 1:0.

13 min. Argentina jau keletą kartų grubiai suklydo aikštės viduryje. Nigerija gali už tokias dovanėles ir nubausti.

9 min. Pirmąjį smūgį link vartų atliko Nigerija, bet per pirmas 9 minutes nei viena komanda didelio pavojaus nekėlė.

Startinės komandų sudėtys:

Argentina: Franco Armani (Buenos Airių „River Plate“), Gabrielis Mercado („Sevilla“, Ispanija), Nicolas Tagliafico (Amsterdamo „Ajax“, Nyderlandai), Everas Banega („Sevilla“, Ispanija), Gonzalo Higuainas (Turino „Juventus“, Italija), Lionelis Messi („Barcelona“, Ispanija), Angelis Di Maria („Paris Saint Germain“, Prancūzija), Javieras Mascherano („Hebei China Fortune“, Kinija), Enzo Perezas („River Plate“, Argentina), Marcosas Rojo („Manchester United“, Anglija), Nicolas Otamendi („Manchester City“, Anglija).

Nigerija: Francis Uzoho (La Korunjos „Deportivo“, Ispanija), Brianas Idowu (Permės „Amkar“, Rusija), Wilfredas Ndidi („Leicester City“, Anglija), Williamas Ekongas („Bursaspor“, Turkija), Leonas Balogunas („Mainz“, Vokietija), Ahmedas Musa (Maskvos CSKA, Rusija), Oghenekaro Etebo („Las Palmas“, Ispanija), Johnas Obi Mikelis („Tianjin Teda“, Kinija), Victoras Mosesas (Londono „Chelsea“, Anglija), Kelechi Iheanacho („Leicester City“, Anglija), Kennethas Omeruo („Kasimpasa“, Turkija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius