Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš mūšį Dubline Lietuvos vairininką nustebino aikštės dydis

Valdas Ivanauskas žengė į Dublino „Aviva“ stadiono aikštę ir keletą kartų savo juodu „Hummel“ sportbačiu patrepsėjo žalią velėną. Antradienio vakarą čia jo treniruojama Lietuvos rinktinė sužais draugiškas kontrolines rungtynes su Airijos komanda. „Puiki veja, – šypsojosi rinktinės vedlys. – Jos nepriekaištinga kokybė manęs tikrai nestebina. Kiek nustebino tik pats aikštės dydis – vyrams tikrai bus kur prasibėgti.“
Valdas Ivanauskas
Valdas Ivanauskas / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Visgi vaizdas, kurį Airijos futbolo šventovėje susidarė V.Ivanauskas – greičiausiai apgaulingas. Pagal UEFA reikalavimus oficialiose tarptautinėse akistatose futbolo aikštė privalo būti konkrečių išmatavimų – 105x68 m.

Tai bus antrasis lietuvių mačas šiais metais. Pirmasis blynas – mačas su San Marinu – neprisvilo, nors pergalė 2:1 ir blankus žaidimas antrajame kėlinyje paliko kartėlį.

Bet dabar stratego mintys tik apie antradienio akistatą.

„Smagu, kad galėjome pamatyti Airijos rungtynes su Belgija, bet vaizdas aikštėje veikiausiai bus kiek kitoks, nes keli jų futbolininkai tikrai prieš mus nežais. Tai mums gali būti ne į naudą, nes aikštėje pasirodę žaidėjai norės įrodyti savo vertę. Tai yra mobili ir fiziškai labai pajėgi komanda, turinti puikius sirgalius. Mums rungtynės bus labai sunkios, bet žinome, kas laukia. Privalome žaisti ir mokytis. Prasidedant rungtynėms rezultatas bus 0:0. Turime planą ir bandysime jį įgyvendinti“, – mačo išvakarėse kalbėjo V.Ivanauskas.

Jau anksčiau buvo aišku, kad akistatą Airijos sostinėje lietuviai pasitiks nukraujavusiomis gretomis.

Pauliui Golubickui mače su San Marinu įplyšo raumuo, o Linas Mėgelaitis aikštę paliko jausdamas rankos skausmus. O nugabenus jį į ligoninę paaiškėjo, kad saugui lūžo plaštaka.

„Problemų turime ir daugiau. Kai kurie žaidėjai šiek tiek sirguliuoja ir negaluoja, bet nenoriu atskleisti žaidėjų pavardžių. Galiu tik pasakyti, kad tai yra pagrindiniai žaidėjai. Tikimės, kad viskas bus gerai, nes kiekviena tokia netektis mums labai brangiai kainuoja“, – kalbėjo V.Ivanauskas.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Valdas Ivanauskas
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Valdas Ivanauskas

Strategas prisipažino, kad antradienio varžovas rimtas, tad didelių eksperimentų tikrai nebus. „Visgi sudėtis skirsis nemažai, nes bus ir priverstinių keitimų, bus ir naujų veidų. Airija – visai kitoks priešininkas. Visi suprantame, kad jie yra favoritai ir žais pirmuoju numeriu. Mums teks kantriai gintis ir ieškoti galimybių“, – žadėjo specialistas.

Tikėtina, kad vieta vartuose šį kartą bus patikėta Džiugui Bartkui, nes mače San Marine po kėlinį žaidė Edvinas Gertmonas ir Ignas Plūkas.

„Suprantam, kad San Marinas – visai kito lygio varžovas, bet pergalė yra pergalė. Nesidžiaugėme tarsi laimėję kokį nors čempionatą, bet buvo smagu nugalėti. Labai greitai visos mintys nukrypo į mačą su airiais. Žinome, kad varžovas bus fiziškai stiprus, tad nebus lengva“, – neabejojo D.Bartkus.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Džiugas Bartkus
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Džiugas Bartkus

Šeštadienį Airijos rinktinės lygiosios 2:2 su belgais lietuvių nenustebino.

„Reikia pažymėti, kad belgai žaidė tik antra sudėtimi, tačiau ji mažai kuo skiriasi nuo stipriausios. Treneriui turėti dvi ar tris tokias sudėtis yra didelis malonumas. Airiai manęs nenustebino. Visi žinome, koks čia yra futbolo lygis. Airiai buvo labai mobilūs, kiekviename epizode kovėsi iki galo. Tas yra įaugę į britų ir airių kraują nuo mažų dienų. Visi jų žaidėjai žaidžia aukščiausiame lygyje, tad mums bus tikrai sunku“, – kalbėjo V.Ivanauskas.

Po San Marine iškovotos pergalės prieš silpniausią planetos komandą Lietuvos rinktinės strategas neslėpė, kad jį Seravalėje tenkino tik vaizdas iki pertraukos.

15min Dubline paklaustas, ką reiktų daryti, kad koncentraciją lietuviai išlaikytų visas 90 minučių, V.Ivanauskas neabejojo, kad antradienį noro jo vyrams tikrai nestigs.

„Dėl koncentracijos čia tikrai nebus problemų. San Marine žaidėjai pajautė, kad yra stipresni, mes įmušėme du įvarčius, bet pamatėme, kad nesame tokio lygio, kad galėtume žaisti „viena koja“ ir lengvai laimėti. Pirmas kėlinys tikrai buvo geras – toks, kokį ir įsivaizdavome. Šį kartą visi puikiai supranta, prieš ką tenka kautis. Visgi nerimą kelia fizinė žaidėjų būklė. Kuo ilgiau tęsiasi rungtynės, tuo mes darome daugiau klaidų, atsiranda spragos. Neramina žaidėjų fizinė būklė, ypač tų, kurie žaidžia Lietuvos pirmenybėse. Jie kol kas žaidė nedaug ir tik lietuviškame lygyje. Tai blogai ir neramina. Blogai, kad A lygos klubai pasirengimo laikotarpiu žaidžia draugiškus mačus tik vieni prieš kitus, o ne prieš komandas, kurių žaidimo braižas skiriasi“, – svarstė strategas.

pembroketownhouse.ie nuotr./Dublino „Aviva“ stadionas
pembroketownhouse.ie nuotr./Dublino „Aviva“ stadionas

Antradienio vakarą „Aviva“ tribūnose laukiama apie 45–50 tūkst. žiūrovų. Nemažai Lietuvos futbolininkų prieš tokio dydžio auditoriją žais pirmą kartą.

„Negalime įlįsti į kiekvieno žaidėjo vidų, tačiau jie puikiai tai supranta. Jie žiūri Anglijos „Premier“ lygą, žiūri kitas lygas. Visgi jeigu nori kažką pasiekti, ateis akimirka, kai teks žaisti tokiuose stadionuose, prie tokios publikos. Bandysime žaidėjus nuraminti, bet ar pavyks – kitas klausimas. Juk tai jauni žaidėjai, įspūdis jiems tikrai bus didžiulis. Atmosfera rungtynėse su Belgija mums tikrai patiko, žmonės čia supranta futbolą“, – kalbėjo strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius