Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatytas A lygos sezonas: nauja direktorė, generalinis rėmėjas ir sugrįžimas į TV ekranus

Vagonai sukabinti, A lygos traukinys pasiruošęs leistis į dar vieną kelionę. Trečiadienį A lygos ir Lietuvos futbolo vadovai nuotolinės konferencijos metu pristatė naujojo sezono gaires ir lūkesčius.
Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“
A lygos trofėjus / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Pirmą kartą nuo 2015-ųjų A lygos čempionatas turės dešimt komandų. Tiesa, po to sezono iš šalies žemėlapio visam laikui dingo į sutartų rungtynių skandalus įsivėlę Pakruojos „Kruojos“ ir „Klaipėdos granito“ ekipos.

Pernai iki antirekordinių žemumų susitraukusias pirmenybes su vos šešiomis komandomis šiemet papildys Pirmos lygos ketvertukas – Kėdainių „Nevėžis“, Kauno „Hegelmann Litauen“, Telšių „Džiugas“ ir Alytaus „Dainava“.

Kėdainiai į A lygą grįžta po 15 metų, Alytus – po septynių, Telšiai – net 23-ejų. Tiesa, šiemet elite debiutuojančio „Džiugo“ vadinti anksčiau Žemaitijos sostinę garsinusio „Masčio“ tradicijų tęsėju nereikėtų. „Džiugas“, kaip ir „Hegelmann Litauen“, buvo įkurti tik šiame amžiuje, tad jiems šiemetinis krikštas bus istorinis.

Po kelių metų pertraukos A lyga vėl turės generalinį rėmėją. Juo tapo keletą pastarųjų metų Lietuvos futbolo federacijos rėmėju buvęs lažybų prekės ženklas „Optibet“.

A lygos logotipo spalvos iš žalios nudažytos raudonai.

Dar viena naujovė – A lygos čempionato kovos grįžta į televizijos ekranus ir bus rodomos TV3 grupės kanaluose. Centrines kiekvieno turo rungtynes penktadieniais 18 val. tiesiogiai transliuos TV6 kanalas.

„Lūkesčiai dideli, tikiuosi, kad visos dešimt komandų ir pabaigs šį sezoną. Viliuosi, kad bus daug dalykų, kuriais galėsime nustebinti“, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius E.Stankevičius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius

„Džiaugiuosi, kad mūsų šeima išaugo. Dabar turėsime 180 rungtynių per metus ir tikiuosi, kad turėsime produktą, kuris bus patrauklus ne tik vietinei, bet ir užsienio rinkai“, – kalbėjo A lygos prezidentas Janas Nevoina.

Elvio Žaldario nuotr./Janas Nevoina
Elvio Žaldario nuotr./Janas Nevoina

Jis pristatė, kad naująja A lygos direktore paskirta Meda Piečytė, kuri trumpai A lygai yra vadovavusi ir 2017-aisiais, kai šias pareigas paliko legendinis Lietuvos futbolininkas Deividas Šemberas.

A lygos prekės ženklo komercija ir plėtra nuo šiol rūpinsis keletą pastarųjų metų LFF komunikacijos skyriuje dirbusi Aušrinė Sakalauskaitė, gamyba – Dalius Matvejevas, o finansų komitetui vadovaus Kęstutis Karpavičius.

Naujasis A lygos sezonas startuos kovo 5-ąją (penktadienį) Vilniaus „Žalgirio“ bei Vilniaus „Riterių“ rungtynėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius