Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalyje, kurioje nėra koronaviruso, startuoja futbolo čempionatas

Desperatiškai futbolo transliacijų pasiilgę šios sporto šakos sirgaliai nuo šiandien galės rinktis jau iš keturių šalių pirmenybių. Nacionalines pirmenybes sekmadienį pradeda Tadžikistanas, iki šiol tvirtinantis, kad koronavirusas šioje Vidurio Azijos valstybėje tiesiog neegzistuoja.
Tadžikistano futbolo supertaurės rungtynės vyko už uždarų durų
Tadžikistano futbolo supertaurės rungtynės vyko už uždarų durų / „Scanpix“ nuotr.

Kai daugelyje pasaulio šalių futbolo ir kitų sporto šakų čempionatai buvo sustabdyti, komandos stadionuose vis dar varžosi tik trijose pasaulio vietoje – Baltarusijoje, Nikaragvoje ir Burundyje.

Prie jų nuo šiol prisijungia ir 9 mln. gyventojų turintis Tadžikistanas, kuriame vienos oficialios futbolo rungtynės jau įvyko – šeštadienį dėl šalies supertaurės varžėsi „Istiklol“ ir „Khujand“ klubai.

Šis mačas sostinės Dušanbės Centriniame respublikiniame stadione buvo žaidžiamas be žiūrovų, nors Tadžikistano valdžios atstovai tvirtina, kad šalyje nėra nė vieno COVID-19 atvejo.

„Scanpix“ nuotr./Tadžikistano futbolo supertaurės rungtynės vyko už uždarų durų
„Scanpix“ nuotr./Tadžikistano futbolo supertaurės rungtynės vyko už uždarų durų

„Čempionatai dėl koronaviruso sustabdyti beveik visose šalyse. Ačiū dievui, kad pas mus koronaviruso nėra ir galime pradėti sezoną“, – prieš jo startą džiaugėsi Dušanbėje įkurto „Istiklol“ klubo vadovas Vitalijus Levčenko.

Jo vadovaujamas klubas yra tikras Tadžikistano gigantas – praėjusiais metais čempionų titulą jis iškovojo jau šeštą kartą iš eilės.

Vis dėlto Azijos futbolo mastais, jau nekalbant apie Europą, tadžikų klubai yra tikri nykštukai.

Šalies, kuri niekada nėra žaidusi nei pasaulio, nei žemyno čempionate, klubai niekada neprisikasė prie Azijos Čempionų lygos grupių etapo. Šių metų pradžioje „Istiklol“ dar sykį pabandė nesėkmingai, kai jau lemiamame etape nusileido „Al-Ahli“ iš Saudo Arabijos.

Tad dėmesys, kurį Tadžikistano futbolo lyga gali gauti koronaviruso pandemijos metu, šios šalies klubams bus neįprastas. Dėl jo tadžikai džiaugiasi ir tikisi, kad ir juos aplankys pasiūlymų gausa iš užsienio transliuotojų, ko jau sulaukė čempionato nenutraukianti Baltarusija.

„Tikiuosi, kad lygos populiarumas artimiausiomis savaitėmis augs. Mes tikrai svarstyme užsienio transliuotojų pasiūlymus, – „Reuters“ sakė neįvardintas Tadžikistano futbolo federacijos atstovas. – Tačiau dar anksti kažką sakyti. Sezonas prasideda sekmadienį, o po to jau žiūrėsime, kas nutiks.“

„Scanpix“ nuotr./Tadžikistano futbolo supertaurės rungtynės vyko už uždarų durų
„Scanpix“ nuotr./Tadžikistano futbolo supertaurės rungtynės vyko už uždarų durų

Tiesa, jei oficialūs asmenys į sezono startą žiūri kaip į galimybę išpopuliarėti ir užsidirbti, žaidėjai sprendimą pradėti sezoną nepaisant pasaulinės koronaviruso pandemijos vertina nevienareikšmiškai.

Didžiąją dalį turnyre rungtyniaujančių legionierių sudarantys uzbekai, kurių kaimyninės valstybės čempionate žaidžia 20, žvelgia į gimtinę ir baiminasi panašaus likimo Tadžikistane.

„Mano siela yra nerami, nerimauju dėl savo tautiečių, šeimos ir artimųjų, nes Uzbekistane yra jau 205 patvirtinti koronaviruso atvejai“, – kalbėjo „Khujand“ vartininkas Mamuras Ikramovas.

Bent kiek nuvyti baimę jam turėtų padėti Tadžikistano futbolo federacijos sprendimas ne tik supertaurės, bet ir nacionalinių pirmenybių rungtynes vykdyti už uždarų durų.

Tokį sprendimą palaiko ir V.Levčenko, perdavęs žinutę Tadžikistano futbolo aistruoliams.

„Tikiu, kad žaidimas be sirgalių nepakenks mačų kokybei. Noriu kreiptis į sirgalius ir paprašyti, kad jie būtų kantrūs. Pas mus bent jau prasideda čempionatas, kai kitose šalyse sirgaliai yra priversti pamiršti futbolą“, – kalbėjo čempionų komandos vadovas.

Dešimties komandų turnyro startas – jau sekmadienio popietę, 14 val. Lietuvos laiku, kai startuos trys susitikimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius