-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų pažadai dėl 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionato bliūkšta – apsukos mažėja

Tarptautinė futbolo federacijų asociacija (FIFA), skirdama Rusijai teisę rengti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą, patikėjo šios šalies vadovo Vladimiro Putino įtikinimams, kad pirmenybės bus didžiausios, stadionai – naujausi, aikštės – geriausios. Likus 3 metams iki pasaulio futbolo čempionato Rusijos vyriausybė mažina apsukas – trečiadienį rusų premjeras Dmitrijus Medvedevas pasirašė nutarimą, kuriuo bando bent kažkiek mažinti čempionato išlaidas.
Jau dešimt metų Sankt Peterburge statomas „Zenit“ stadionas – jame taip pat vyks 2018-ųjų pasaulio čempionato mačai
Jau dešimt metų Sankt Peterburge statomas „Zenit“ stadionas – jame taip pat vyks 2018-ųjų pasaulio čempionato mačai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Dėl šalies viduje įsisukusios krizės ir dėl Krymo aneksijos bei karo su Ukraina paskelbtų Rusijai sankcijų, ši šalis priversta mažinti apsukas rengiantis 2018 metų pasaulio futbolo čempionatui.

Nors buvo pasigirdę nuomonių, kad vertėtų atimti iš teroristus palaikančios Rusijos teisę rengti didžiausią kas ketverius metus vykstantį futbolo renginį, rusai ir toliau stato stadionus pirmenybėms. Tačiau jau ne tokius didelius ir ne už milijardus rublių. Pinigų trūkumas vožė turnyro rengėjams iš peties. Buvo kalbėta, kad Rusija pirmenybių biudžetą jau sausį sumažino 10 procentų. Vasaris toliau koreguoja sąmatą.

Pasirašyta nutartis pakeis Kaliningrado ir Jekaterinburgo statomų stadionų žiūrovų talpinimo skaičių – vietoj 45 tūkst. sirgalių kėdžių bus įrengta 35 tūkstančiai.  

Šiandien Rusijos premjeras D.Medvedevas pasirašė nutartį „Dėl pasirengimo 2018 metų pasaulio futbolo čempionatui programos pakeitimo“. Pagal ją jau dabar numatoma, kad Kaliningrade ir Jekaterinburge statomi stadionai nebus tokie dideli, sumažės ir įrenginėjamų treniruočių aikščių skaičius.

Kaip tikina oficialus Rusijos ministrų kabineto internetinis puslapis, „...tai leis šaliai kokybiškai ir laiku atlikti visą kompleksą užduočių, būtinų sudaryti visas sąlygas surengti pasaulio futbolo čempionatą.“

„Pasirašyta nutartis pakeis Kaliningrado ir Jekaterinburgo statomų stadionų žiūrovų talpinimo skaičių – vietoj 45 tūkst. sirgalių kėdžių bus įrengta 35 tūkstančiai. Šie pakeitimai yra suderinti su Rusijos sporto ministerija ir, žinoma, su FIFA“, – rašomą Ministrų kabineto pranešime.

Taip pat Rusija neva su FIFA suderino ir statomų bei rekonstruojamų treniruočių aikščių mažinimo planą – vietoj pažadėtų 48 aikščių, kuriose turėtų treniruotis pasaulio futbolo rinktinės, bus pateikta tik 37.

Maža to – Žemutiniame Naugarde numatytas modernus futbolo treniruočių kompleksas nebus statomas, o vietoj jo rekonstruotas Rostove prie Dono esantis treniruočių aikštynas.

Nors dar prieš gerą mėnesį Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko tikino, kad čempionato sąmata sumažės, tačiau pinigai jokiais būdais nebus nurėžti nuo infrastruktūros plėtimo ir stadionų statymo programų, šios dienos sprendimai paneigia tas kalbas. 

„Pinigų mažinimas bus susijęs tik su organizaciniais klausimais, subsidijomis organizaciniam komitetui, burtų traukimo ceremonija. Visi kiti klausimai, susiję su statybomis, išliks nepakitę – pinigų tam bus skirta tiek, kiek ir numatyta“, – kalbėjo sporto ministras.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius