Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasizmo ir sutartų rungtynių skandalas baigėsi šnipštu: Panevėžio klubą išteisino LFF

Prieš keletą savaičių neramius debesis Lietuvos futbolo padangėje prakiurdęs rasizmo ir sutartų rungtynių skandalas Panevėžyje, panašu, jog subliuško. Lietuvos futbolo federacija (LFF) nutraukė tyrimą, taip ir neradusi jokių įrodymų, galinčių patvirtinti buvusio „Panevėžio“ klubo legionieriaus iš Ganos Charleso Atsinos mestus kaltinimus.
Panevėžio futbolą drebina skandalai
Panevėžio futbolą drebina skandalai / 15min montažas

Prieš keletą savaičių į viešumą pasklido žinia, jog Pirmos lygos klubo legionierius Ch.Atsina paliko komandą dėl žaidžiančiojo trenerio Manto Savėno rasistinių užgauliojimų.

Nesibaigus šiam skandalui, ant panevėžiečių munduro užtiško dar viena dėmė.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) „Panevėžio“ klubui išsiuntė dokumentą, kuriame teigiama, jog pradėtas tyrimas ne tik dėl incidento su Ch.Atsina, tačiau ir dar vienas – dėl sutartų rungtynių.

15min iš savų šaltinių tuomet pavyko gauti šio dokumento kopiją.

LFF pranešimas „Panevėžio“ klubui
LFF pranešimas „Panevėžio“ klubui

„LFF turima informacija suteikia prielaidą manyti, jog neįvardinamos FK „Panevėžys“ rungtynės galimai buvo nesąžiningai sutartos. Tyrimo metu gali būti apklausiami klubo žaidėjai, treneriai, administracija ir kiti su klubo veikla susiję asmenys“, – buvo rašoma LFF Tyrimų komiteto nario Augusto Zakarevičiaus pasirašytame ir klubo administracijai liepos 19-ąją išsiųstame laiške.

Lietuvos lošimų priežiūros tarnybos direktorius Virginijus Daukšys ir Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas tuomet 15min iš karto teigė, jog nėra gavę jokių signalų iš tarptautinių partnerių, atliekančių įtartinų rungtynių monitoringą.

fk-panevezys.lt nuotr./Mantas Savėnas ir Charlesas Buaku Atsina
fk-panevezys.lt nuotr./Mantas Savėnas ir Charlesas Buaku Atsina

„Dėl galimo rungtynių pardavinėjimo nesame gavę jokios informacijos, – sakė LFF generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas. – Manome, kad visa tai yra susiję su buvusio legionieriaus iš Ganos kaltinimais Panevėžio klubui: be visa ko, jis kaltina klubą ir dėl rungtynių pardavinėjimo“.

„Panevėžio“ klubo direktorius Bronius Vaitiekūnas tvirtino, kad visi kaltinimai – prasimanyti, o naujas bręstantis skandalas dėl sutartų rungtynių taip pat tik Ch.Atsinos istorijos tęsinys, kuris niekur neveda.

„Visi šie įtarimai mūsų klubui išsiųsti po Charleso kaltinimų. Futbolininkas savo pareiškime federacijai parašė, jog mano, kad „Panevėžys“ organizuodavo sutartas rungtynes. Bet jokių konkrečių rungtynių jis taip ir neįvardijo. Mūsų advokatai jau domėjosi šia situacija, tačiau niekas jokio tyrimo dar nepradėjo. LFF generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas tiesiog turėjo atkreipti į tai dėmesį, todėl ir toks raštas“, – 15min situaciją tuomet aiškino B.Vaitiekūnas.

Priverstas ieškoti sprendimo, LFF tyrimų komitetas pradėjo tyrimą dėl gautame laiške pateikto įtarimo, bet šiomis savaitėmis panevėžiečiai jau galėjo lengviau atsipūsti.

„Panevėžio“ klubo administraciją pasiekė du LFF laiškai.

Trečiadienį atsiųstame pranešime teigiama, kad tyrimas dėl FK „Panevėžys“ galimai sutartų rungtynių yra nutrauktas.

„Tyrimo metu nebuvo gauta informacijos, galinčios patvirtinti, kad klubas pažeidė sutartų rungtynių draudimą“, – teigiama LFF Sąžiningo žaidimo skyriaus pasirašytame laiške.

LFF Sąžiningo žaidimo skyriaus pranešimas
LFF Sąžiningo žaidimo skyriaus pranešimas

Dar anksčiau, rugpjūčio 2-ąją, į Panevėžį iškeliavo LFF drausmės komiteto raštas, išteisinęs rasizmu ir brutaliu elgesiu kaltintą žaidžiantį komandos trenerį Mantą Savėną.

Drausmės komiteto posėdyje kuriame dalyvavo LFF DK pirmininkas Aleksandras Černiavskis bei nariai Artūras Pipiras, Audrius Remeika ir Ričardas Zdančius buvo nuspręsta bylą nutraukti, neradus įrodymų, patvirtinančių kaltinimus, kad M.Savėnas prieš Ch.Atsiną galimai naudojo fizinę jėgą ir rasistiniu pagrindu įžeidinėjo legionierių.

Drausmės komiteto pranešimas
Drausmės komiteto pranešimas

15min žiniomis, prie tokios įvykių baigties nemaža dalimi prisidėjo ir pats futbolininkas. Kaip reikiant išsirutuliojus skandalui Ch.Atsina paliko Lietuvą ir tapo beveik nepasiekiamas. Kai kurių šaltinių duomenimis, futbolininkas kurį laiką buvo Didžiojoje Britanijoje, o vėliau su juo kontaktai visai nutrūko.

Pirmos lygos pirmenybėse po 19 turų panevėžiečiai užima 10-ąją vietą, nors prieš sezoną kėlė tikslą būti tarp prizininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius