Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rūstus V.Ivanausko debiutas: Lietuvos rinktinę sutriuškino Šiaurės Airija

Pirmą kartą Lietuvoje naudotas vaizdo peržiūros asistentas (VAR) buvo suteikęs viltį Lietuvos rinktinei. Bet Arvydas Novikovas neįmušė 11 metrų baudinio, o vyriausiojo trenerio Valdo Ivanausko šalia aikštės neturėję Lietuvos futbolininkai 1:4 (0:1) neprilygo Šiaurės Airijai.
Lietuva – Šiaurės Airija
Šiaurės airiai sutriuškino Lietuvą. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Valdą Urboną prie rinktinės vairo pakeitęs kitas Valdas – Ivanauskas – negalėjo būti LFF stadione ketvirtadienio vakarą dėl teigiamo COVID-19 testo, bet rinktinės žaidimui jis vadovavo telefonu iš izoliacijos viešbučio kambaryje. Jo nurodymus šalia aikštės vykdė asistentas Tomas Ražanauskas.

55-erių V.Ivanauskas atliko net septynis keitimus startinėje rinktinės sudėtyje, debiuto sulaukė trys jauni futbolininkai, bet lietuviai skaudžiai pralaimėjo – net 1:4 retai tiek daug įvarčių mušančiai Šiaurės Airijai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./VAR sistema
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./VAR sistema

Antrajame kėlinyje lietuviams trumpam buvo sužibusi viltis, kai gynėjas Rolandas Baravykas galingu tolimu smūgiu sušvelnino rezultatą 1:2, o Justas Lasickas po istorinės VAR peržiūros LFF stadione (pirmosios Lietuvos futbole) uždirbo 11 metrų baudinį.

Arvydas Novikovas galėjo rezultatą išlyginti, bet jo smūgį atrėmė Bailey'is Peacockas-Farrellas. Šiaurės airiai liko priekyje ir netrukus įtvirtino savo pranašumą dviem įvarčiais į Ernesto Šetkaus ginamus vartus.

Tik pirmuosius savo įvarčius atrankoje į 2022 metų pasaulio čempionatą pelnę šiaurės airiai C grupėje pakilo į 3 vietą. Lietuviai, nors ir pasižymėjo pirmąjį kartą, lieka grupės dugne su 0 taškų.

Lietuvos futbolininkai pralaimėjo jau 7 sykį iš eilės. Artimiausias dvejas rungtynes mūsiškiai žais išvykoje – jau šį sekmadienį su Bulgarija ir kitą savaitę su Europos čempione Italija.

Šios dvi rinktinės ketvirtadienio vakarą netikėtai sužaidė tik lygiosiomis – pirmąsias rungtynes po triumfo Europos čempionate žaidę italai namuose neįveikė bulgarų 1:1 (1:1).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rungtynių eiga:

90+3 min. Lietuviams sušveltinti rezultato nepavyksta, šiaurės airiai iš Vilniaus išsiveža užtikrintą pergalę.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuva – Šiaurės Airija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuva – Šiaurės Airija

82 min. ĮVARTIS! P.McNairas muša tiksliai, E.Šetkus atspėja kampą, bet kamuolio nepasiekia ir šiaurės airiai jau triuškina lietuvius. 1:4...

81 min. Dar vienas 11 metrų baudinys. E.Utkus griauna S.Davisą ir teisėja baudžia Lietuvos rinktinę. Menka paguoda – E.Utkui nerodoma antra geltona kortelė ir lietuvis lieka aikštėje.

80 min. Dar du debiutantai Lietuvos rinktinėje. F.Černychą keičia E.Jankauskas, o O.Verbicką – K.Uzėla.

74 min. Pirmieji keitimai: puolėją E.Dubicką keičia D.Kazlauskas, o 35-erių V.Slavicką – rinktinėje debiutuojantis 24-erių D.Barauskas.

67 min. ĮVARTIS! Neįmuši tu, įmuša tau... Šiaurės airiai atakuoja kraštu, J.Thompsonas perduoda kamuolį arčiau vartų ir ten be priežiūros paliktas S.Lavery galingai šauna po skersiniu. E.Šetkus – bejėgis, rezultatas 1:3.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Novikovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Novikovas

63 min. Deja, A.Novikovo smūgį atremia Šiaurės Airijos vartininkas B.Peacockas-Farrellas ir rezultatas lieka 1:2...

61 min. Pajutę įvarčio skonį lietuviai metasi į puolimą. J.Lasickas krenta baudos aikštelėje ir, nors teisėjos švilpukas iš pradžių tyli, primą kartą Lietuvoje naudojama VAR sistema sufleruoja prancūzei dar kartą peržiūrėti epizodą. Ji taip ir padaro, ir skiria 11 metrų baudinį!

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuviai švenčia R.Baravyko įvartį.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuviai švenčia R.Baravyko įvartį.

55 min. ĮVARTIS! R.Baravykas grąžina viltį Lietuvai. A.Novikovas kelia kampinį, niekas nepataiko į kamuolį ir Lietuvos rinktinės gynėjas tolimu, galingu smūgiu siunčia kamuolį į tolimąjį vartų kampą. 2:1!

52 min. ĮVARTIS! 0:2... C.Washingtonas realizuoja 11 metrų baudinį. E.Šeštkus šoka į kitą pusę.

50 min. Į Lietuvos rinktinės vartus skiriamas 11 metrų baudinys. M.Smithas smūgiuoja į vartus, kamuolys pataiko į L.Mėgelaičio ranką ir teisėja iš Prancūzijos S.Frappart nedvejodama rodo į 11 m žymą.

48 min. Antrąjį kėlinį sėkmingiau pradeda svečiai. Lietuviams nesiseka atimti kamuolio iš šiaurės airių.

45 min. Kampinis, sumaištis prie šiaurės airių vartų, kamuolys nukrenta po E.Dubicko kojomis, bet varžovai paskutinę akimirką apsigina. Po pirmojo kėlinio lietuviai atsilieka 0:1.

42 min. Lietuviai gausiomis pajėgomis keliauja į puolimą, bet šiaurės airiai pavojingai kontratakuoja. Sh.Lavery pabėga vienas prieš E.Šetkų, nuošalės nėra, laimei, varžovų puolėjas smūgiuoja aukštai virš vartų.

38 min. Graži lietuvių kombinacija puolime – F.Černychas vienu lietimu siunčia kamuolį E.Dubickui, bet pirmas puolėjo lietimas per stiprus ir šiaurės airiams pavyksta apsiginti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Teisėja Stephanie Frappart.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Teisėja Stephanie Frappart.

31 min. E.Utkus šiurkščiai griauna varžovą ir teisėja iš Prancūzijos Stephanie Frappart traukia pirmą geltoną kortelę.

30 min. Proga lyginti rezultatą! Nuostabus L.Mėgelaičio perdavimas iš aikštės vidurio, bet E.Dubickas kaire koja nepataiko į vartus...

23 min. Dar viena pavojinga svečių ataka. A.McCannas šauna iš už baudos aikštelės į vartų kampą, bet Lietuvos rinktinę gelbėja E.Šetkus. dar vienas kampinis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šiaurės airiai švenčia įvartį.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šiaurės airiai švenčia įvartį.

20 min. ĮVARTIS! Deja, į Lietuvos vartus. Šiaurės airiai kelia dar vieną kampinį, lietuviams toliau išmušti kamuolio nepavyksta ir gynėjas D.Ballardas po perdavimo iš krašto siunčia kamuolį į E.Šetkaus ginamus vartus.

11 min. Šiaurės airiai įsidrąsina. Dabar jau jie dažniau žaidžia su kamuoliu ir daugiausia atakuoja kairiuoju kraštu.

5 min. Pavojingu išpuoliu atsako ir šiaurės airiai. Lietuviai leidžia pakelti kamuolį į jų baudos aikštelę, E.Utkus nespėja paskui varžovą, laimei, Sh.Lavery vienas prieš vartus nepataiko į kamuolį.

4 min. Pirmoji proga – A.Novikovas kelia kampinį, o E.Dubickas laisvas smūgiuoja iš kelių metrų. Deja, virš vartų.

2 min. Lietuviai aktyviai pradeda rungtynes ir užgula svečių vartus. A.Novikovo smūgis – blokuojamas.

Palyginus su paskutinėmis Valdo Urbono rungtynėmis (pralaimėjimu 0:4 Ispanijai), Lietuvos rinktinės starto sudėtyje net 7 nauji žaidėjai.

Lietuva: E.Šetkus, V.Slavickas, B.Šatkus, E.Utkus, R.Baravykas, L.Mėgelaitis, O.Verbickas, J.Lasickas, F.Černychas, A.Novikovas, E.Dubickas.

Šiaurės Airija: B.Peacockas-Farrellas, M.Smithas, C.Cathcartas, D.Ballardas, J.Lewisas, P.McNairas, S.Davisas, J.Thompsonas, A.McCannas, Sh.Lavery, C.Washingtonas.

Lietuvos rinktinės vyr. treneriui V.Ivanauskui prieš rungtynes nustatytas teigiamas COVID-19. Komandai jis vadovaus iš izoliacijos viešbučio kambaryje, telefonu perduodamas nurodymus savo asistentui Tomui Ražanauskui.

Šiaurės Airijos strategas Ianas Baracloughas prieš akistatą su lietuviais skundėsi LFF stadiono danga. „Sausa ir lipni“, – teigė jis.

Lietuvos ir Šiaurės Airijos rinktinės susitiks pirmą kartą nuo 1993-iųjų. Tada šiaurės airiai Lietuvoje laimėjo 1:0. Išvykoje mačas baigėsi 0:0.

Lietuvos rinktinė šiose rungtynėse bandys nutraukti 6 iš eilės pralaimėjimų seriją. Atrankos į 2022 m. pasaulio čempionatą starte mūsiškiai namuose 0:2 nusileido Italijai ir 0:1 išvykoje – Šveicarijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius