Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordinis klubų sandoris ir Neymarui atneš įspūdingus turtus

Neymaras uždirbs 865 tūkst. eurų per savaitę, kai bus suderintos likusios detalės didžiausiojo pasaulyje futbolo klubų sandorio, per kurį Brazilijos rinktinės futbolininkas keliasi iš „Barcelona“ į Paryžiaus „Saint-Germain“.
Neymaras
Neymaras / „Scanpix“ nuotr.

25 metų futbolininko uždarbis sieks 45 mln. eurų per metus, atskaičius mokesčius.

„Barcelona“ pareikalavo Prancūzijos klubo sumokėti visą 222 mln. eurų išpirką, kuri buvo numatyta sutartyje su Neymaru.

Visa tai reiškia, jog Paryžiaus klubo savinininkui Nasserui Al-Khelaifi penkerių metų kontraktas su Neymaru kainuos beveik 450 mln. eurų.

Šis sandoris yra beveik baigtas po to, kai trečiadienį Neymaras su savo tėvu ir atstovu atvyko į Barselonos komandos treniruotę ir pasakė Katalonijos klubui, jog nori palikti Ispaniją. „Barcelona“ treneris Ernesto Valverde leido jam nesitreniruoti ir apsvarstyti ateitį.

„Scanpix“ nuotr./„Barcelona“ darbuotojai kabina komandos plakatą prieš naują sezoną – jame nebėra Neymaro.
„Scanpix“ nuotr./„Barcelona“ darbuotojai kabina komandos plakatą prieš naują sezoną – jame nebėra Neymaro.

„Forbes“ turtingiausių sportininkų sąraše Neymaras ir taip buvo vienas lyderių.

Brazilijos futbolininko rėmėjai, tarp jų „Nike“, „Gillette“, „Panasonic“, „Beats by Dre“ pridėdavo dar 20 mln. eurų prie jo 13 mln. eurų metinio atlyginimo Barselonos komandoje.

Tačiau nauju uždarbiu Paryžiuje – 850 tūkst. eurų kasmet – Neymaras aplenks abu žaidėjus, kurie pastaraisiais metais renkami geriausiais pasaulyje.

Tai - Lioneli Messi, kurio naujos sutarties „Barcelona“ klube vertė yra 560 tūkst. eurų per savaitę, ir Cristiano Ronaldo, kuriam Madrido „Real“ moka po 407 tūkst. per savaitę.

Jaunasis brazilas turėtų tapti daugiausiai uždirbančiu žaidėju pasaulyje, nes aplenks ir Kinijoje pasakiškus pinigus (684 tūkst. eurų per savaitę) uždirbantį argentinietį Carlosą Tevezą iš „Shanghai Shenhua“ klubo.

„Scanpix“ nuotr./Neymaras
„Scanpix“ nuotr./Neymaras

Kaip Neymaro sutartis atrodo kitų sporto žvaigždžių fone?

Šios vasaros pradžioje NBA klubas „Houston Rockets“ sudarė ketverių metų sutartį 172 mln. dolerių (145 mln. eurų) su Jamesu Hardenu.

Beisbolo žaidėjas Giancarlo Stantonas pasirašė trylikos metų kontraktą su „Miami Marlins“ 2014 metais, o sutarties vertė – 274 mln. eurų.

Amerikietiškojo futbolo žvaigždė Andre Luckas su „Indianapolis Colts“ sudarė didžiausią kontraktą per NFL istoriją – 118 mln. eurų.

„Mercedes“ lenktynininkas Lewisas Hamiltonas tapo daugiausiai uždirbančiu Didžiosios Britanijos sportininku, pasirašęs 111 mln. eurų dydžio sutartį su „Formulės 1“ komanda.

Golfo žaidėjas Rory McIlroy 10 metų sutarties su „Nike“ vertė – 89 mln. eurų.

Ringo kovų žvaigždė airis Conoras McGregoras uždirbo 29 mln. eurų už dvi pastarąsias UFC kovas per pastaruosius 12 mėnesių.

„Scanpix“ nuotr./Neymaras
„Scanpix“ nuotr./Neymaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius