Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo nariai ragins LFF atsisakyti rungtynių Grozne

Seimo nariai raštu ragins Lietuvos futbolo federaciją dar kartą pagalvoti apie galimybę nevykti į Grozną žaisti numatomų draugiškų rungtynių su Rusijos „B“ rinktine.
Liutauras Varanavičius
Liutauras Varanavičius / „Scanpix“ nuotr.

„Atkreipiame Jūsų dėmesį į tai, kad rungtynes numatoma surengti regione, į kurį Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja nevykti. Taip pat primename, kad tarptautinė bendruomenė ne kartą yra konstatavusi šiurkščius ir nuolat vykdomus žmogaus teisių pažeidimus Čečėnijoje ir raginusi Rusiją juos nutraukti. Be to, absoliuti dauguma Rusijos pralaimėtų bylų Europos Žmogaus Teisių Teisme yra būtent dėl žmogaus teisių pažeidimų Čečėnijoje“, – rašoma rašte LFF vadovui Liutaurui Varanavičiui, po kuriuo penktadienį renkami Seimo narių parašai.

Be to, L.Varanavičiui primenama, kad Seimas yra priėmęs ne vieną rezoliuciją dėl padėties Čečėnijoje, kuriose buvo išdėstytas ir siūlymas inicijuoti Čečėnijos statuso svarstymą Jungtinių Tautų Organizacijos Specialiajame politikos ir dekolonizacijos komitete.

Seimo nario ir parlamentinės grupės „Už Lietuvos futbolo ateitį“ nario Arvydo Anušausko parengtame rašte pripažįstama, kad LFF turi teisę veikti  nepriklausomai, tačiau federacija raginama šioje kelionėje įžvelgti ne tik finansinius motyvus.

„Šios varžybos jau sukėlė nevienareikšmišką reakciją viešojoje erdvėje, ir kviečiame vengti veiksmų, kurie sudarytų prielaidas futbolo rungtynes vertinti kaip politizuotą įvykį. Siūlome dar kartą apsvarstyti Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijas“, – teigiama rašte, kuris jau pirmadienį turėtų pasiekti LFF.
         
Primename, kad LFF nevykti į Grozną ragino ir Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM). Ministerija prieš savaitę pareiškė, kad ją nustebino ketinimas žaisti draugiškas futbolo rungtynes tarp Lietuvos ir Rusijos antrųjų rinktinių Čečėnijos sostinėje Grozne.

Diplomatai paragino Lietuvos futbolo federaciją kruopščiai įvertinti saugumo situaciją.

Rungtynės tarp antrųjų Lietuvos ir Rusijos rinktinių lapkričio 12 dieną planuojamos Grozno „Terek“ komandos stadione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius