Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbų žiniasklaida: apie išpildytą berniuko svajonę ir dirbtinę LFF dangą

Serbijos rinktinė penktadienį vakare 1:0 palaužė Lietuvą, o serbų žiniasklaida vieningai konstatavo, kad rezultatas – pelnytas, o įvarčių turėjo būti ir daugiau. Tiesa, varžovai nukėlė kepurę ir prieš Lietuvos komandą.
Arvydas Novikovas ir Aleksandras Kolarovas
Arvydas Novikovas ir Aleksandras Kolarovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ereliai“ keturis kartus pataikė į vartų konstrukciją ir nerealizavo antro baudinio“, – apie neišnaudotas progas rašė „Blic“.

„Kurir“ pasakojo, kad Dušanas Tadičius 38-ąją minutę nuo 11 metrų žymos nukalė pergalę: „Serbija buvo geresnė komanda, keletą kartų mušė į virpstą. Lietuva taip pat turėjo šansų, daugiausia kontratakomis.“

Pro akis Serbijos žurnalistams neprasprūdo dvi auksinės lietuvių progos, kurių 75 ir 90 minutėmis neišnaudojo Fiodoras Černychas bei Darvydas Šernas.

„Lietuviai atsipalaidavo po atlaikyto baudinio ir žaibiškai šovė į atakas. Černychas turėjo puikią progą, prieš jį buvo tik vartininkas, tačiau kamuolys vos per kelis centimetrus praskriejo šalia vartų. Mums pasisekė“, – konstatavo „Blic“.

„Mes taip spaudėme lietuvius, kad nebuvo klausimo, kada kris ir antras įvartis. Galbūt net ne vienas, tačiau sėkmė nenusišypsojo, o ir vartininkas Šetkus pademonstravo savo lygį. Rungtynių pabaigoje buvo daug dramos, mes elgėmės visiškai netinkamai, tačiau su ranka prie širdies galime sakyti, kad laimėjome pelnytai“, – rašė „B92“.

„Mūsų komanda parodė, kad turi didelį atakos arsenalą, nors keletu atvejų pavedė gynėjai. Tose situacijose lietuviai nesugebėjo nubausti. Žinoma, galbūt galima tas klaidas nurašyti, nes tokia komanda, kokią matėme, žaidė pirmą kartą“, – svarstė „Blic“.

Po mačo kalbinti serbų žaidėjai neslėpė, kad Lietuva – varžovas, kurį būtina nugalėti.

„Rūbinėje kalbėjome, kad prieš tokią komandą nieko kito nei pergalės būti negali“, – aštriai rėžė Milanas Rodičius.

Rūbinėje kalbėjome, kad prieš tokią komandą nieko kito nei pergalės būti negali

„Buvo ir gerų, ir blogų dalykų. Gal daugiau tų blogų, tačiau išgyvenome“, – sakė Aleksandras Mitrovičius.

Vieno iš dviejų 11 metų baudinių nerealizavęs Dušanas Tadičius tai bandė pateisinti dirbtine LFF stadiono danga: „Nepasinaudojau tuo baudiniu dėl dirbtinės dangos. Ant jos tikrai sunku žaisti, sunkiau reaguoja kūnas. Tačiau žinote, esame profesionalai ir turime su tuo susigyventi.“

Beje, serbus sužavėjo Aleksandro Kolarovo gestas po rungtynių. Žaidėjas gerokai ilgiau nei komandos draugai pasiliko aikštėje, kur bėgiojo spurtus.

„Jis padarė šventę berniukui, padavinėjusiam kamuolius. Berniukas atėjo prie kapitono ir paprašė autografo. Žaidėjui berniuko svajonę išpildyti nebuvo sunku“, – aprašė „Blic“.

VIDEO: Įkaitę „Vieni vartai“: Lietuvos debiutas Tautų lygoje ir serbų keiksmai rūbinėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius