Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 01

Sandoris Marijampolėje – savivaldybė perka stadioną: „Ne iš didelio noro“

Marijampolės futbolo stadionas ir maniežas nuo šiol – vien tik savivaldybės rankose. Už 50 proc. statinių sumokėta 1,93 mln. eurų. 15min aiškinosi, kodėl toks sandoris įvyko ir ką jis keičia „Sūduvos“ futbolo klube.

Daugiau nei 6 tūkst. žiūrovų talpinantis stadionas ir šalia pūpsantis maniežas pastatyti prieš 15 metų. 26 mln. litų tuomet kainavusias statybas finansavo savivaldybė, privatus verslas ir Europos Sąjunga.

Nuo to laiko čia šeimininkauja langų gamybos ir statybų verslininko Vidmanto Murausko remiama Marijampolės „Sūduva“.

Sauliaus Čirbos nuotr./Vidmantas Murauskas „Sūduvos“ rungtynėse
Sauliaus Čirbos nuotr./Vidmantas Murauskas „Sūduvos“ rungtynėse

Suvalkijos pasididžiavimas stebino ir Europoje, triskart iš eilės laimėjo auksą Lietuvoje (2017–2019 m.), o nuo prizininkų pakylos nesitraukė šešis sezonus paeiliui (2016–2021 m.). Šiemet gerokai atjaunėjusi ir ambicijas sumažinusi „Sūduva“ A lygoje finišavo septinta.

Po pusę Marijampolės stadiono ir maniežo šalimais iki šiol lygiomis teisėmis valdė miesto savivaldybė ir V.Murauskui priklausančios „Valmasta“ (45 proc.) bei „Sumeda“ (5 proc.) įmonės.

Ne paslaptis, kad dešimtmečius į futbolą investuojantis verslininkas pastaruoju metu prisuko finansinius kranelius. Jis ieškojo pirkėjų ir „Sūduvai“, bet tokių, kuriais patikėtų – kol kas nerado.

LFF.lt nuotr./Marijampolės futbolo stadionas
LFF.lt nuotr./Marijampolės futbolo stadionas

Galiausiai dalį investicijų susigrąžinti pavyko pardavus teises į pusę infrastruktūros. Ką tai keičia Marijampolės futbolo žemėlapyje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius