Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Mikoliūnu ir L.Klimavičiumi pasipildžiusio „Žalgirio“ tikslas – nė vienos nesėkmės A lygoje

Lietuvos čempionas Vilniaus „Žalgiris“ antradienį Vilniaus miesto savivaldybėje pristatė du naujokus – po 10 metų į Lietuvą sugrįžusį Saulių Mikoliūną ir iš „Trakų“ klubo prisiviliotą Liną Klimavičių. Be to, pasikeitė A lygos čempionų marškinėlių gamintojas.
Linas Klimavičius ir Saulius Mikoliūnas
Spaudos kofenrecija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pastaruoju metu man A lyga paliko gerą įspūdį, dažnai žiūrėdavau rungtynes, palaikiau „Žalgirį“. Tikrai esu laimingas, kad čia atvykau.

Vaikystėje visi palaikėme „Žalgirį“ ir tai buvo svajonė jame žaisti. Matau, su kokia širdimi žmonės prikėlė komandą, malonu čia sugrįžti. Aš ir pats norėjau čia žaisti, vadovai norėjo mane matyti.

Nesu jau jaunas žaidėjas, tačiau turiu patirties ir turiu ambicijų – vis dar noriu aikštėje išgirsti Čempionų lygos himną. Atiduosiu visas jėgas „Žalgiriui“, galbūt dalinsiuosi ir patirtimi su jaunaisiais žaidėjais“, – kalbėjo S.Mikoliūnas.

31 metų saugas, kuris pastarąjį sezoną žaidė Salihorsko „Šachter“ ekipoje Baltarusijoje, vilkės 31-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais.

Tuo tarpu L.Klimavičiui teko garbingas antrasis numeris – juo „Žalgiryje“ žaidė Andrius Skerla ir Deividas Šemberas.

„Didžiulė atsakomybė ir garbė perimti tokį numerį“, – teigė 26-erių L.Klimavičius.

A lygos čempionų sporto direktorius Mindaugas Nikoličius atskleidė, kad dar šiais metais gali būti ir daugiau naujokų. Tarp jų – ir Lietuvos rinktinės žaidėjas. Pavardžių M.Nikoličius neatskleidė.

Nauji marškinėliai ir pasirengimo planas

M.Nikoličius atskleidė šiek tiek naujienų ir pasikeitimų.

„Žalgirio“ ir aprangos gamintojo „Kappa“ trejų metų sutartis baigėsi, tad nuo kito sezono Lietuvos čempionai žais su „Nike“ apranga.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Spaudos kofenrecija
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Spaudos kofenrecija

Tuo tarpu trenerio Valdo Dambrausko asistentas, buvęs futbolininkas, A.Skerla tuo pačiu bus ir „Žalgirio“ dublerių komandos treneris. Kaip sakė M.Nikoličius, jis išliks vyr. trenerio asistentu, tačiau turės ir naujas pareigas.

„Mūsų tikslas, kad pagrindinė komandą kartu su jaunimo ekipomis dirbtų panašiai. Geriausi 6-8 dublerių žaidėjai nuolat treniruosis su pirma komanda, o likę su B komanda ir A.Skerla“, – apie naują modelį pasakojo M.Nikoličius.

Praėjusiais metais „Žalgiris“ sezonui rengėsi Brazilijoje ir Kipre, tačiau šiemet nuspręsta viską vykdyti namuose.

Kaip pasakojo M.Nikoličius, daugiausia laiko „Žalgiris“ praleis namuose, o pasirengimo sezonui rungtynes žais su Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Baltarusijos klubais.

Pirmas mačas – vasario 16 dieną su Balstogės „Jagiellonia“ (Lenkija), jau sutarta ir su Talino „Flora“, kuri yra ilgametė „Nike“ partnerė. Kiti varžovai ir datos kol kas dar nežinomos.

Galiausiai M.Nikoličius dar kartą patvirtino, kad kito sezono A lygos tikslas – ne tik tapti čempionais, bet ir nepralaimėti nė vienerių rungtynių.

2015 m. A lygoje vilniečiai patyrė 4 nesėkmes, 2014 metais pralaimėjo tik du sykius, o 2013-aisiais – tris. Visus šiuos kartus „Žalgiris“ tapo A lygos čempionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius