-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Psichologiją išskyręs V.Urbonas pasiruošęs: „Reikia nuo kalbų eiti prie rezultato“

Valdas Urbonas turėjo keturias dienas, kad užkamšytų atsivėrusias spragas ir paruoštų Lietuvos rinktinę revanšo siekiui. Nacionalinė komanda penktadienį stos į kovą su Liuksemburgu, nuo kurio sprigtą gavo pirmosiose 2020-ųjų Europos čempionato atrankos rungtynėse.
Valdas Urbonas
Lietuvos rinktinės konferencija žiniasklaidai prieš rungtynęs su Liuksemburgu / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Susitikimas kovą išvykoje baigėsi 1:2, nors lietuviai pirmavo po Fiodoro Černycho įvarčio.

V.Urbonas nuo pirmadienio suko galvą, kaip kamšyti skyles, kurios atsirado vartininko ir saugų pozicijose.

Pagrindiniai vartų sargai Ernestas Šetkus ir Emilijus Zubas praleis penktadienio mačą. Tikėtina, kad pagrindinės pirštinės bus patikėtos Džiugui Bartkui.

Aikštės viduryje truks Artūros Žulpos ir Manto Kuklio. Marijampolės „Sūduvoje“ spindintis Paulius Golubickas susižeidė praėjusį savaitgalį A lygos mače, bet panašu, kad jaunasis saugas padėti komandai galės.

„Tai žaidėjai, kurie pastaruoju metu buvo vieni pagrindinių ir davė toną žaidimui, – apie netektis kalbėjo V.Urbonas. – Manau, kad radom, kuo juos pakeisti. Esu patenkintas rinktinėje esančių žaidėjų darbu, žaidimo lygiu. Tai yra geras šansas jiems save pademonstruoti.“

Vis tik ne visi futbolininkai yra visiškai pasirengę kovai su Liuksemburgu – problemų turi Justinas Marazas ir Deimantas Petravičius.

Kaip sakė V.Urbonas, jei paskutinė treniruotė neiškrės nemalonių pokštų, jis jau yra išsirinkęs sudėtį, kuri startuos penktadienio mače LFF stadione.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Urbonas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Urbonas

„Man yra lengviau apsispręsti, nes turiu praktikos iš pirmos stovyklos. Prieš pirmas rungtynes turėjau daug klaustukų iki paskutinės minutės“, – prisiminė strategas.

Rinktinė į stovyklą susirinko pirmadienį, tad pasiruošimui turėjo keturias dienas.

Prieš pirmas rungtynes turėjau daug klaustukų iki paskutinės minutės

„Greitai dienos prabėgo, bet produktyviai padirbėjom. Laukiam rungtynių, svarbu rast balansą tarp to, ką kalbėjome stovyklose metu, ką darėm treniruotėse ir tarp galutinio rezultato. Viskas sutelkta į tai, kad kuo geriau pasirodytume ir pasiektume norimą rezultatą“, – kalbėjo V.Urbonas.

Treneris akcentavo, kad komandos tikslas vienas – pergalė. V.Urbonas įsitikinęs, kad tai pasiekti yra įmanoma.

B grupė

1. Ukraina 2 1 1 0 2:1 4
2. Liuksemburgas 2 1 0 1 3:3 3
3. Portugalija 2 0 2 0 1:1 2
4. Serbija 1 0 1 0 1:1 1
5. Lietuva 1 0 0 1 1:2 0

Pirmą stovyklos dieną V.Urbonas svarstė, kad komandai reikėtų stiprinti psichologiją ir žaidėjams diegti nugalėtojų mentalitetą.

„Visų pirma, šiai dienai reikėtų kalbėti apie psichologiją ir nusiteikimą. Aišku, našta susikaupusi per eilę nesėkmingų rungtynių, bet naujų ir senbuvių žaidėjų lydinys, bent psichologinė prasme, yra neblogas, – pozityviai kalbėjo treneris. – Energetika ir treniruotėse, ir komandos viduje yra gera. Tas leidžia nuo kalbų pereit prie rezultato siekimo aikštėje.“

Tas leidžia nuo kalbų pereit prie rezultato siekimo aikštėje

Jau po pirmųjų tarpusavio rungtynių V.Urbonas įžvelgė vieną iš pralaimėjimo priežasčių – agresijos stoką ir pernelyg didelį atsargumą.

„Vienas iš tikslų – kad būtume agresyvesni, nes žaidžiame savo aikštėje. Niuansus atidirbinėjome treniruotėse, sekėsi neblogai. Tą tikslą esame išsikėlę, kurį turėsim atlikti aikštėje“, – kalbėjo V.Urbonas.

Galbūt gerą toną vyrų komandai duos vakar sėkmingai pasirodę jaunieji kolegos – U-21 rinktinė išvykoje 3:0 nugalėjo San Mariną. Pergalingą susitikimą stebėjo ir Valdas Urbonas: „U-21 nacionalinė rinktinė yra artimiausias mūsų rezervas. Ten matau gerų žaidėjų, kurie ateityje galėtų papildyti mūsų komandą.

FSGC/Pruccoli nuotr./Lietuvos U-21 futbolo rinktinė
FSGC/Pruccoli nuotr./Lietuvos U-21 futbolo rinktinė

Žiūrėjome rungtynes, džiugu, kad laimėjo užtikrintai. Gal galima sakyti, kad varžovas nebuvo iš tų stipriųjų krepšelio, bet mintis aikštėje paliko gerą įspūdį. Pasveikinau Donatą (Vencevičių – aut. past.) su pergale. Kiekvienos rinktinės pergalė yra džiugi. Svarbu nesustoti ir reikalauti iš savęs maksimumo“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris.

Ar nacionalinei komandai pavyks išlipti iš nesėkmių liūno ir pagaliau parodyti skiepijamą mentalitetą, pamatysime penktadienį, 21:45 val. LFF stadione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius