Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šansas „Žalgiriui“? Kazachai baksnoja į silpnas „Astana“ vietas

Jau šį trečiadienį paaiškės, ar Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai žengs į kitą UEFA Čempionų lygos atrankos etapą. Pirmosioms rungtynėms Vilniuje pasibaigus be įvarčių, Kazachstano spaudoje po padidinamuoju stiklu pakliuvo „Astanos“ puolamoji jėga.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Prieš lemiamą dvikovą savo mintimis ir įžvalgomis apie abejų komandų pajėgumą bei galimybes, taip pat Kazachstano gyventojų nuomone pasidalino vieno didžiausių šios šalies sporto portalų „Sport.kz“ žurnalistas Anuaras Abdrachmanovas.

„Tai, kad šiose rungtynėse dar vis negalės žaisti Azatas Nurgalijevas yra gana didelė netektis klubui. Tai yra didelė problema, nes šis žaidėjas šiuo metu yra vienas geriausių visame Kazachstano čempionate. Taip pat jis yra ir vienas geriausių žaidėjų Kazachstano rinktinėje. Jis pelnė keturis įvarčius vien per trejas rungtynes, o tai yra labai geras rezultatas, nes prie komandos jis prisijungė vos prieš porą savaičių, o gal net ir vėliau.

Treneriui Stanimirui Stoilovui teko užduoti klausimą ir dėl Agimo Ibraimi. Tai yra taip pat labai geras žaidėjas, bet šiuo metu jis turi tam tikrų sveikatos problemų.

Todėl neturint dar ir A.Nugalievo bus žymiai sunkiau atakuoti. Nemanau, kad susidursime su problemomis gynybos grandyje, tačiau kurti atakas ir priimti tam tikrus sprendimus jose bus sunkiau nei visada“, - sakė sporto žurnalistas.

Jo nuomone, prieš susitikimą Vilniuje daugelis iš anksto „nurašinėjo“ žalgiriečius ir tikėjo lengva kazachų pergale, tačiau po nulinių lygiųjų, kuriose „Astanos“ futbolininkai išvengė net kelių itin pavojingų atakų, svarstyklės išsilygino.

„Pirmiausia noriu pabrėžti, kad pirmosios rungtynės Vilniuje „Astanai“ buvo tikrai labai sunkios. Mes tikrai nemanėme, kad jos bus tokios sunkios. Visi žinome, kad „Astana“ praėjusiais metais rungtyniavo Čempionų lygoje, todėl visi manė, kad būtent ši komanda bus aiški šios poros favoritė.

„Žalgiris“ žaidė labai gerai, labai organizuotai, ypač gynyboje. Turime pripažinti, kad ir „Astana“ atrodė tikrai silpnai. Visi gerai prisimename tas akimirkas, kai „Žalgiris“ vos nenuginklavo mūsų vartininko. Jis išgelbėjo komandą.

Prieš pirmąsias rungtynes kiekvienas futbolo sirgalius ar specialistas Kazachstane manė, kad „Astana“ be rimtesnio pasipriešinimo žengs į kitą etapą. Tačiau po rungtynių Vilniuje komandų šansai pasikeitė. Dauguma kazachų nemano, kad „Žalgiris“ yra toks pat pavojingas, kaip Madrido „Atletico“ ar kiti dideli klubai, su kuriais teko rungtyniauti praėjusiais metais, bet visi laikosi bendros nuomonės, kad žengti pirmąjį žingsnį atrankos etape yra labai sunku.

Tai yra daug sunkiau, nei visi kiti etapai. Daugiausia tai yra dėl psichologijos. Daugelis kazachų yra įsitikinę, kad „Astana“ turi būtinai laimėti, o tai sukuria papildomą spaudimą komandai“, - savo mintimis dalinosi A.Abdrachmanovas.

Futbolo apžvalgininkas teigė, kad nepaisant pirmųjų rungtynių, vaizdas Astanoje skirsis kardinaliai, o ir žalgiriečiams teks dvigubai labiau saugotis.

„Kaip jūsų treneris Valdas Dambrauskas minėjo po pirmųjų rungtynių, „Žalgiriui“ Kazachstane bus bent dešimt kartų sunkiau. „Astana“ žais savoje arenoje prieš savus žiūrovus, todėl jiems tai bus puiki motyvacija.

Kiekvienos Čempionų lygos rungtynės mums yra labai svarbios. Mano nuomonė sutampa su trenerio S.Stoilovo pasakymu, kad „Astana“ parodė tikrai ne visas savo galimybes.

„Astana“ yra gerai pasiruošusi fiziškai, tačiau negalima sakyti, kad ši ekipa turi tam tikrą stilių kaip Madrido „Atletico“, „Barcelona“ ar kiti didieji klubai. Kiekvienoms rungtynėms ši komanda pasirenka skirtingą taktiką, tačiau galima numanyti, kad trečiadienį „Astana“ žais atakuojantį futbolą.

Tai turėtų būti didelio intensyvumo rungtynės, paremtos aktyviu spaudimu, greitais prasiveržimais abiem aikštės kraštais, provokuojant standartines situacijas. „Žalgiris“ turės būti labai atsargus, nes toks žaidimas bus labai pavojingas, tačiau labai priimtinas mūsų komandai“, - sakė A.Abdrachmanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius