Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rumunai į Vilnių atvyko suirzę: „Du taškai nėra tai, apie ką svajojome“

Du taškus savo taupyklėje turintys Rumunijos futbolininkai į Vilnių atvyko turėdami aiškų tikslą. Prie Tricolori vairo stovintis Cosminas Contra neslepia, kad ketvirtadienio vakarą žaidžiant prieš Lietuvos rinktinę jį tenkins tik pergalė. Visgi po akimirkos 42-ejų specialistas pastebi – nereikia turėti iliuzijų, kad tai padaryti bus labai lengva.
Cosminas Contra
Cosminas Contra / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Komandos vairą C.Contra perėmė pernai, kai pakeitė nesėkmingai su komanda eksperimentavusį antrą užsienietį trenerį jos istorijoje Christophą Daumą.

Vokietis nesugebėjo išvesti komandos į pasaulio pirmenybes Rusijoje, atrankoje į priekį praleidęs Lenkijos, Danijos ir Juodkalnijos rinktines.

Ilgametis rinktinės gynėjas ir kapitonas komandoje turi didžiulį autoritetą. Jis pats joje sužaidė 73 rungtynes bei įmušė 7 įvarčius, tad sugrįžti į geresnius laikus siekiančios Rumunijos naujoji futbolininkų karta į savo trenerį žvelgia ypač pagarbiai.

Tautų lygos starte savo aikštėje rumunai be įvarčių išsiskyrė su Juodkalnija, o po trijų dienų pasiekė rezultatyvias lygiąsias Belgrade ir su grupės lyderiais serbais – 2:2.

Pastarajame mače serbai du sykius buvo išsiveržę į priekį, tačiau abu kartus rumunams pavyko atsitiesti.

Be šių minėtų dvikovų 2018-aisiais rumunai dar žaidė keturis draugiškus mačus ir visus juos laimėjo, patiesdami Izraelį (2:1), Švediją (1:0), Čilę (3:2) bei Suomiją (1:0).

Į Vilnių C.Contros kariauna atvyko dar antradienį. Čia anot, saujelės komandą atlydėjusių apžvalgininkų, juos pasitiko žvarbi 10 laipsnių temperatūra.

„Nesu patenkintas dviem lygiosiomis per pirmus du mačus. Norėjau turėti keturis, bet jeigu Vilniuje laimėsi ir į Bukareštą dvikovai su Serbija grįšime su penkiais taškais. Tokiu atveju vilčių pakovoti dėl pirmos vietos tikrai turėtume“, – mintimis apie pergalę Lietuvoje gyveno C.Contra.

Reikli beveik 20 mln. gyventojų turinčios Rumunijos žiniasklaida pažymi, kad stovėdamas prie rinktinės vairo C.Contra pirmą kartą patiria tokį spaudimą.

Rumunai labai tikisi sugrįžti į Europos pirmenybes 2020-aisiais, tad Tautų lygos turnyras yra tas šiaudas, kuriuo komanda gali pasinaudoti.

15min žurnalisto rungtynių išvakarėse paklaustas, ar lygiosios ketvirtadienio mače būtų teigiamas rezultatas, C.Contra nukirto vienu žodžiu: „Ne!“.

„Šis mačas mums bus labai svarbus. Nors lietuviai pralaimėjo pirmus du susitikimus, manau, kad tai nebus lengvas oponentas. Galime tik prisiminti, kad mače su serbais jie susikūrė net tris ar keturias progas. Todėl bus labai svarbu kuo greičiau adaptuotis prie priešininko ir aplinkos. Rimtai kalbėjausi su savo vaikinais ir pasakiau, kad lengvo pasivaikščiojimo čia tikėtis neverta. Reikės kautis iš visų jėgų ir to labai tikiuosi ketvirtadienį aikštėje“, – svarstė strategas.

VIDEO: „Vieni vartai“: dar didesni sunkumai Lietuvos rinktinei ir supergrandų mūšis Anglijoje

Paprašytas išskirti Lietuvos rinktinės lyderį, C.Contra atsakymą pasuko kiek kita kryptimi.

„Nenoriu kalbėti apie asmenybes. Man atrodo, kad ši Lietuvos rinktinė pirmiausia yra stipri savo komandine dvasia. Jie labai gerai sugeba išeiti į kontratakas. Turime tam būti pasiruošę, nes savoje aikštėje jie labai pavojingai atakuoja“, – pagarbiai apie šeimininkus kalbėjo rumunas.

Dar vienas dalykas rumunams keliantis nerimą prieš dvikovą Vilniuje – sintetinė LFF stadiono danga.

Pastarąjį kartą tokiomis sąlygomis rumunai žaidė dar treniruojami Ch.Daumo ir išvyka į Kazachstaną baigėsi didžiuliu nusivylimu – 0:0.

„Esame tokiose aikštėse žaidę, bet, žinoma, mums tai nėra įprasta. Skirtumas bus tikrai juntamas ir mums prie šių sąlygų reikės adaptuotis kaip įmanoma greičiau. Nuo to labai priklausys, kaip mums seksis visose rungtynėse“, – neabejojo strategas.

Rumunijos rinktinės sudėtis
Pozicija Žaidėjas Amžius Rungtynės Įvarčiai Klubas
V Ciprianas Tătărușanu 32 53 0 France Nantes
V Costelis Pantilimonas 31 27 0 England Nottingham Forest
V Florinas Niță 31 2 0 Czech Republic Sparta

G Gabrielis Tamașas 34 65 3 Israel Hapoel Haifa
G Cristianas Săpunaru 34 29 0 Turkey Kayserispor
G Romario Benzaras 26 13 0 Romania FCSB
G Alinas Toșca 26 13 0 Greece PAOK
G Nicușoras Bancu 26 5 0 Romania U Craiova
G Cristianas Manea 21 4 1 Romania CFR
G Ionuțas Nedelcearu 22 2 0 Russia Ufa

S Alexandru Chipciu 29 38 4 Czech Republic Sparta
S Alexandru Maximas 28 30 3 Germany Mainz 05
S Nicolae Stanciu 25 24 9 Czech Republic Sparta
S Răzvanas Marinas 22 12 1 Belgium Standard
S Dorinas Rotariu 23 7 1 Netherlands AZ
S Alexandru Mitriță 23 5 0 Romania U Craiova
S Paulas Antonas 27 5 0 Russia Krylja Sovietov
S Florinas Tănase 23 3 0 Romania FCSB
S Adrianas Stoianas 27 2 0 Italy Crotone
S Tudoras Băluță 19 1 0 Romania Viitorul

P Claudiu Keșerü 31 27 6 Bulgaria Ludogorec
P George'as Țucudeanas 27 6 2 Romania CFR
P Denisas Drăgușas 19 1 0 Romania Viitorul

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius