Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rezultatyviausiame „Euro 2020” mače – du įvarčiai į savo vartus ir svarbi vokiečių pergalė

Dvi Europos futbolo grandės – Vokietijos ir Portugalijos rinktinės – surengė fantastišką pasirodymą Miuncheno „Allianz“ stadione. Rezultatyviausiame „Euro 2020” turnyro mače šeimininkai vokiečiai triumfavo rezultatu 4:2.

Pergalė vokiečiams buvo labai svarbi kovojant dėl aukščiausių F pogrupio pozicijų. Pirmuosius tris taškus įsirašę Joachimo Lowo auklėtiniai kyla į antrą poziciją, portugalus nustumdami į trečią.

Prancūzai (4 tšk.) yra pirmi, vengrai (1 tšk.) – ketvirti, tačiau visos keturios rinktinės dar turi realius šansus patekti į aštuntfinalį.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Paskutiniame grupių etapo ture Vokietija žais su Vengrija, o Portugalija grumsis prieš Prancūziją.

Rungtynės Miunchene prasidėjo portugalų vartų apgultimi, tačiau keletą labai pavojingų progų susikūrę vokiečiai greito įvarčio pasiekti nesugebėjo. Savo ruožtu svečiams užteko vienintelės progos – 15-ąją minutę žaibišku greičiu iš gynybos į puolimą perėjusi Portugalijos rinktinė išsiveržė į priekį, kuomet Diogo Jota atliko puikų perdavimą Cristiano Ronaldo.

Europos čempionato rekordininkas pelnė pirmą karjeros įvartį prieš Vokietijos rinktinę.

Visgi vokiečių šis oponentų akibrokštas nepalaužė, atvirkščiai – pastūmėjo dar aršesnei kovai. Kėlinio pabaigoje aikštės šeimininkai jau pirmavo 2:1, tačiau abiejų įvarčių autoriai – ir vėl portugalai.

35-ąją minutę nelaimėliu tapo Rubenas Diasas, kuris kamuolį nukreipė į savo vartus. 39-ąją minutę savo ekipą iš beviltiškos situacijos gelbėti bandė ir Raphaelis Guerreiro, tačiau nesėkmingai – krito ir antrasis įvartis į savo vartus.

Šiame čempionate užfiksuoti jau penki įvarčiai į savus vartus, o tai – naujas visų laikų rekordas, nors dar net nesibaigė grupių etapas.

Prie dviejų Vokietijos rinktinės įvarčių pirmajame kėlinyje stipriai prisidėjo Kai Havertzas ir Robinas Gosensas, kurių milžiniškos pastangos galiausiai virto tikrais įvarčiais po pertraukos.

51-ąją minutę R.Gosensas atliko rezultatyvų perdavimą K.Havertzui, o galiausiai 60-ąją minutę pasižymėjo ir pats – puikų perdavimą jam iš krašto atliko Joshua Kimmichas.

67-ąją minutę C.Ronaldo ir D.Jotos duetas sumažino portugalų deficitą, tačiau rimčiau pasispardyti Europos čempionams nepavyko – vokiečiai buvo stipresni ir įspūdingame mače triumfavo 4:2.

R.Gosensas buvo pripažintas geriausiu rungtynių žaidėju.

Šeši įvarčiai – naujas šių „Euro 2020“ pirmenybių rekordas. Iki šio susitikimo daugiausiai tikslių smūgių buvo užfiksuota Nyderlandų ir Ukrainos mače (3:2).

Vokietijos rinktinė daugiau laiko kontroliavo kamuolį (56 prieš 44 proc.) ir žaidė kur kas aktyviau – atliko 13 smūgių link vartų, iš kurių 7 skriejo į vartų plotą.

Portugalai tik du sykius pataikė į vartų plotą, tačiau išsiskyrė šimtaprocentine realizacija – abu smūgiai virto įvarčiais.

PortugalGermany

Portugalija – Vokietija 2:4

15' Cristiano Ronaldo [1:0]

35' Rubenas Diasas į savo vartus [1:1]

39' Raphaelis Guerreiro į savo vartus [1:2]

51' Kai Havertzas [1:3]

60' Robinas Gosensas [1:4]

67' Diogo Jota [2:4]

Rungtynių eiga:

Vokietijos rinktinė švenčia pergalę rezultatu 4:2!

79 min. Monstriškas R.Sancheso tolimas smūgis, po kurio kamuolys atsitrenkia į virpstą. M.Neueris šioje situacijoje neturėjo jokių šansų, tačiau šeimininkus gelbėja vartų konstrukcija.

67 min. ĮVARTIS! C.Ronaldo įsirašo rezultatyvų perdavimą, kurį atlieka D.Jotai. Portugalai nepraranda vilčių.

64 min. Labai blankus B.Fernandeso pasirodymas yra nutraukiamas – vienas portugalų lyderių yra pakeistas.

60 min. ĮVARTIS! Visai tiek pat kiek K.Havertzas, savojo įvarčio šiandien nusipelno ir R.Gosensas. Dar viena vadovėlinė vokiečių ataka – J.Kimmichas atlieka puikų rezultatyvų perdavimą ketvirtojo įvarčio autoriui, kuris netrukus yra pakeičiamas. Visas „Allianz“ stadionas jį palydi plojimais.

51 min. ĮVARTIS! K.Havertzas nusipelnė šio įvarčio. Vokiečiai nesunkiai randa laisvų plotų varžovų aikštės pusėje, o vėl fantastiškai sudirba R.Gosenso ir K.Havertzo duetas. Vokiečių krašto saugas atlieka puikų perdavimą įkertančiam tautiečiui, o K.Havertzas galingu smūgiu iš poros metrų įneša kamuolį į R.Patricio ginamus vartus.

46 min. Fernando Santosas imasi pirmųjų permainų ir į aikštę meta Renato Sanchesą, kuris keičia Bernardo Silvą.

45+3 min. Dar viena puiki vokiečių ataka, kurios smaigalyje atsiduria S.Gnabry, tačiau padvigubinti persvaros puolėjui nepavyksta. Mačo arbitras skelbia kėlinio pabaigą. Poilsio reikia ne tik žaidėjams, bet ir mums!

Pasirodo, jog visus tris įvarčius šiame mače mušė portugalai. Tiesa, net du – į savo vartus. Antrojo įvarčio autoriumi tampa Rubenas Diasas.

44 min. Vokiečiai skrieja tarsi ant sparnų. K.Havertzas atlieka puikų perdavimą R.Gosensui, tačiau šio smūgis yra sugeriamas vartininko. Vokiečių duetas atakos smaigalyje pirmo kėlinio metu atrodo fantastiškai.

39 min. ĮVARTIS! Vokiečiai triumfuoja! R.Guerreiro bandė gelbėti savo ekipą po aštraus varžovų perdavimo iš keleto metrų atstumo, tačiau žaidimo įrankį portugalas nukreipia į savo vartus.

35 min. ĮVARTIS! Dar vienas puikus R.Gosenso epizodas. Saugas iš oro atlieka perdavimą įkertančiam K.Havertzui, kuris kyšteli koją ir nukreipia kamuolį į vartų tinklą – 1:1!

29 min. Pavojingas J.Kimmicho perdavimas iš dešiniojo krašto, tačiau šįkart kamuolys saugiai nugula R.Patricio rankose.

24 min. Kėlinio viduryje aikštėje skelbiama atsivėsinimo pertraukėlė. Miunchene termometro stulpeliai rodo 31 laipsnį karščio.

15 min. ĮVARTIS! Portugalai demonstruoja savo meistriškumą ir spjauna į visas šeimininkų pastangas per pirmąsias 15 kėlinio minučių. Greitoje atakoje B.Silva siunčia perdavimą į priekį D.Jotai, o pastarasis tarsi ant lėkštutės kamuolį serviruoja C.Ronaldo – 1:0!

10 min. Sumaištis prie portugalų vartų! K.Havertzas siunčia ne patį stipriausią, tačiau tikslų ir klastingą smūgį į tolimąjį vartų kampą, o R.Patricio nepavyksta užvaldyti kamuolio savo rankose. Vokiečiams pasinaudoti varžovų vartų sargo mini klaidele nepavyksta.

5 min. Po įspūdingo šuolio R.Gosensas siunčia kamuolį į varžovų vartus, tačiau įvartis neįskaitomas dėl nuošalės.

1 min. Rungtynės prasideda!

Portugalijos startinė sudėtis (4-5-1): Rui Patricio; Nelsonas Semedo, Pepe, Rubenas Diasas, Raphaelis Guerreiro; Danilo, Williamas Carvalho, Bernardo Silva, Bruno Fernandesas, Diogo Jota; Cristiano Ronaldo.

Vokietijos startinė sudėtis (3-4-2-1): Manuelis Neueris; Antonio Rudigeris, Matthias Ginteris, Matsas Hummelsas; Joshua Kimmichas, Toni Kroosas, Robinas Gosensas, Ilkay Gundoganas; Kai Havertzas, Thomasas Mulleris; Serge'as Gnabry.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius