Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Siaubingu išpuoliu pažymėtame Konferencijų lygos finale – „West Ham“ triumfas

UEFA Konferencijų lygos finale, pažymėtame kruvinu sirgalių išpuoliu, Londono „West Ham United“ dramatiškai 2:1 nugalėjo Florencijos „Fiorentina“ ekipą.

Dar pirmajame kėlinyje šiose rungtynėse įvyko skausmingas išpuolis prieš „Fiorentina“ kapitoną Cristiano Biraghi. Kai šis keliavo kelti kampinį, į jį „West Ham“ komandos aistruoliai ėmė mėtyti bokalus.

Futbolininkas reagavo ramiai, tačiau netrukus pasirodė kraujas – chuligano mestas bokalas praskėlė galvą C.Biraghi.

Rungtynės buvo trumpam sustabdytos, o „West Ham“ žaidėjai keliavo pas savo sirgalius ir prašė tokių išpuolių prieš varžovus nerengti bei elgtis garbingai.

C.Biraghi buvo suteikta pagalba, kraujavimas sustabdytas, o galva sutvarstyta. Kapitono toks incidentas iš vėžių neišmušė – jis iškart pratęsė rungtynes ir nė nesuabejojęs keliavo pakelti kampinio.

Pirmojo kėlinio pabaigoje Luka Jovičius mušė „Fiorentina“ įvartį, bet teisėjas fiksavo nuošalę ir į pertrauką komandos išėjo esant lygiam rezultatui 0:0.

VAR peržiūros prireikė ir 59-ąją minutę, kuomet C.Biraghi kabino ranka kamuolį baudos aikštelėje. Carlosas del Cerro ne kartą peržiūrėjo šį epizodą, bet galiausiai parodė į žymą – 11 metrų baudinys.

Smūgį sėkmingai atliko Saidas Benrahma ir, sužaidus kiek daugiau nei valandą, „West Ham“ įgijo persvarą 1:0.

Bet džiūgavo Prahos stadione neilgai.

Jau 67-ąją minutę Giacomo Bonaventura tiksliu smūgiu siuntė kamuolį į tinklą ir rezultatą lygino. Atrodė, kad komandoms teks žaisti pratęsimą, tačiau tuomet atėjo 90-oji minutė...

Lucasas Paqueta iškišo puikų perdavimą Jarrodui Bowenui, o šis, pabėgęs vienas prieš vartininką, smūgiavo idealiai.

Pastarąjį savo europinį titulą Londono komanda buvo iškovojusi itin seniai – dar 1965-siais, kuomet Europos taurių nugalėtojų taurėje „Wembley“ stadione palaužė Miuncheno 1860 komandą. Šį trofėjų kiek anksčiau – 1961-siais – buvo iškovojusi ir „Fiorentina“.

„West Ham“ treneris Davidas Moyesas prieš finalą akcentavo, kad tai svarbiausios rungtynės jo gyvenime. Strategas 1999-2000 metais laimėjo trečią Anglijos lygą su „Preston“, o 2013-siais – „Community Shield“ su „Manchester United“.

Nugalėtojams atiteks vieta kito sezono Europos lygos turnyre ir 5 milijonų eurų piniginė premija. Pralaimėjusieji liks be tarptautinių taurių, tačiau papildys biudžetą 3 milijonais.

Į Prahą šiam finalui sugužėjo daugiau nei 20 tūkst. „West Ham“ sirgalių. Dauguma jų neturėjo bilietų, mat rungtynes priėmusiame stadione tiek žmonių net netelpa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius