Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose – kirtis čempioniškoms „Žalgirio“ ambicijoms ir klausimas dėl neįskaityto įvarčio

„Šiaulių“ ir Vilniaus „Žalgirio“ akistata A lygoje baigėsi be įvarčių – 0:0, ir tai dar labiau komplikuoja Vladimiro Čeburino auklėtinių šansus kovoti dėl titulo.
Kipras Kažukolovas ir Jurij Kendyš
Kipras Kažukolovas ir Jurij Kendyš / fkzalgiris.lt nuotr.

Tai antros iš eilės nelaimėtos „Žalgirio“ rungtynės A lygoje. Prieš tai vilniečiai pralaimėjo „Panevėžiui“.

Be to, tai antras kartas šį sezoną, kai „Žalgiris“ nelaimėjo dviejų lygos mačų iš eilės. Pirmąkart tai nutiko balandį, kai taip pat reikėjo iš eilės žaisti su „Šiauliais“ ir „Panevėžiu“.

Abi komandos turėjo savo progų, bet jų neišnaudojo.

Namų ekipa į priekį išsiveržti galėjo dar 1-ąją minutę, progą turėjo Domantas Šimkus, tačiau smūgis buvo gan silpnas.

Vilniečiai taip pat kūrė pavojų – Yukiyoshi Karashimos smūgį atrėmė Gustas Baliutavičius, kiek vėliau vartų sargui teko dirbti ir per Pauliaus Golubicko atliką reidą baudos aikštelėje, tuo tarpu šiauliečiai rungtyniavo kiek atsargiau.

Startavus antrajai dvikovos pusei abejoms komandoms neretai pritrūkdavo gero sprendimo atakos smaigalyje, 65-ąją minutę Eligijaus Jankausko bei Oleksijaus Ščebetūno tandemas žaidė pavojingai, jiems pasižymėti sutrukdė gerai gynyboje atstovėję žalgiriečiai.

72-ą minutę Jurijus Kendyšas buvo pasiuntęs kamuolį į šeimininkų vartus, bet įvartis buvo atšauktas dėl nuošalės.

Sprendimas kontraversiškas, „Žalgiriui“ galimai kainavęs du taškus:

Bene realiausią „Žalgirio“ šansą įmušti išvaistė Mathias Oyewusi – išbėgo vienas prieš vartininką G.Baliutavičių, bet šis apsigynė.

Panašioje situacijoje savo komandą gelbėjo ir Edvinas Gertmonas, jau per teisėjo pridėtą laiką fantastiškai atrėmęs Domanto Šimkaus smūgį.

„Žalgirį“ nuo lyderio „Panevėžio“ skiria penki taškai, tačiau panevėžiečiai yra sužaidę net dvejomis rungtynėmis mažiau.

VIDEO: 25 turo santrauka: FA „Šiauliai“ – „Žalgiris“ (2023-08-06)

Kitose sekmadienio rungtynėse „Kauno Žalgiris“ ir Telšių „Džiugas“ taip pat sužaidė be įvarčių 0:0.

4-ąją minutę Sethas Sinceras į dešiniuoju kraštu įsiveržė į baudos aikštelę, pirmąjį gaisrą prie savų vartų užgesino Simone Moschinas, kiek vėliau vartų sargas turėjo susitvarkyti ir su tolimu Edvino Kloniūno smūgiu, taip pat kartą pasižymėti bandė Armandas Kučys.

Svečių ekipa bėgant laikui pradėjo žaisti kiek aštriau, tačiau keli atlikti smūgiai pavojaus varžovų vartininkui nekėlė, tuo tarpu kauniečiai, nors ir rezgė atakas, neretai klydo aikštės viduryje.

Antrąjį kėlinį abi komandos pradėjo aktyviai, bet ne efektingai – netaikliais šūviais apsikeitė Aldairas Ferreira bei Andrėjus Karvatskis.

56-ąją minutę pavojingą momentą sukūrė Nerijus Valskis, kuris smūgį atliko po Antono Fase perdavimo, priešininkų vartų sargas dar kartą gelbėjo savo komandą.

Sužaidus kiek daugiau nei 20 minučių antrame kėlinyje S. Moschinas vėl turėjo darbo – italas atrėmė A. Fase šūvį, praėjus šiek tiek laiko bandymu šalia vartų atsakė Vinicius Ribeiro.

Tiksint paskutinėms minutėms žaliai balti kilo į šturmą, geriausius šansus pasižymėti turėjo Nerijus Valskis – puolėjas pirmuoju bandymu sudrebino vartų konstrukciją, antruoju kamuolį siuntė virš stačiakampio, kiek vėliau tolimą bandymą atliko Florianas Davidas.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius