Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pusfinalį išvargę italai: „Pergalė, dėl kurios kenti – pati maloniausia“

Italijos futbolo rinktinė po devynerių metų pertraukos žais Europos čempionato finale, bet po sudėtingos pergalės pusfinalyje italai pripažino, jog varžovai Ispanijos futbolininkai jiems pridarė daugybę problemų ir privertė kentėti.

Londono „Wembley“ stadione vykusiame mače italai pirmavo po 60-ąją minutę pelnyto Federico Chiesos įvarčio, bet ispanai 80-ąją minutę rezultatą išlygino ir išplėšė pratęsimą, o vėliau – ir baudinių seriją.

Joje sėkmė šypsojosi italams – jie laimėjo 4:2 ir žengė į finalą, kuriame žais ketvirtą kartą šalies istorijoje.

„Esame patenkinti, kad galėjome suteikti džiaugsmo Italijos žmonėms, – po pergalingai pasibaigusio pusfinalio sakė Italijos treneris Roberto Mancini. – Žinojome, kad bus labai sunku, Ispanija mums sukėlė daug problemų. Bandėme įmušti, kai turėjome šansus, bet jų nebuvo daug, nes nedažnai turėjome kamuolį.

Norėjome patekti į finalą, ypač dėl to, jog mumis prieš turnyrą netikėjo daug žmonių. Sveikinu Ispaniją, jie yra puiki komanda, o baudiniai – loterija. Kai kurias rungtynes privalai iškentėti, bet manau, kad nusipelnėme būti finale. Mūsų komanda yra nuostabi – visi nori laimėti ir jau dabar jie padarė kažką ypatingo.“

„Scanpix“ nuotr./„Euro 2020“ pusfinalis: Italija – Ispanija
„Scanpix“ nuotr./„Euro 2020“ pusfinalis: Italija – Ispanija

Nors pasiekė pergalę, italai, įprastai dominuojantys prieš varžovus šiame čempionate, buvo priversti žaisti vadinamuoju „antru numeriu“ ir daugiau laiko praleisti gynyboje, nei puolime.

Ispanai kamuolį kontroliavo net 65 proc. rungtynių laiko ir atliko dvigubai daugiau smūgių link vartų (16-7).

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: liepos 6 d. svarbiausi įvykiai

„Tai pačios sunkiausios rungtynės, kurias esu žaidęs, – pripažino Italijos gynybos širdyje visas 120 minučių žaidęs veteranas Leonardo Bonucci. – Sveikinu Ispaniją už tai, kaip jie žaidė, bet Italija dar sykį pademonstravo savo širdį ir tai, kaip sugeba žaisti sunkiais momentais. Pergalė, dėl kurios kenti, visada maloniausia.“

Tai, kad rungtynės buvo sudėtingos, pripažino ir vienintelio italų įvarčio per pagrindinį laiką autorius F.Chiesa.

„Scanpix“ nuotr./Federico Chiesa
„Scanpix“ nuotr./Federico Chiesa

„Negaliu savo emocijų apibūdinti žodžiais. Buvo sunkios rungtynės. Ispanija žaidė puikiai, bet dabar mes esame finale ir grįšime čia liepos 11-ąją. O tada ir pažiūrėsime“, – laukia Turino „Juventus“ saugas.

Tiesa, ne visi italai pusfinalio rungtynėse kentėjo. Lemiamą A.Moratos smūgį baudinių serijoje atrėmęs vartininkas Gianluigi Donnarumma teigė, kad buvo ramus ir džiaugėsi atsiradusiu šansu užkariauti Europą.

„Prieš baudinius buvau ramus, nes žinojau, kad galiu padėti komandai. Norėčiau padėkoti visiems, kadangi dabar esame tik per vieną žingsnį nuo svajonės išpildymo. Ispanija buvo labai stipri, bet ši Italijos komanda yra labai drąsi – mes niekada nepasidavėme“, – kalbėjo galingo stoto vartų sargas iš „AC Milan“.

„Scanpix“ nuotr./„Euro 2020“ pusfinalis: Italija – Ispanija
„Scanpix“ nuotr./„Euro 2020“ pusfinalis: Italija – Ispanija

Italija Europos čempionato finale žais liepos 11 dieną. Jos varžove bus Anglija arba Danija.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: meistriškai iškentėtas Italijos triumfas ir Anglijos istorinis vakaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius