Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Rusijos sportininkus ginanti IOC galva džiaugėsi nemaišančiais sporto ir politikos

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomas Bachas toliau stumia Rusijos ir Baltarusijos sportininkų grąžinimo į tarptatutinę areną idėjas. Vokietis garsiai rėžė abejojusiems šalių agresorių atletų integravimo galimybėmis.
Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas per Sočio olimpines žaidynes.
Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas per Sočio olimpines žaidynes. / „Scanpix“ nuotr.

Th.Bachas džiaugėsi tarptautinėmis federacijomis, kurios sėkmingai suorganizavo varžybas su rusų ir baltarusių sportininkais. Jo nuomone, jau yra parodyta, jog „tai yra padaroma“.

Vasaros olimpinių žaidynių tarptautinių federacijų asociacijos (ASOIF) generalinėje asamblėjoje kalbėjęs Th.Bachas toliau dėstė apie sporto autonomiją.

„Noriu padėkoti ASOIF valdybai už viešą poziciją, kuria parodoma, kad reikia atskirti sportą ir politiką, – „Insidethegames“ cituoja Th.Bachą. – Visi žino, kad tokios kompleksinės politinės problemos negali būti sprendžiamos paprasčiausiu keliu. Tik populistai apsimeta, kad gali rasti lengvus sprendimus, sprendžiant sudėtingiausias pasaulio problemas.

Deja, kasdien matome, kur veda paprasti sprendimai. Tad ši kompleksinė situacija sudaro iššūkius, dėl kurių reikia pritaikyti griežtas rekomendacijas ir taisykles, tačiau dauguma jūsų įrodėte, jog viskas yra padaroma.

Dauguma tarptautinių federacijų, laikantis rekomendacijų, suorganizavo sporto renginius ir net pasaulio čempionatus, kurie puikiai pavyko. Ir jūs tą padarėte priešais daugybę, galiu pasakyti, abejojančiųjų, kurie norėjo priversti visus tikėti, jog tai neįmanoma.

Nuo pat pirmo momento mes esame ir visada būsime išvien, nes galiausiai viskas remiasi į olimpinį judėjimą. Galų gale, viskas yra apie mūsų varžybų, pasaulio čempionatų universalumą.“

„Scanpix“ nuotr./Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas
„Scanpix“ nuotr./Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas

Vos prasidėjus karui, IOC išplatino rekomendacijas, pagal kurias rusai ir baltarusiai neturėjo būti įleidžiami į sporto varžybas. Tačiau laikui bėgant, IOC ir Th.Bacho plokštelė ėmė groti vis rusiškesnę melodiją.

Dabar IOC rekomenduoja įleisti Rusijos ir Baltarusijos atletus varžybas kaip neutralius, draudimas varžytis vis dar galioja tiems, kurie viešai pasisako už karą ar priklauso karinėms struktūroms.

Nemažai sporto šakų naująsias rekomendacijas pritaikė, tačiau yra ir tokių, kurie duris paliko uždarytas. Tarp jų – lengvoji atletika, badmintonas, sportinis laipiojimas, banglenčių, žirgų sportas.

„Reuters“/„Scanpix“/Rusijos atakų padariniai Kyjive
„Reuters“/„Scanpix“/Rusijos atakų padariniai Kyjive

Ukraina boikotuoja visus čempionatus, kuriuose dalyvauja šalį griaunančios ir jos žmones žudančios Rusijos atstovai.

Th.Bachas tikina, kad didžioji dalis sporto bendruomenės palaiko IOC pasiūlytą „aukso vidurį“.

Ar Rusijos ir Baltarusijos sportininkai dalyvaus kitų metų olimpinėse žaidynėse, nėra aišku.

ASOIF prezidentas Francesco Ricci Bitti svarstė, jog IOC tiesiog laukia pokyčių mūšių lauke, kurie leistų priimti sprendimus: „Mano nuomone, gana aišku, jog galutinis sprendimas dėl Paryžiaus žaidynių yra vis nukeliamas, nes IOC laukia, jog kažkas pasikeis kare. Tikimės, kad per artimiausius mėnesius situacija keisis ir IOC galės priimti galutinį sprendimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius