Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rygoje vykusiame Čempionų lygos finale – „Barcelona“ triumfas

„Barcelona“ futbolininkai susigrąžino stipriausios Europos salės futbolo komandos titulą. Katalonijos komanda triumfavo savaitgalį Latvijos sostinėje Rygoje vykusiame UEFA futsalo Čempionų lygos finalo ketverte.
„Barcelona“ triumfas
„Barcelona“ triumfas / UEFA nuotr.

Sekmadienį vykusiame finale „Barcelona“ 4:0 palaužė titulą gynusią Lisabonos „Sporting“ ekipą.

Nors dvikovą aktyviau pradėjo portugalai, „Barca“ kantriai gynėsi ir meistriškai naudojosi savo šansais.

16-ąją minutę ispanus į priekį išvedė Lozano, o netrukus dar viena varžovų klaida pasinaudojo Pito.

Prasidėjsu antram kėliniui ryškiausia „Barcos“ žvaigždė Ferrao meistriškai sustabdė per visą aikštę jam siųstą kamuolį ir kitu lietimu pasiuntė jį į devyniukę.

UEFA nuotr./Ferrao
UEFA nuotr./Ferrao

Vyšnią ant torto padėjo mačo pabaigoje pasižymėjęs katalonų vartininkas Didacas Plana, sugebėjęs įmušti įvartį smūgiu per visą aikštę, kai „Sporting“ vartininką buvo pakeitę penktu aikštės žaidėju.

„Manau, kad sužaidėme beveik tobulas rungtynes ir buvome pranašesni už savo varžovus kiekviename metre. Šios pergalės pamatas buvo laimėtas pusfinalis. Džiaugiuosi, kad vaikinai užmiršo nuovargį ir žaidė nuostabiai“, – po finalo džiaugėsi „Barcelona“ strategas Jesúsas Velasco.

Galima prisiminti, kad į finalą katalonai penktadienį žengė po kur kas dramatiškesnės kovos, kai 5:4 sugebėjo po pratęsimo įveikti kitą Portugalijos komandą Lisabonos „Benfica“, nors po pirmojo kėlinio atsiliko net 0:3.

„Barcelona“ lyderiai Sergio Lozano ir Ortizas Čempionų lygos trofėjų iškovojo ketvirtą kartą ir pagal šį rodiklį susilygino su Gabrieliu. Beje, S.Lozano tapo pirmuoju futsalo žaidėju, kuris tai padarė atstovaudamas vienam klubui.

Katalonus treniruojantis J.Velasco čempionu tapo trečią kartą, prieš tai du titulus 2017 ir 2018 metais iškovojęs su Madrido „Inter“.

Finalą „Riga Arena“ stebėjo net 8,4 tūkst. sirgalių.

UEFA nuotr./„Riga Arena“
UEFA nuotr./„Riga Arena“

Praėjusiais metais Čempionų lygos finale irgi susitiko „Sporting“ bei „Barcelona“, tačiau tuomet Zadare 4:3 triumfavo portugalai.

Šia pergale „Barca“ nutraukė Portugalijos futsalo dominavimą. Galima prisiminti, kad „Sporting“ futbolininkų pagrindu sudaryta Portugalijos rinktinė laimėjo tiek pastaruosius du Europos čempionatus, tiek pernai triumfavo Lietuvoje vykusiame pasaulio čempionate.

Galima prisiminti, kad šiemetinę Čempionų lygos kampaniją Barselonos futbolininkai irgi pradėjo laimėdami keturių komandų turnyrą Kaune, o Lietuvos čempionus „Kauno Žalgirio“ futbolininkus įveikė 7:1.

„Barcelona“ stipriausia salės futbolo žemyno komanda tapo ketvirtą kartą. Prieš tai katalonai triumfavo 2012, 2014 ir 2020 metais.

Pagal titulų skaičių dabar juos lenkia tik Madrido „Inter“ klubas, Čempionų lygą laimėjęs penkis sykius.

Mažąjį finalą Rygoje laimėjo „Benfica“, 5:2 pranokusi Paryžiaus priemiesčio ACCS, kurio marškinėlius vilkėjo šešis kartus geriausias planetos futbolininkas Ricardinho.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius