Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seka L.Messi pėdomis: antrasis „Auksinis berniukas“ iš Barselonos

Per visą šių rinkimų istoriją tokios triuškinamos persvaros dar nėra buvę. Stebuklingai per metus iškilęs Pedri išrinktas geriausiu jaunuoju Europoje rungtyniaujančiu futbolininku.
Lionelis Messi ir Pedri
Lionelis Messi ir Pedri / „Scanpix“ nuotr.

Nuo 2003-iųjų italų sporto milžino „Tuttosport“ rengiamuose rinkimuose 18-metis „Barcelonos“ talentas šiemet surinko 318 taškų ir net 199 taškais aplenkė Jude‘ą Bellinghamą (119 tšk.) iš Dortmundo „Borussia“ klubo.

Praėjusiame sezone stebuklingai iškilęs jaunuolis visuose turnyruose su „Barcelonos“ apranga sužaidė net 52 rungtynes (įmušė 4 įvarčius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus).

Po tokio pasirodymo Pedri sulaukė kvietimo ir į Ispanijos vyrų futbolo rinktinę, kuri Europos čempionate nužygiavo iki pusfinalio, o visuose susitikimuose žaidęs jaunasis vidurio saugas atsiėmė geriausio jaunojo pirmenybių futbolininko apdovanojimą.

Tačiau Pedri nesiilsėjo ir tada. Futbolininkas buvo pakviestas į olimpinę Ispanijos rinktinę, su kuria tik finale nusileido brazilams ir pasipuošė sidabro medaliu.

Vis dėlto toks įtemptas tvarkaraštis išvargino Pedri kūną. Šiame sezone jis vėl startavo pagrindinėje „Barcelonos“ komandoje, bet dar rugsėjį patyrė traumą ir nerungtyniauja iki šiol.

Anksčiau „Auksinio berniuko“ apdovanojimą iš „Barcelonos“ žaidėjų buvo laimėjęs vienintelis Lionelis Messi, tai padaręs 2005 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius