Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš Europos lygos finalą – viltys dėl LuLA dueto ir migla dėl trenerio ateities

Milano „Inter“ rengiasi pirmajam savo finalui Europoje per dešimt pastarųjų metų, ir puikiai žino, kad ypač daug lems Romelu Lukaku ir Lautaro Martinezo dueto žaidimas per Europos lygos finalą su „Sevilla“ šį penktadienio vakarą Kelne (Vokietija).
Milano „Inter“ puolėjų duetas Romalu Lukaku ir Lautaro Martinezas
Milano „Inter“ puolėjų duetas Romalu Lukaku ir Lautaro Martinezas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jų partnerystė Italijoje praminta „LuLa“, sudedant Romelu Lukaku pavardės ir Lautaro Martinezo vardo pirmąsias dvi raides.

Iš Kongo kilęs Belgijos rinktinės 27 metų puolėjas ir 22 metų argentinietis pelnė po du įvarčius Europos lygos pusfinalyje pirmadienį, kai „Inter“ 5:0 sutriuškino Donecko „Šachtar“, o puolėjų duetas padidino šį sezoną pelnytų įvarčių sąskaitą iki 54-ių.

„Inter“ nukentėjo išvykus komandos kapitonui Mauro Icardi į Paryžių 2019 metais,o dabar L.Martinezo ir R.Lukaku sąjunga tapo Milano klubo varomąja jėga, kurios prireiks ir penktadienį mače su „Sevilla“.

Pusfinalyje R.Lukaku atliko rezultatyvų perdavimą L.Martinezui trečiajam „Inter“ įvarčiui, o argentinietis asistavo R.Lukaku mušant ketvirtąjį.

Neskaitant įvarčių į „Šachtar“ vartus, dar buvo labai svarbu, ką R.Lukaku ir L.Martinezas darė be kamuolio. „Inter“ leido smūgiuoti varžovams į jų vartus tik sykį iki 64 minutės, o puolėjų duetas aktyviai spaudė Ukrainos klubo gynėjus, taip laužydamas jų bandymus kurti atakas.

Pergalė prieš „Sevilla“ atneštų Milano klubui pirmą trofėjų nuo 2011 metais laimėtos Italijos taurės.

„Sevilijos klubas tradiciškai žaidžia labai gerai šiose varžybose, bet mes turime troškimą nustebinti žmones“, – sakė „Inter“ treneris Antonio Conte.

Kai Jose Mourinho paliko „Inter“ dėl Madrido „Real“ kone iškart po to, kai Milano klubas įveikė Miuncheno „Bayern“ 2010 metų Čempionų lygos finale, mėlyna-juoda spalvų komanda pasislinko į šešėlį.

Pastarąjį dešimtmetį Italijos futbolo vėliavnešiu buvo Turino „Juventus“, dominavęs ir šalies pirmenybėse, kur „Inter“ buvo nusmukęs ir iki devintos vietos 2013 metais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./UEFA Čempionų lygos nugalėtojų taurė – Milano „Inter“ rankose
AFP/„Scanpix“ nuotr./UEFA Čempionų lygos nugalėtojų taurė – Milano „Inter“ rankose

Žygiai Europoje irgi nebuvo vaisingi, o Ber Ševos „Hapoel“ ekipai pralaimėta dvikova Europos lygoje 2016 metais buvo žemiausias taškas.

Investicijos iš Kinijos kompanijos „Suning Group“ padėjo Milano klubui prisikelti, nors problemos nedingo iškart.

2018-2019 metų sudėtis skilo, kai iš M.Icardi buvo atimtas kapitono raištis, o naujas pirkinys Radja Nainggolanas nepateisino lūkesčių.

Buvęs Turino „Juventus“ ir „Chelsea“ treneris A.Conte įvedė savo discipliną jau per pirmą sezoną prie „Inter“ vairo. M.Icardi ir R.Nainggolanas paliko klubą, o į Milaną atvyko Ashley Youngas ir R.Lukaku, kuris jau pelnė 33 įvarčius visose šio sezono rungtynėse.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Milano „Inter“ puolėjas Romelu Lukaku.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Milano „Inter“ puolėjas Romelu Lukaku.

R.Lukaku tetrūksta vieno įvarčio iki 34-ių, pelnytų legendinio brazilo Ronaldo, atvykusio į „Inter“ 1997-1998 m. sezoną ir pasiekusio debiuto sezono įvarčių rekordą.

Ronaldo
Ronaldo

Tačiau dabar A.Conte ateitį gaubia migla, kurios jis neišsklaidė per spaudos konferenciją Europos finalo išvakarėse.

Anksčiau jis buvo pareiškęs, kad klubas turi labiau pasistengti.

Po paskutinio „Serie A“ mačo su Bergamo „Atalanta“ rugpjūčio 1 dieną, A.Conte pareiškė, kad klubas „negina mūsų tinkamai“ nuo kritikos ir „atakų“ iš šalies. „Inter“ finišavo antras Italijos lygoje, tašku nusileidęs „Juventus“.

Ketvirtadienį paklaustas, ar Europos lygos finalas gali tapti paskutiniu jo maču „Inter“ klube, A.Conte atsakė: „Per metų metus suvokiau, kad dalykus reikia vertinti tinkamu laiku, konkrečią dieną. O šiuo metu laikas yra ruoštis rungtynėms.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Milano „Inter“ treneris Antonio Conte rengiasi Europos lygos finalui.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Milano „Inter“ treneris Antonio Conte rengiasi Europos lygos finalui.

A.Conte pridūrė, kad nebūtų patenkintas, jei sezonas baigtųsi antra vieta ir Europos lygoje.

„Supratau, kad žmonės prisimena tik tada, kai laimi finalus. Aš laimėjau Čempionų lygą (kai pats žaidė „Juventus“ 1996 m.), bet paskui esu pralaimėjęs tris finalus“, – sakė 51 metų treneris.

Prieš Europos lygos mačą „Inter“ supo nežinia dėl Alexiso Sanchezo galimybių žaisti – čilietis nepakilo nuo atsarginių suolo pusfinalyje ir nebuvo visiškai aišku, ar jis yra pagijęs po traumos.

„Sevilla“ turi daugiau finalų patirties, triumfavusi Europos lygoje penkis kartus per pastaruosius 15 metų, tarp jų tris kartus iš eilės 2014-2016 m.

Dabar andalūzams svarbiausias klausimas kabo dėl rezultatyviausio komandos puolėjo Lucaso Ocamposo, kuris pelnė pergalingą įvartį per laimėtą ketvirtfinalį su „Wolverhampton“.

L.Ocampos buvo pakeistas dėl kelio bėdų per 2:1 laimėtą pusfinalio mačą su „Manchester United“.

„Mes pažiūrėsime per šios dienos treniruotę ir pamatysime, kaip atrodo Lucas. Jis dar turi vieną dieną, bet penktadienio vakarą visi turi būti pasirengę 100 procentų“, – finalo išvakarėse kalbėjo „Sevilla“ treneris Julenas Lopetegui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius