-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Riterių“ strategas paimtų papildomą savaitę pasiruošimui, bet turi ir malonų galvos skausmą

„Padirbėkim stipriau, kad lengviau būtų šeštadienį“, – savo auklėtiniams treniruotės metu šaukė Mindaugas Čepas. Jam ir jo treniruojamiems Vilniaus „Riteriams“ iki pirmųjų atnaujinto čempionato rungtynių su „Žalgiriu“ liko vos trys dienos. Trys dienos, kurias treneris mielai iškeistų į papildomas septynias. Tačiau, kaip studentai negauna papildomos nakties, taip M.Čepas tvarkaraštyje neras papildomos savaitės.
Mindaugas Čepas
Mindaugas Čepas / nuotr. fkriteriai.lt

Ir ne tik jis. Visi A lygos klubų treneriai šiuo atžvilgiu yra, tarsi, vienoje valtyje. Nei vienas neturėjo galimybės įvertinti komandos galimybių kontrolinėse rungtynėse, nei vienas nežino varžovų sportinės formos, nei vienas dar nevadovavo rungtynėms, kuriose leidžiami penki keitimai.

„Riteriams“ sugrįžimas po karantino nebuvo lengvas. Nepaisant bėgiojimo miškais, prireikė nemažai laiko, kad jie iš naujo pajustų ryšį su komandos draugais, kamuoliu ir žaistų taip gerai, kaip tą gali daryti.

„Be abejo, viskam reikėjo laiko, tačiau nieko kito ir nebuvo galima tikėtis. Dabar galiu tik pasidžiaugti, kad situacija pasikeitė ir tai, ką matau treniruotėse, su kokiu atsidavimu komanda jose dirba, mane nuteikia optimistiškai. Aišku, reiks tą sunkų darbą perkelti į rungtynes. Jei pavyks – viskas bus gerai“, – sakė M.Čepas.

– Treneri, jei palygintumėm situaciją dabar su ta, kuri buvo likus trims dienoms iki rungtynių su „Kauno Žalgiriu“, kuo jos skirtųsi?

– Jei atvirai, tai net neatsimenu. Kokia prasmė gręžiotis atgal? Tai, kas buvo su „Kauno Žalgiriu“, jau yra istorija, o aš labiau mėgstu žiūrėti į priekį. Dabar mano galvos skausmas ir visos mintys yra susijusios su Vilniaus „Žalgiriu“.

Arno Strumilos / 15min nuotr./A lygos rungtynės: „Riteriai“ - Kauno „Žalgiris“
Arno Strumilos / 15min nuotr./A lygos rungtynės: „Riteriai“ - Kauno „Žalgiris“

– Ką turite omenyje, minėdamas „skausmą“?

– Pagal tai, kaip vaikinai treniruojasi, man galvos skausmas – išrinkti vienuoliktuką. Aišku, tai yra malonus galvos skausmas.

– Kiek sunkina pasiruošimą faktas, kad nežinote „Žalgirio“ žaidėjų sportinės formos?

– Sunkina, tačiau visos komandos yra tame pačiame katile. Turime vos devyniolika rungtynių, todėl kiekvienos bus aukso vertės. Nei viena komanda neturės laiko įsivažiuoti, visiems rodyti rezultatą teks čia ir dabar.

– Buvo daug kalbų apie trijų savaičių pasiruošimą. Kaip dabar jaučiatės? Užteks jo?

– Laikas parodys. Negalima bėgti prieš traukinį. Visi dirbame, kalbame, analizuojame tam, kad viskas būtų gerai. O kaip bus, pamatysime greitai.

Visos komandos yra tame pačiame katile.

– Kaip situaciją keis naujovė dėl penkių keitimų?

– Tai mums yra nauja, turėsime prie to prisitaikyti. Žiūrint į praktiką, į tendencijas, toks veiksmas buvo neišvengiamas. Pavyzdžiui, Vokietijoje per pirmą turą keturiolika žaidėjų patyrė traumas. Tai tik pasako, kad toks sprendimas buvo priimtas neatsitiktinai. Teko skaityti Barselonos universiteto mokslininkų straipsnį, kad žaidėjams į varžybinį ritmą išėjus po tokios pauzės, tikimybė patirti traumą padidėja keturis kartus.

– O kuo ta pauzė skiriasi nuo tarpsezonio?

– Ji buvo ilgesnė nei įprastai būna po čempionatų. Dabar buvo taip, kad žaidėjai du mėnesius negalėjo nieko daryti. Vis tik, noriu pabrėžti, kad visiems sąlygos lygios – turime prisitaikyti ir žiūrėti į priekį.

– Jei turėtumėm pasirinkimą, pirmas atnaujinto čempionato rungtynes žaistumėt po trijų dienų ar po dešimties?

– Aš žinau, kad žaidėjai rinktųsi žaidimą kuo greičiau, bet aš mielai paimčiau papildomą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius