Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordininku tapusiam futbolininkui Artūrui Rimkevičiui – mėnesio žaidėjo prizas

„Šiaulių“ klubo puolėjui Artūrui Rimkevičiui spalio 7-oji buvo ypatinga – futbolininkas ne tik atsiėmė geriausio Lietuvos futbolo A lygos rugsėjo žaidėjo prizą, bet ir pagerino visų laikų Lietuvos čempionato rezultatyvumo rekordą.
Artūras Rimkevicius
Artūras Rimkevičius / E. Černiausko nuotr.

29 metų A.Rimkevičius rugsėjo mėnesį per penkerias šalies čempionato rungtynes pelnė septynis įvarčius. Jie „Šiauliams“ dviejuose susitikimuose – su Klaipėdos „Atlantu“ ir Marijampolės „Sūduva“ – tiesiogiai nulėmė šešis taškus.

Geriausio žaidėjo prizą puolėjas atsiėmė sekmadienį namų stadione prieš rungtynes su Tauragės „Tauru“. „Buvau maloniai nustebintas. Prizą skirsiu savo dukrai bei mamai, kurios taip pat yra gimusios rugsėjo mėnesį“, – džiaugėsi futbolininkas.

Savo vertę A.Rimkevičius netruko patvirtinti – dvikovoje su „Tauru“ jis pelnė net keturis įvarčius ir savo sezono įvarčių sąskaitą padidino iki 32 taiklių smūgių.

Toks rezultatas per vieną Lietuvos čempionato sezoną – visų laikų rekordas. Daugiau įvarčių yra pelnęs tik vienas žaidėjas. 1956 metų sezoną 28 kartus pasižymėjo tuometinėje Panevėžio MSK komandoje rungtyniavęs Algimantas Lucinavičius.

„Labai malonu, kad pavyko pasiekti rekordą. Sezonas dar nesibaigė, todėl tikiuosi dar pagerinti savo rezultatą“, – kalbėjo A.Rimkevičius.

Pirmadienį anksti futbolininkas kartu su Lietuvos nacionaline rinktine išvyko į treniruočių stovyklą Vokietijoje, kur rengsis artėjančioms 2014 m. FIFA Pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Lichtenšteinu bei Bosnija ir Hercegovina.

Geriausius čempionato žaidėjus renka klubų atstovai ir Lietuvos nacionalinės rinktinės treneriai. Liepos ir rugpjūčio mėnesiais geriausiu pripažintas Marijampolės „Sūduvos“ saugas Rafaelis Ledesma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius