Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasizmo skandalas Europos lygoje – futbolininką nušvilpė tūkstančiai vaikų

Tai turėjo būti pamoka Prahos „Sparta“ klubo gerbėjams. UEFA uždraudė žiūrovams patekti į stadioną dėl rasistinių užgauliojimų ankstesnėse rungtynėse prieš „Monaco“ futbolininką Aurelieną Tchouamenį. Bet padarė vieną išimtį.
Glenas Kamara paliek aikštę Prahoje.
Glenas Kamara paliek aikštę Prahoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

UEFA leido rungtynes stebėti moksleiviams – vaikams iki 14 metų. Tokių stadione susirinko net 10 tūkst. Ir jie sukėlė dar vieną rasizmo skandalą.

„Nežinau, kas gali būti labiau nuviliančio“, – įvykius Prahos stadione aprašė „The Athletic“ žurnalistas Jordanas Campbellas.

„Sparta“ klubas UEFA Europos lygos rungtynėse namuose kovėsi su Škotijos čempionu Glazgo „Rangers“ klubu, o kiekvieną kartą, kai kamuolį paliesdavo svečių saugas Glenas Kamara – vaikai švilpdavo.

G.Kamarą dėl jo rasės praėjusį sezoną įžeidė kito Čekijos klubo – „Slavia“ – futbolininkas Ondrejus Kudela, tada sulaukęs 10 rungtynių diskvalifikacijos. Vaikai iš šios istorijos – nepasimokė.

25-erių „Rangers“ futbolininkas G.Kamara rungtynių galiausiai nebaigė dėl dviejų geltonų kortelių, o „Sparta“ šventė pergalę 1:0.

„Turime imtis griežtesnių priemonių. Tai ne tik mano nuomonė, visi visame pasaulyje prašo tvirtesnės kovos su rasizmu. Su rimtesnėmis bausmėmis. Privalome tai išrauti iš futbolo“, – emocingai po rungtynių kalbėjo „Rangers“ treneris, buvęs legendinis „Liverpool“ saugas Stevenas Gerrardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius